fredag 31 augusti 2012

sista dagen i min garderob

sista dagen på kontoret nu, sista timmarna faktiskt. Sen bär det iväg på äventyr. Först till Warszawa, sen redan från 10 September ska jag tillbringa två veckor i Bergamo, Italien. Verkar lite som det blir mer resande än jag egentligen hade tänkt. Men vi kan nog anpassa oss till det också. Ska bli väldigt roligt i vilket fall som helst. Även om jag nu för tillfället balanserar en del på skräckblandad glädje.

Och på det så vet jag ju inte riktigt vad som händer när jag kommer hem i Januari. Jag utgår rätt mycket från att mitt gamla jobb inte finns kvar. Och det är egentligen så att jag inte vill gå tillbaka till det heller. Jag har lite andra grejer på gång. Så vi får se om det löser ut sig till nästa år.

Update:
Vad skumt det känns att säga hejdå till alla kollegor. Typ som skolavslutning. Jag ska bara vara borta i tre månader. Men eftersom företaget befinner sig i en så väldigt föränderlig fas vet jag inte vilka som kommer vara kvar när jag kommer tillbaka. Om vi ens kommer sitta på samma ställe, eller om företaget kommer finnas kvar överhuvudtaget.

tisdag 28 augusti 2012

tycka samma?

Fram tills nu så har det här med att ha barn inte handlat särskilt mycket om regler, uppfostran eller dylikt. En bebis behöver inte mycket sådant. Den bara finns där utan att man behöver ta ställning till särskilt mycket.
Men nu, när bebisen i fråga inte längre är en bebis utan en liten person som har massa egen vilja och åsikter om saker och ting märker jag att det är dags att ta ställning till grejer.
Är det ok att inte äta upp maten? Får man sova när man vill? Vill jag ha på TV'n i bakgrunden eller ska vi bara titta på vissa speciella program? Får man ens titta på TV varje dag? Får man läsa eller titta på IPad vid maten? Är det ok att äta godis eller dricka läsk? Och så vidare och så vidare.
Så inte nog med att man själv måste fundera på vad man tycker. Man kanske upptäcker att ens partner inte tycker samma sak.
Jag har länge tänkt/trott att man alltid måste visa en enad front. Även om man inte tycker samma sak. Men jag börjar luta mer och mer mot att så måste det inte alls vara. Jag och Micke är olika individer, vi jobbar på olika jobb, tycker om olika mat, lyssnar på olika musik. Det är bara naturligt att vi har olika åsikter gällande vissa saker. Föräldrars uppgift är ju att lära barnen att klara sig själva i framtiden, i ett liv utanför familjen. Och där kommer de oupphörligen möta människor med olika åsikter, gränser, tankar och uppfattningar vad som är acceptabelt. Därför så måste barnet lära sig stämma av vad varje ny människa gillar eller ogillar. Jag tror inte den förmågan kommer utvecklas om jag låtsas att jag tycker samma som Micke (eller tvärtom) även om jag inte gör det.

måndag 27 augusti 2012

svängningar

Jag och Simone åkte iväg för att hälsa på Ewa efter dagis. Simone var väldigt pepp och såg fram emot att prata med Ewa, Ammi och katten Mymlan. Men efter ett litet tag började hon nicka till lite, och efter lite mer tid stensomnade hon på soffan. Lite oväntat. Sen att väcka henne gick väl sådär och hon hämtade sig inte efter chocken utan blev bara ledsnare och ledsnare. Så vi var tvungna att åka hem. Men nu ser jag att hon hämtat sig lite. Med ledning av att hon plötsligt hoppade upp i soffan och utropade "JAG STUDSAR, JAG STUDSAR JÄTTESNABBT, JAG VILL STUDSA MELA!" Medan hon vilt hoppar upp och ner i soffan. 

(nästan) sista helgen med gänget

Blandade aktiviteter hela helgen. Med gemensam nämnare att vi har varit hemma typ fem minuter på två dagar. Rolig helg, även om jag nu på måndagen känner mig något sliten och lätt förkyld. Såpass faktiskt att jag stannar hemma från jobbet. Egentligen inte för att jag är särskilt dålig. Men mest att det hade varit otroligt dålig timing att bli sjuk nu. 
Helgen då. 
Fredag kväll möttes jag av en chockad Micke. Simone hade somnat halv sju. Av sig själv. På soffan. Och vaknade inte på hela natten. Första gången ever. 
Lördag spenderade vi hos Carolina och Roger. God mat, massa prat, ett besök på bagageluckeloppis och hemlagad glass. På nåt sätt rann tiden iväg. Så vad vi hade tänkt oss som ett lunchbesök sträckte sig ända till klockan sju. 
Söndag började regnigt och grått och vi satte på oss gummistövlar och hattar för en promenad. Alla tre lite trötta och gnälliga. Men efter ett tag kom solen fram. Vi åt goda våfflor och blev på bättre humör. Tog en kaffe med kompisar till en jobbkollega till mig. De är från Warszawa och turistar i Göteborg. Vi markerade ut på en karta vad är värt att se i Göteborg och gav dem ett gäng mueseumbiljetter eftersom vi har massa dubbletter då vi alltid glömmer attnta med dem när vi går på museum. På kvällen gick vi till Christoffer på söndagsmiddag. Jag kan lugnt säga att när vi kom hem klockan tio somnade vi alla på typ tre minuter. 
Lek på Plikta på vägen till Carolina
En linslus till katt
Väldigt kelig var den också 
Många moln längst kajen
Våffla med bacon, banan och lönnsirap
Och chevre med pinjenötter
Glömde nämna att vi matade ankor
Simones favvo musselsoppa 
fast hon åt den utan musslorna
Och citronmarängpaj till efterrätt

fredag 24 augusti 2012

the years go by

Tog en fika idag med en gammal vän/pojkvän från gymnasiet. Efter lite funderande insåg vi att vi hade gått ut gymnasiet 1997! Det är freaking 15 år sedan. Helt galet. Känns inte alls som det har gått femton år. Jag känner mig inte som en gammal person. Men tänkte man på de som var över trettio när man gick på gymnasiet (och med man menar jag som vanligt jag) så trodde man att de var helt uråldriga. Inte riktigt så visade det sig femton år senare. 
Hursomhelst att ta en kaffe med någon jag inte pratat med eller sett på femton år var lite skumt. Trevligt men lite skumt. Jag kommer ju inte ihåg någonting av honom. Små fragment här och där. Men inget väsentligt. Inget av personligheten. Inga egenheter. Inga detaljer. Det var som att fika med en helt ny person, fast samtidigt någon man delade lite gemensamma minnen med. 

nedräkning börjar

En vecka kvar tills jag ska åka iväg. Innan nu har jag inte haft tid att tänka på det, känna efter eller fundera närmare på hur det ska bli. Men nu börjar det smyga lite på mig. Rent allmänt känns det bra. Spännande. Roligt. Utmanande. Men här och där känner jag små stygn av "gör jag verkligen rätt" "hur ska det egentligen gå" "tänk om Simone blir ledsen" "tänk om Micke får det jobbigt" "tänk om det blir jättetråkigt" "tänk om jag inte är den braiga kandidaten de tror att jag är". Ja, sådant. Allmänt tvivel helt enkelt. Men jag försöker ignorera dessa och tänka på alla roliga grejer det kommer bli av det. 
Eventuellt kommer jag vara lite speedad den här veckan. Varnar alla i min närhet i förväg.

onsdag 22 augusti 2012

bye bye bilen

Jepp, nu fick jag det svart på vitt. Att laga min bil kommer kosta 39 000 pengar. Att sälja den kommer ge mig mellan 10 000 och 20 000. Till och med jag med min bristfälliga matematik anar att det är dags att spara för en ny bil. Nästan lite sorgligt. Den Blå Blixten (bilens hemliga namn) är ju min allra första bil.

tisdag 21 augusti 2012

Det levande plåstret

Jag kommer hem från jobbet. Möts av Sim som kommer rusande och håller upp ena foten "TITTA JAG HAL PLÅSTEL! TITTA PLÅSTEL!" Tydligen har hon krävt plåster. Och nu när vi gått och lagt oss. "PLÅSTLET VILL TITTA PÅ MUMIN, SÄG GODNATT TILL PLÅSTLET, NU SKA PLÅSTLET SOVA" Very very roligt.


- Posted using BlogPress from my iPhone

två sköna morgonar

Jag har haft en och en halv slapp dag hemma efter helgen. Eftersom vi upptäckte att Simone hade studiedag i måndags, och jag precis blivit klar med forecasten passade väldigt bra att ta en dag ledigt. Mycket skönt. Vi sov till halv nio, åt frukost, lekte hemma, promenerade lite och gick till Universum. På kvällen kom Mickes bror, pappa och farfar för lite middag och Simonelööv. Simone gillar verkligen när det kommer gäster och man sitter och äter tillsammans, dricker kaffe och pratar. Hon har inte ett behov av att vara i centrum. Men ett stort behov av att vara med.
Och idag hade jag läkare klockan elva. Så ingen större idé att åka till kontoret innan. Lyckades sova länge och startade dagen med jordgubbar. Kan knappast bli bättre än så på morgonen. 
Dagens frukost. Jordgubbar med youghurt

Micke har äntligen gjort slag i saken och skaffat en vass kniv till köket. Jag hade väl kunnat göra det för länge sen, men i och med att han samlar på knivar tyckte jag det låg mer i hans intresse. Vass är den. Galet vass.

söndag 19 augusti 2012

aktivit trött helg

jag har varit så trött den här helgen. Så trött att jag har nästan känt mig meningslös. Jag har velat sova mest hela tiden. Och när jag inte har sovit har jag varit lite zombiefierad. Inte så roligt alls. Tur att Micke har varit pigg och glad. Och Simone också. Trots massiv trötthet har vi ändå hunnit med en sväng till Kulturkalaset där vi tittat på massa god mat och ätit pierogi på trappan till rådhuset, vi har hälsat på Mickes vänner och mina föräldrar. Fikat och druckit mycket kaffe. Och jag har bakat kakor. Och klippt håret
Grönsaker på marknader ser alltid godare ur än de i affären.
Fina lökar
Kaffe och croissanter
Gunga jättehögt 
Till och med jag gungade en del. Tills jag blev illamående. Har blivit lite klen på gamla dar tror jag. 

onsdag 15 augusti 2012

män som jobbar

fick hjälp med att byta däck på min motorcykel i eftermiddags. Mycket mycket snällt. Antagligen borde det vara förbjudet att äga saker som kräver pyssel när man är rätt så ointresserad av att skruva, kolla olja och lära sig vart alla vajrar leder. Men det är ju roligt att köra. Och tur att det finns människor runt omkring som hjälper mig snällt. Även om Sammis varning om att det kan vara halkigt att köra på nya däck skrämde upp mig såpass att jag krypkörde upp i sjuttio. Hade nog en något fundersam bil bakom mig. 
Och för övrigt var jag på bio igår. Ewa styrde upp allt. Jag kom fem minuter innan filmen började och fick en biljett och popcorn. Mycket bra att gå på bio. Speciellt på det här viset. Och Dark Knight Rises var också mycket bra. Även om jag tycker nog att den förra filmen var snäppet bättre. 


måndag 13 augusti 2012

veckans relax

Passade på medan Simone sov (och pappa var hemma hos oss och slet med montering av handfat). Cappucino och chokladfylld minicroissant och en tidning på Mahogny på Södra vägen. En uteservering nästan helt för mig själv, massa folk att titta på och Simone som sov över en timme. Lätt veckans mest avstressande stund.


lördag 11 augusti 2012

bittert men bra

idag är vad som verkar vara veckans finaste dag. Simone åker vagn och plaskar i poolen hos mina föräldrar medans jag står i mitt lilla garderobslika rum på jobbet och, tada, jobbar.
Jag må låta lite bitter, men egentligen är jag väldigt nöjd. Har kommit hur långt som helst med Forecastarbetet utan några som helst avbrott av folk som vill prata eller telefoner som ringer. Och jag kan lyssna på musik jättehögt.  

lite liseberg

vi (det vill säga jag och Simone med lite kompisar) gjorde ett par timmar på Liseberg igår. Till en början var Simone relativt skeptisk till det mesta, men hon ändrade sig rätt fort och var senare inte alls sugen på att gå hem. Det behövdes inte ens åkas särskilt mycket grejer. Att gå omkring och titta på allt verkade räcka gott och väl. Vi åkte ändå Ponnykarusellen, Sagoslottet samt några små båtar. Mycket roligt för alla. Även om det att umgås med kompisar blir lite fragmentariskt eftersom det mesta av fokuset går ut på att titta vilket håll barnen springer. 
Hej hopp, mycket roligt att åka häst. Bra att den går långsamt, annars hade jag blivit snurrig.
Det gäller att passa på att äta glass medan de andra tittar bort.  
Släng med glad bebis

torsdag 9 augusti 2012

on fire

Mycket på en gång nu. På jobbet, utanför jobbet, hemma, med Simone, aldrig ensam ens en minut. Men samtidigt roligt, givande och säkert fullt med lärdommar man kan dra. Om sig själv, stresshantering och vad som är viktigt och inte. 
Micke oroar sig för utbrändhet. Men "DET ÄL INGEN FALA" som Simone säger. Det löser sig.
Det finns en facebook grupp som heter "den jävla tågbommen på oljevägen". Det är precis vid den jag står. 

everyday haze

Micke är i Kiruna hela denna veckan. Och vanligtvis är det inga som helst problem. Men just nu har jag en ovanligt intensiv tid på jobbet. Bokslut, upplärning, forecast. Allt på en gång. Men det funkar, även om jag känner att jag går omkring i en liten dimma av trötthet och lätt stress hela tiden. Pappa har hämtat Sim från dagis när jag har behövt. Och vi har åkt till Grimmered och hängt och laddat batterierna.
Som igår. Solen sken och mamma plockade fram poolen. Simone plaskade och lekte och vattnade blommorna. Även om det mesta av plaskandet skedde efter att solen hade gått ner och det var svinkallt. Vi åt god mat, lekte på verandan, åt massa jordgubbar med grädde och en hel del grädde med grädde. Mycket trevligt och vi var inte hemma förren halv tio. Tyvärr tog det lång tid för Sim att somna och när klockan närmade sig halv elva var hon fortfarande vaken.  Så nu i morse var hon jättetrött och grinig. Lämningen på dagis gick således sådär. Hon blev ledsen när jag gick. Men jag hoppas det är sömnbrist och går över efter lite vila.
Mmm grädde

Läsa bok under en filt på verandan.

tisdag 7 augusti 2012

ouups

precis insätt att klädkoden som gäller när jag ska vara i Warszawa är "business". Det innebär inga jeans på kontoret. 17 gubbar! Min garderob är inte exakt gjord för detta. Den är i princip baserad på jeans.

söndag 5 augusti 2012

Våffelstugan kan inte bli fel

igår skulle Micke och Jörgen springa en runda i Delsjön. Jag och Simone följde med för lite socialisering med Agnieszka och Oliver. Och lite våfflor och kaniner såklart. Mycket trevligt med otippat fint väder, goda våfflor och roligt sällskap. Det mest fascinerande var att Sim och Oliver lekte helt självständigt utan att ens titta bakåt på var vi satt. Så en timme i lugn och ro med kaffe och våfflor kändes väldigt lyxigt. Botade min söndagsångest en hel del.  
Söta kaniner tillbaka i Delsjön
Första omgången våfflor
Och sen lite lek 
Simone väntar på andra omgången våfflor

fredag 3 augusti 2012

glimtar från sista semesterveckan

Vi har inte dragit många knop den här sista veckan. Suttit hemma och småplockat, promenerat lite på stan, varit på museum, städat ut vinden, en liten ynka joggingtur, en middagsbesök hos Chris och lite matlagning. Inte mycket som sagt. Men ändå har det förflutit med blixtens hastighet. 
Träffade upp Ewa och Sammi i Trädgårdsföreningen för en kaffe och promenad
Middag hos Christoffer. Simone gillar mussel/fänkålssoppa 
Promenad på stan
Och ett av de ovanliga fotona där vi alla tre är med
Besök på Världskulturmuseet
Kast med liten bebis 
Rabarberpaj(er)
Fisktacos
Måla vid köksbordet