söndag 9 december 2012

en lördag rätt så fullspäckad lördag

sista helgen i Warszawa (mycket sista de senaste inläggen märker jag). Imorgon åker Micke och Simone hem och jag åker till Kraków för några dagar. Nu på söndag har vi inte gjort många knop ännu. Micke lagar varm choklad och jag och Simone sitter under täcket i soffan. Men igår, då kompenserade vi verkligen med aktiviteter som räcker för flera dagar. 
På morgonen gick vi ut i parken. Vi lekte i skogen, åkte kana på skorna, hoppade i snön och tittade på mängder av kälkåkning. Här finns inte en enda snow-racer eller plastkälke så långt ögat kan nå. Alla kälkar är fina, av trä av gammaldags snitt. Sådan vill jag också ha.
Efter kälkåkningen gick vi hem för att tina. Och sen taxi till restaurang. Vi skulle möta upp Robert med fru och två barn för en liten avskedsmiddag för mig. Vi hade en extremt trevlig lunch/middag. Vi började klockan tre och var inte klara förrän närmare sex. Maten var fantastiskt god. Jag åt biff tartar som förbereddes vid bordet. Man fick själv välja kryddor och ingredienser som kocken blandade i. Och pieroger. Simone åt sin tomatsoppa, samt Mickes förrättssoppa och lite potatis på det. Alla var mycket nöjda tror jag. 
Efter middagen tog vi spårvagnen till Praga för att gå på Olas födelsedagsmiddag. Simone somnade i Mickes knä men vaknade med ett glatt "MMMM DET VAR JÄTTEGOD MAT" tjugo minuter senare. Hos Ola åt vi lite mer mat. Det var lite mer prat. Simone imponerade på alla genom att visa att hon kunde sköta IPaden helt själv. Vi stannade kanske till tjugo i tio. Och när vi ringde taxi och började packa ihop oss för att gå hem var den minsta personen i sällskapet inte alls nöjd. Hon ville stanna lite till. Man kan lugnt säga att vi alla däckade i säng när vi kom hem. 
Simone äter trädgodis, som hennes nya favoriter Dinosaurierna
Det har blivit nästan minus tio. Snö och kallt. 

Biff tartar på gång
Simone läser böcker och bläddrar i CD skivor 
En middag till...

1 kommentar:

Anonym sa...

Inredningen och atmosfären känns/ser mycket bekant/ kontinentalt ut. Varmt trots -10 :) Love mum