fredag 31 maj 2013

end of May

Nu är Maj nästan slut. Och jag hade fel i det jag skrev i början av månaden. Vi har badat, det har blivit sommarvarmt, jag har ätit lunch på bryggan på jobbet och det går att gå hemifrån utan jacka. Tänka sig. Det trodde jag aldrig bara för tre veckor sen. Och nu får jag hoppas att det inte blir som förra året. Att det var det här som är sommaren, och resten av månaderna blir bara regn. 

Veckan har blixtrat förbi. I månadags var jag i Paris. Flyga ut från Göteborg sex på morgonen och flyga hem tio på kvällen. Allt jag såg är flygplatsen, massa trafik, kontoret och Eiffeltornent som en liten liten prick långt borta. Väldigt bra dag jobbmässigt. Annars väldigt tröttande och lite tråkig.
Träningen har blivit lidande hela veckan. I tisdags var jag för trött, i onsdags var jag för lat och igår drack vi vin och läste böcker istället.

Och idag ska vi åka till andra sidan Sverige för att spendera helgen med Maria, David och Tuva nånstans i skogen i närheten av Vingåker.

Jag gissar att jag måste lägga kameran på laddning. För massa bilder utlovas.


söndag 26 maj 2013

Sova i tält som Mumrik visade sig vara en succée

vi åkte iväg till Väktorsjöarna, nära Lilla Edet, för att campa med Mickes kompisar och deras familjer. Jag kände mig något skeptiskt innan. Tycker det kan vara lite jobbigt att campa. Men trots att jag inte sov en blund i tältet var det mycket lyckat. Väderprognosen hade helt fel, istället för regn och moln hade vi strålande sol och varmt. Micke och Simone slog upp tältet och sen ägdade vi oss åt alla möjliga aktiviteter. Vi sprang sjöarna runt, paddlade kanot och gummibåt, och lite kajak, vi grillade korv, marchmellows och bananer med (mjölk)choklad. Och hann ändå med massa slappande och liggande på en filt. 
Simone instruerade hur Micke skulle sätta upp tältet
Flytvästen åkte på
Och vi började med lite kanot









Andra delar av sjön var lite mer överväxta

Efter springturen badade till och med jag (svinkallt)

Det grillade korv
och eldades
Simone var mycket nöjd med att spendera natten i tält
Frukost på söndagsmorgonen
Sen åkte flytvästen på igen
Och det paddlades gummibåt
Och kajak
Liten mackpaus i solen

Och fiske. Fast det nappade dåligt



lördag 25 maj 2013

äntligen helg

jag har i princip varit trött hela veckan. Lyckades aldrig hämta mig efter bröllopshelgen. Massa kaffe och mer kaffe utan att det hjälpte.
Till det var det en utekväll på Dubbel Dubbel i Onsdags med mina kollegor. Mycket god mat och i o med att det var italienare och fransmän med, så lite för många flaskor vin. Hemma runt ett efter en väldigt trevlig kväll. Men gjorde mig inte piggare.
Och vi lyckades också trycka in att springa milrundan i Skatås i Torsdags. Mickes hela familj passade Simone medans vi sprang. Sist jag sprang milen var lite mer än ett år sedan. Och trots att jag har tränat rätt bra senaste fyra månader så har mina löprundor inte överstigit åtta kilometer. Men milen gick hyfsat. 1 timme och 4 minuter. Bra känsla hela vägen, men lite sliten efteråt.
I fredags mötte mig dukad middag när jag kom från jobbet. Fisksoppa på nyfångad kolja, jordgubbar med vispad grädde och Cava. Hello helgen!
Och nu håller vi (Micke) på att packa, för vi ska spendera helgen i ett tält. Simone är mycket mycket laddad. Jag not so much. Men tror det kommer bli roligt. 

tisdag 21 maj 2013

Bröllop i Langesund

bröllopet var långt, intensivt, tröttande, tråkigt, roligt och allt där emellan. Det var väldigt roligt att åka iväg allihopa tillsammans. Micke, jag och Simone, Ewa och Sammi och föräldrar. Speciellt Simone var mycket nöjd med att vara mitt i uppmärksamheten hela tiden. Brygghäng med grillning, kyrka, middag och fest. Micke kunde tyvärr inte vara med på festen eftersom han hängde med Simone. Men eftersom de ägnade sig åt glassätning, bad i fjord och sen dricka öl på verandan (efter att Sim hade somnat) tror jag han var rätt nöjd ändå. Strålande sol och varmt i två dagar och regn och kallt när det var dags att åka hem. En bra utflykt. 
På färjan Moss till Horten
Brygghäng
och bryggspex 
Dagen efter var det dags för kyrkan. Korna skulle så klart med. 
Alla var fina 
och det var roligt att gifta sig 
Alla rosenblad hamnade på ett ställe 
Dags att gå ut ur kyrkan
För att blåsa bubblor 
På väg till "efter kyrkan paus" 
Kommer nog dröja ett tag innan Simone kan ha den andra typen av sandaler. 

Ewa hade en lång klänning
Jag lite kortare
Chill på verandan 
det var väldigt väldigt varmt inne i lokalen 
Men sen regnade det och på söndagen blev det vanligt Norskt väder igen

update coming soon

hemma från bröllop i Langesund. Tröttare än trött. Somnade långt innan Simone igår kväll. Fast å andra sidan sov hon ett par timmar i bilen på väg hem.
Det blev en intensiv helg. Massa aktiviteter, massa intryck och massa händelser för alla oss.
Massa foton tagna också.
Kommer en uppdatering ikväll

fredag 17 maj 2013

moving on utan att märka det

inte för att jag har så mycket intressant att säga men ändå. Life goes on. Vardagen händer. Till exempel så...

  • har jag varit på yoga och sprungit i regnet.
  • jag  och Sim har ätit middag med Josefin, Carolina och Alice. Simone konstaterade att "ALICE E MIN KOMPIS"
  • Micke har kommit hem från fiskeresa och fyllde våran frys samt halv Josefins med fisk. Och jag har tittat på hans rekordfiskefilm
  • Simone har varit hos tandläkaren utan att behöva visa upp några tänder.
  • Jag har kört i en timme i bilköer för att komma hem från jobbet "hallå vägtullar vad för nytta gör ni egentligen?"
  • Vi har varit på Klätterlabbet och klättrat lite.
  • Det har blivit nästan 27 grader varmt ute och jag har åkt motorcykel till kontoret.
I kväll äter vi middag med Mickes familjs vänner från Dallas. Och imorgon åker vi till Norge på bröllop.
Massa saker hela tiden....

måndag 13 maj 2013

en shiny helg

Plötsligt, helt oväntat, har haft en otroligt bra helg! 
Från alla Simonkonflikter hon och jag har haft har dagarna bara flutit förbi som harmoniska molntussar. Jag är lika ovan, tacksam och förvånad som över våren som plötsligt har dykt upp. Ungefär lika oväntat. Det var bara Micke som saknades.
Lördag så hängde vi hemma fram till ett ungefär. Och hela den tiden lekte Simone alldeles själv med sina leksaker. Och var så upptagen att hon inte alls var sugen på att ge sig av till Hotell Lilton för Afternoon Tea. Ewa hade bokat, och det var väldigt roligt och väldigt gott. Jag var så mätt och sockerkickad resten av dagen att jag inte kände för att äta något förren morgonen efter. 
Efter Lilton hängde vi en stund på en lekplats bredvid. Succsee, speciellt när alla var med och åkte kana. Sen gick de andra och jag och Simone stannade kvar. Jag kan även tillägga att det var t-shirt väder! Efter nån timme till på lekplatsen lyckades jag övertala henne att cykla därifrån med löfte om glass. Hon åt en Piggelin på Götaplatsen och vi satt tillsammans på trappan och tittade på Göteborg. Sen var klockan närmare halv sju och vi åkte hem för mat och försök till sömn. 
Söndagen började lika harmoniskt med Simone som var mycket upptagen med alla sina djur och sin bil och andra leksaker. Efter lunch packade vi ihop oss och åkte till Fjällbo för klättring. Väldigt väldigt roligt. Simone träffade en ny kompis och de lekte hela tiden, hon fick en sele och var väldigt sugen på att klättra och hon charmade alla. Och jag, jag fick äntligen klättra! Lovely. På kvällen åkte vi till Grimmered för middag och bad och lite Bibi och Andi löööv. Hemma så däckade hon mitt i en bok. Yay!
Afternoon Tea buffén. Det är synd att de slutat för säsongen, annars hade jag velat gå igen.
Vi börjar bli färdiga
Sim och Sammi har roligt
Det fanns en häftig kana
Alla åkte
Och gungade
Sen lekte vi med grävmaskinen. Länge
Dra ner rep med Anna
Ny kompis
Ha Simone i koppel känns lite tryggare på klipporna. För hon har ingen självbevarelsedrift nånstans.


Laga middag av pinnar

torsdag 9 maj 2013

I rather you didn't

JAG VILL HA PANNKAKOL!
Vilken tur att vi ska äta det strax då. Kom och sätt dig Simone. Simone sätter sig och börjar äta. När två bitar återstår.
JA VILL INTE HA PANNKAKOL. PANNKAKOL ÄL BLÄÄÄ!!
Va, men du sa ju precis....
NÄÄ! PANNKAKOL ÄL BLÄ. JAG BAJSAL PÅ PANNKAKAN!

onsdag 8 maj 2013

Så klart

JAG VILL TITTA PÅ ALFONS Å MOKASINELNA!
Vilken Alfons sa du?
ALFONS Å MOKASINELNA!
Hmmm?
DENNA HÄL JU!!
Jaha, Alfons och kusinerna. Det är klart.

tisdag 7 maj 2013

just saying

Det här utspelade sig 25 Maj förra året. Känns inte som ett sannolikt scenario för i år. 

måndag 6 maj 2013

Muffins

Jag har nog lyckats baka en muffins som inte kan kallas något annat än hur nyttig som helst. Och hur god som helst också. Noll mjöl, noll fett (om man vill) och massa god smak. 
Stek ett shreddat blomkålshuvud några minuter
Blanda med två ägg, lite mandelmjöl, kryddor som man gillar och lite ost (om man vill). Fyll muffinsformar 
En halvtimme i ugnen
Och ät

lite vårhelg

trots att det var kort vecka förra veckan så kändes helgen välkommen. Jag är alltid redo för helg. Helst ännu mera helg än jag får. Den här var av kategorin "bra helg". Inte den bästa man kan ha, men helt klart godkänd.

I fredags så hämtade Micke Simonutten från dagis och jag hämtade upp pizza på väg hem från kontoret. Ungefär på den nivån var det. Mycket god pizza från Mums. Simone åt pannkakor.

Lördag började med sol och fågelkvitter. Äntligen äntligen börjar det bli vår. På förmiddagen gick jag iväg på ansiktsbehandling medans Micke och Sim åkte för att handla ingredienser för kvällens middag. Chris, Carolina och Alice kom förbi för en liten bit mat. Micke lagade en grymt god chili med massa goda tillbehör. En hel hink med guaccamole var min absoluta favorit. Jag stod för efterrätten. Det blev en mycket trevlig kväll även om Simone led lite av humörsvängningar emellanåt. Speciellt när Alice inte gjorde exakt som hon ville. Det kunde vara "kvitter kvitter kvitter" glad Simone som sekunden efter brister ut i storgråt eftersom Alice inte ville ha hennes ko. Lite påfrestande.

Vi är fortfarande lite dåliga på att planera Söndagar. Och igår var inget undantag. Vi hade lite vaga planer, men hann med en del konflikter och dåligt humör innan. Men till slut åkte vi iväg för att kolla på hylla till köket. Vi besökte Svenssons i Lammhult. Jag hade kunnat köpa hela inredningen där, rakt av. Så jäkla snygga grejer. Köpte en hylla och en matta. Sen lite lek i konstgräset och tur till Slottskogen. Där var Simone mestadels på uselt humör tills hon fick lite mackor. Då blev hon nöjdare. Middag, springpass och lite TV serier hann vi också med innan vi däckade i sängen.
Dinner is served
Cheescake och kaffe

Glass i solen på Järntorget
Simone träffade en kompis
 
Pick-Nick i Slottskogen