onsdag 11 september 2013

Lösningen på alla problem?

Var på ett möte om möte om makroekonomiska faktorer. Det pratades om kriser, arbetslöshet, inflationer, konjukturer och allt möjligt annat.
Det som ofta slår mig är att det (som vanligt) pratas väldigt mycket om tillväxt. Det här landet har den här tillväxten, här är tillväxten på väg upp, eller på väg ner. Tillväxten är den stora nyckeln till allt.
I USA nu så har man en mer positiv framtidsutiskt. Varför. Jo. För att huspriserna går upp, går huspriserna upp så ökar efterfrågan på transportlösningar och infrastruktur, stigande huspriser innebär även att allmänheten har mer pengar, det gör att de tenderar att spara mindre för att istället konsumera mera. Och det driver tillväxten framåt (förkortat väldigt enkelt)
Hur som helst. Jag tänker på mina kollegor i USA och Canada. På deras hem. På deras garage. Så propfulla av grejer och prylar att allas bilar står på uppfarterna istället.
Är det verkligen precis vad vi behöver? Mer prylar som vi stoppar in i garagen. Ytterligare en bil som kan stå på uppfarten?  Mer grejer som vi inte kommer använda?
Är det verkligen nyckeln till vår frihet?

6 kommentarer:

Mikael sa...

Med våra nuvarande värderingar så är det så. Känns som om det till slut kommer vara rätt självsanernde. Tillväxt till kollaps...

Anonym sa...

Dina Tom Ford för 3000:- och alla kameror ni köper, ligger inte det under samma kategori?

scarecrow sa...

Jag säger inte att jag är undantagen. Jag bara undrar om det är rätt väg.
Och jag har faktiskt inte så mycket prylar i mitt garage att inte bilen får plats...

Anonym sa...

Anna, du har inget garage ; )

Anonym sa...

Tillväxten leder till minskat arbetslöshet.Pussar mamma

Mikael sa...

Jag älskar att köpa prylar! och köper dem gärna när jag kan. Så drar jag mitt strå till stacken för tillväxten jag med... Till kollaps.