söndag 8 september 2013

och jag som trodde att sommaren var över..

 hitta på saker på fredagar är egentligen det allra bästa. Fredagar för mig är den tröttaste dagen. Dagen då jag kommer hem från jobbet, vill helst däcka i soffan direkt, och somnar ofta före tio. Tar man kvällen och hittar på något, brukar jag lyckas överkomma min trötthet, ha väldigt trevligt och förlänga helgen med en helt extra kväll. 
Så också i fredags. Efter lång och frustrerande dag på kontoret åkte jag hem, träffade upp Micke och Simone och promenerade ner till Liseberg för en dejt med Alice, Carolina och Roger. Och ännu bättre. När Lisebergsbesöket var över hade jag och Carolina en dejt på Incontro. Mycket mycket bra kväll. 
Sen somnade jag visserligen på soffan ändå när jag kom hem. Men det är en helt annan sak. 
Det är så här livet ser ut nuförtiden. Genom en kameralins.  
Simone kör oss i Farfarsbilar.  
Och klassikern, Ponnykarusellen
På lördagen började vi med lite ärenden. Köpa gummistövlar, gå till systemet, kolla gardiner. Vi hade egentligen tänkt ett gäng ärenden till. Men både Micke och Simone var på ett oförklarligt dåligt humör så vi struntade i det och åkte till Grimmered istället. Där försvann allas dåliga humör som genom magi. Simone fick extra mycket löööv, Micke fick en öl, och jag fick ta det lugnt. Dagen gick från att vara tråkig och jobbig till att vara supertrevlig. Vi plockade Aronia, lekte på verandan, fixade middag, badade badkar och åt massa god mat. Ewa och Sammi och Tyson var med. Och Simone fick en mycket uppskattad present från Ewa. En ful rosa häst hittad i soprummet. Även känd som Rosa Åsa. Väl hemma på kvällen fick vi ha starka argument för varför Rosa Åsa inte fick sova i sängen tillsammans med oss andra.
Vi ska koka massa sylt i veckan. Och kanske saft. Eller sprit. 
På söndagen hade vi bestämt att träffa Carolina, Roger och Alice igen. Denna gången inte på Liseberg. Utan på Åstol. Vi kom dit utan vidare missöden, förutom att gps'n ledde oss fel och vi åkte till Marstrand istället för till Tjörn. Å andra sidan. Det kunde ha varit värre. Jag har läst om ett par som hamnade i norra Italien istället för i södra när de följde sin gps. 
Vädret var sensommrigt vackert. Vi blev hämtade med båt. Åt färsk makrill och nyplockade tomater till lunch. Drack kaffe och knaprade på kakor i trappan. Tjejerna lekte och jagade och kramade varandra. Det var en perfekt söndag. Långt ifrån söndagsångest och tankar på jobb. Långt ifrån höst och regn. Mer sådana söndagar och jag kanske blir en riktigt harmonisk person. 
Försök till att se harmonisk ut? 
En liten paus efter att ha sprungit i cirklar i säkert tjugo minuter. 
Kapten Roger
Och fröken Simonutt
Och fantastiskt goda tomater. 
På väg hemåt till färjan efter en mycket bra dag. 

3 kommentarer:

Anonym sa...

EN MYCKET TREVLIG HELG. ÄR DET PROBLEM MED HARMONI? FINNS DET NÅT URSÖKT? PUSSAR MAMA

Mikael sa...

Rätt fullt upp denna helg. Det var kul. Och bra bilder blev det också!

scarecrow sa...

Tycker också det blev en väldigt bra helg. Utan att bli trött eller stressad av aktiviteter. Mer sådana helger! Har många mer bilder.

Man kan alltid bli mer harmoniska ;-)