måndag 13 oktober 2014

very social weekend

som vanligt hade vi inte allt för många planer när helgen närmade sig. Men när den var slut hade vi ändå lyckats fylla varje dag med trevligheter.
Det blir mer och mer höstligt för varje dag. Det är fortfarande fint, men regnar liter mer, och temperaturen varierar mellan femton grader och fem grader. Svårt att vad man ska sätta på sig.
I alla fall.
I fredags bestämdes en spontanträff hos Carolina och Roger. För att spana på deras hus, komma ikapp lite med prat och bara chilla lite. Det tog ungefär två minuter från det att vi kom in genom dörren till att Alice och Simone sprang iväg och lekte i Alice rum. Hur roligt som helst för dem. Simone har pratat en del om att hon har velat träffa Alice, och Alice verkar ha gjort samma sak. Nice att det äntligen blev av.
Så i vanliga fall hade vi bara kunnat chilla i soffan och prata. Men nu hade vi en brötig hund att se efter. Han brukar uppföra sig bra, men i fredags visade han sig inte från sin bästa sida tycker jag. Även om han inte förstörde någonting. Eller kissade inne. Men jag antar att det är en period att gå igenom. Som med en bebis. 
Vi käkade pizza, Simone åt en för första gången i sitt liv tror jag. I vanliga fall brukar hon hålla sig till kanterna bara. Men nu ville hon göra som Alice gjorde. Drack kaffe, åt glass och pratade. Trevligt och roligt även om de flesta var lite fredagströtta. Vi fick anstränga oss för att hålla Simone vaken i bilen. Spiken däckade direkt. 
På lördagen hade vi bestämd sedan länge att vi skulle äta middag hos Anna och Therese. Det var en middag redan planerad typ förra året som aldrig blev av. Men nu så. Vi bokade in i kalendern två månader i förväg och kom äntligen iväg.
Anna och Therese har också ett nytt hus. Sist vi såg det så var det kaos och kartonger och nu var det i ordning och mycket fint. Vi träffade upp lite tidigare med planen att laga middagen tillsammans. I och för sig hade de förberett det mesta innan vi kom. Men lite matlagning tillsammans blev det ändå. Rådjurssadel, potatisgratäng och kantarellsås. Samt en rabarberpaj. Till och med Simone åt allt. Grymt gott och vi var mätta som bollar efteråt. Mycket trevlig kväll där vi var något mindre trötta än dagen innan. Jag vet inte vad det är. Men fredag är alltid min tröttaste dag. Simone hade mycket roligt, trots att det inte fanns några barn att leka med (Anna funkade bra). Och Spiken uppförde sig något bättre. Även om han kissade inne ett par gånger.  
 På söndag gick jag och tränade på morgonen och sen åkte Micke iväg på en föreläsning om hälsa, mat, träning och grejer. Planen var middag på Grimmered på eftermiddagen.
Jag och Simone passade på att åka iväg till Delsjön en sväng innan. Jag trodde att det skulle vara relativt tomt eftersom det hade regnat en del. Men det var mycket folk, familjer, joggare och cyklister. En mycket trevlig promenad ändå. Vi lekte kurragömma med Spiken. Och både han och Simone var mycket duktiga. Sen tillbringade vi säkert trettio minuter med att plaska i vattnet från klipporna. Den enda som ramlade i denna gången var hunden. Det är fortfarande en mycket vacker höst.
Runt fem packade vi in hund och barn och åkte iväg till Grimmered för lite häng och hummer. Ewa och Sammi, jag, Micke, Simone och Spiken och föräldrar. Tyson kunde tyvärr inte hänga med eftersom han och Spik inte träffat varandra ännu. Men det blev ändå fullt hus.
Supertrevlig kväll med väldigt god mat. Roliga diskussioner och mycket skratt. Nämnde jag god mat.  Älskar hummer. Till och med Spiken tyckte om hummer. Simone däremot var lite skeptiskt.  
När vi kom hem var vi alla mer eller mindre mätta som bollar och somnade väldigt snabbt.  

Inga kommentarer: