söndag 20 januari 2008

sightseeing

Lördag idag (eller egentligen s;ndag morgon), de här två arbetsveckorna har verkligen gått verkligen snabbt. Jag brukar tycka tiden flyger hemma, men det är ingenting emot vad den gör här.

Det blev inget inlägg igår, mest för att jag var trött och det ändå inte fanns något intressant att berätta. Jobba, träna, äta, film, sova. Ungefär.

Idag vaknade jag sent. Eller snarare så vaknade jag relativt tidigt, gick ner och åt frukost och gick sen och lade mig igen.

Större delen av dagen spenderades till att utforska stan, med bil och utan hjälp av MJ denna gång. Jag tänkte att jag skulle lära mig hitta till centrum och däromkring. Så utrustad med en stadskarta, en GPS (som jag tyvärr inte riktigt vet hur den fungerar) och en mobiltelefon med inprogrammerade nummer till ett antal rumäner från kontoret gav jag mig iväg. Trots att jag hade vissa spännande stunder då jag hade absolut ingen aning om var jag befann mig någonstans gick det ändå över förväntan. Jag lyckades köra båda de största huvudgatorna enda fram till ”Peoples palace” som det fint heter. Köra runt lite mellan dessa parallellgator och till slut även hitta tillbaka till utgångsläget. Tog mig ungefär två timmar.

Jag upptäckte vissa svårigheter med att köra bil i centrum:
Gatorna och rondellerna är så gott som alltid fyrfiliga och enkelriktade, det gör det nästan omöjligt att svänga av nånstans om du inte vet i förväg och kan placera dig i rätt fil.
Eftersom det står bilar överallt längst vägkanterna (ofta dubbelparkerade) är det väldigt svårt att stanna till och titta på sin karta.
Gatuskyltar är så gott som obefintliga.

Det är länge sen jag har blivit tutad på så mycket som idag.

Efter bilorientering så gick jag på massage. Det var inte samma massös som förra gången, men det var precis lika fantastiskt skönt. En och en halv timme där varenda muskel i kroppen blir helt varm och mjuk. Jag har aldrig gått på riktig massage förut men jag tror att jag är såld. Synd att det är så extremt dyrt hemma.

Har inte fotograferat så mycket sista dagarna tyvärr. Mest för att jag förflyttat mig med bil överallt. Men här kommer några exempel på typisk Bukarestig arkitektur och en bild på mig så ni inte glömmer hur jag ser ut.





1 kommentar:

Mikael sa...

Låter som ett mindre äventyr. Och jag är mycket avundsjuk på dina massager. hade inte klagat på att få en själv. Inte för att jag har ont eller är stel någonstans, mer än i huvet. Men det låter skönt att bli ompysslad på det viset.
Jag tror jag skippar bilande på egen hand när jag är nere men ser fram emot att du visar mig;).

hoppas du haft en bra söndag och du inte festat på för hårt med Paradise Lost.