måndag 14 januari 2008

walk in the park

Söndag idag. Jag hade en kort passerande tanke när jag ställde väckarklockan igår kväll att jag skulle gå upp lite tidigare och träna. Som sagt var tanken väldigt kort och väldigt snabbt passerad. Så istället sov jag lite till, för att sedan gå ner och äta en lite för onyttig frukost.

Runt elva så åkte jag iväg till MJ och vi tog en promenad i parken. Det är en väldigt stor park, mitt i centrala Bukarest med en stor sjö i mitten. Vi gick i snabb takt, men det oss ändå nästa en och en halv timme att gå runt.

Vädret var strålande vackert, med blå himmel gnistrande snö och snälla -5 grader kallt. Perfekt väder för en promenad. Ungefär halvvägs satte vi oss i ett café i parken och tog ett glas varm choklad. Varm choklad här är inte riktigt samma som hemma. Det har mer en konsistens av varm chokladpudding med smak av riktig kakao. Gott men lite väl mäktigt för mig.

Resten av dagen spenderades i typisk slapparsil i horisontal ställning med en bok i sängen. Jag läste lite, skrev lite, sov lite, mycket likt en söndag hemma.

Middag i hotellrestaurangen som avslutades med en kopp thé medan jag läste ut boken jag höll på med. Mr Clarintet av Nick Stone, faktiskt en riktigt bra deckare. Nu blir det lite film och sen sova. För i morgon på morgonen SKA jag faktiskt gå upp och träna.

Tyvärr tog batterierna i min kamera slut i början av promenaden, men här är i alla fall lite bilder från parken.


Weeping willows





Utsikt over "the House of Free Press" fran parken.

1 kommentar:

Mikael sa...

House of free press ser ut som om den är har stått modell för arkitekturen i V för vendetta. Underbara träd annars. Weeping willowsarna ser fantastiska ut, som organiska vattenfall i gnistrande vitt.

Jag håller med om att det är segt att ta sig iväg och göra den motionen som ska göras. Än har jag bara lyckats ta mig iväg två gånger på en vecka.