fredag 25 april 2008

I hope my life is normal

jag cycklade inte till jobbet i morse. Jag försov mig inte, hade inte muskelvärk eller att det var för dåligt väder. Jag var helt enkelt för lat. Inga ursäkter.

Jobbet inget speciellt, förutom att jag glömde min lunchlåda som jag hade gjort iordning med stor omsorg kvällen innan. Typiskt.

Chefen har satt i system att smyga hem och tro att ingen märker. Han kommer på morgonen, eller ja, iallfall innan tio, och sen någon gång på eftermiddagen så försvinner han, utan ett ord. Ena stunden är han på sitt rum, andra stunden är rummet stängt och chefen utflugen. Vad är grejen, tror han att om han går utan att säga till så kommer alla tro att han sitter på sitt rum så upptagen att han inte ens syns?

Eftersom jag förhandlade bort cyckelturen till jobbet mot en joggingtur efter jobbet så bytte jag bara om till mina tajts och åkte dirket till Skatås. Hade egentligen tänkt springa åttan igen eftersom det hade gått så bra förra gången. Men på grund av mitt eminenta lokalsinne, som inte ens blir förvirrat av skyltar med pilar på, så hamnade jag på femman. Och jag måste säga att den nästan var jobbigare än åttan eftersom den bestod av en enda lång uppförsbacke. Jag skojar inte. Först var det uppför, sen var det platt, sen var det uppför och sen platt igen. Jag tänkte att eftersom det går uppför så mycket så måste det komma nerför snart. Men det hände inte. I kid you not. Jag kom runt på 30 minuter, och då måste jag erkänna att jag var tvungen att gå lite efter en extra jobbig uppförperiod. Bra eller kasst?

En ny spännande sak är att min bil inte riktigt vill fungera som den ska. Funkade helt normalt i morse, igår och alla andra dagar för det. Men när jag skulle åka hem från Skatås så ville den först inte starta. Jättelänge. Sen startade den men varvtalen gick direkt upp till 3 00 (på ettan) och det hände ingenting när jag tryckte på gasen. Detta pågick också jättelänge. Sen, när det äntligen hände nåt när man tryckte på gasen, så höll bilen på att varva av sig själv så fort jag släppte gasen. Mycket intressant körning hem.

Jag kanske blir tvungen att cyckla till jobbet tidigare än jag tror.

1 kommentar:

Mikael sa...

Jag hade samma problem med farsan renault megan ett par dagar. det kom och gick helt utan förklaring. hade inne den på verkstad men givetvis fungerade den utmärkt då. tre gånger! fjärde gången visade den sig från sin onda sida. minns inte vad det var dock.
En annan sak det oxå kan vara är att gummimattan på golvet har kilat in sig vid gasen. men det har du väl kollat.

en tuff 5 kilometare på en halvtimme är klart godkänt. testa nästa gång om det är uppför åt andra hållet med:)

love ya