torsdag 27 november 2008

life in a shoebox

ibland känns det som om jag lika gärna kunde bo i en skokartong, för de enda jag ser av lägenheten är sängen och köket. Fast det menar jag inte egentligen, för jag älskar vår lägenhet. Jag börjar nog bli lite trött på mörkret bara.

Lyckades faktiskt somna före tolv igår och var på jobbet före åtta. Det duggregnar och varje gång jag kör förbi en lastbil på väg till jobbet (vilket är rätt så ofta faktiskt) så blir hela min bil översköljd av äckligt smutsigt vatten. Jag fick slut på spolarvätska på väg hem med konsekvensen att jag inte kommer se någonting överhuvudtaget på väg till kontoret imorgon.

Var på bilbesiktning idag. Och passerade utan anmärkningar. Med kommentaren att jag tar mycket bra hand om min bil. Vilket jag finner något underligt, för tyvärr så tar jag inte hand om bilen alls. Förutom att jag svär åt den då och då.

Annars inte så mycket spännande idag. Lyckades äntligen ta mig ut och springa. 40 minuter lungt lunk för att starta lite långsamt efter förkylningen. Gick hyfsat bra. Ute i skogen så sprang jag förbi ett par som hade sex på en parkbänk. Jag såg dem inte först, utan trodde att det var endast en person som satt på bänken. Men sen såg jag att det var två, varav den ena satt i knäet på den andra. Och efter några steg till upptäckte jag att den ena personen hade byxorna neddragna till fotknölarna. Jag är helt för sex i det fria. Men sätta sig på en parkbänk längst med en, må så vara dåligt upplyst joggingslinga, är nog lite väl exhibitionistiskt även för mig. Men kan man inte hålla sig så kan man inte.

Har lyssnat klart på Malloreon böckerna nu. Dags för Kings The Dark Tower. Eller Sparrow Hawk, om det är så Spjuthök blir på engelska. Kan inte bestämma mig.

onsdag 26 november 2008

bara tisdag?!

hemma sent igen. Idag var det mycket på kontoret med forecast och krånglande system. Att det alltid ska vara något form av system som krånglar.
Och inte har jag tränat idag heller.
Imorgon har jag lovat mig själv att jag ska gå ut och springa. Även om jag måste släpa mig ut i minusgrader och regn. Jag vet att dessa två företeelser vanligtvis brukar exkludera varandra, men det här är göteborg trots allt.

Lite gnäll blir det idag hör jag. Det är bara det att för tillfället känner jag att jag inte har så väldigt mycket att berätta. Jag hinner inte göra särskilt mycket för att jobbet tar all tid och energi. Jag hinner inte ens tänka på saker, så jag kan skriva ner intressanta funderingar och reflektiontioner. Alla mina funderingar handlar för tillfället om kronans fall mot euron, recessionen i västvärlden, priset på pengar och annat liknade.
Inte särskilt intessant att höra om, och egentligen inget jag är väldigt intresserad av att tänka på efter arbetstid heller. Tror att på sista tiden så har jobbet invaderat mitt privatliv lite. Jag gillar det inte.

Jag borde tänka på bröllop. Jag tänker i och för sig en hel del, men jag kommer inte fram till så mycket vettigt. Jag hoppas du tänker och kommer fram till massa saker. Min senaste tanke är för tillfället att vi ska viga oss i polen och sen ha fest, utan att bjuda på allt för seriös mat, här i göteborg.

Men jag antar att vi borde kommunicera om detta via andra media än bloggen.

Nu ska gå och lägga mig, jag ska inte börja läsa någonting. Utan försöka tråka ut mig själv så mycket att jag för en gångs skull sommnar för elva. Eller iallafall före midnatt.

tisdag 25 november 2008

natt igen

nu är klockan efter midnatt igen. Jag vet precis hur jag kommer känna mig om mindre än sex timmar. Och ändå sover jag inte. Var i och för sig tvungen att läsa ut Ghost Story. Kan verkligen rekommendera dig att läsa den. En klassisk historia, med massa blodtörstiga ingredineser som inte släpper taget förren man får veta.
Hur det slutar.

Börjar känna mig lite bättre idag. Inte alls lika snuvig eller öm i kroppen. Ska nog ta det lungt någon dag till och hoppas att det går över helt och hållet.

Har hört att Twillight faktiskt är riktigt bra som film. Vi kanske ska gå och se den när du kommer hem. Med tanke på hur mycket vi har försökt att gå på bio, men det inte blivit av. Mitt fel mycket, jag vet. Men ändå.

Nu ska jag försöka sova. Och vakna imorgon med funderingen varför 17 jag inte lade mig tidigare.

Får jag parkeringsböter i natt kommer jag bli djävligt förbannad.

måndag 24 november 2008

sunday boredoom

trodde jag skulle ha något intressant att skriva om idag, men tyvärr måste jag göra dig besviken. Min dag har känns rätt så meningslös. Jag vaknade med massa planer klockan halv tio, åt frukost och tänkte vila lite för att åka bort till delsjön och springa. Solen har nämligen skinit från en kallt klarblå himmel idag Men efter ett tags vilande upptäckte jag att jag inte kände mig särskilt bra. Ont i huvudet, ont i kroppen, snuvig, hängig. Och då har jag inte ens en bakfylla att skylla på.

Så jag har tillbringat nästan hela dagen med att läsa Peter Straubs Ghost Story. Vet inte riktigt hur jag har missat den boken, för den är definitivt en av de bättre skräckhistorierna jag har läst på länge. Har inte läst klart ännu, men jag känner ett visst obehag för att släcka ljuset och lägga mig för att sova. Känner att figurerna i boken inte så lätt kommer försvinna ur mitt huvud. Kanske ta ljudboken till hjälp.

Jag hoppas att jag kan "snap out" från mitt halvt depressiva halvt hängiga tillstånd snart. I have stuff to do, people to meet. Eller iallafall en full vecka på jobbet med mycket att göra, och jag vill väldigt gärna komma igång att träna ordentligt. Det får mig verkligen att må betydligt bättre.

Nu ska jag läsa lite till.
Får se hur det gå med sovandet efter det.

söndag 23 november 2008

korta dagar

dagen försvinner alldeles för snabbt om jag råkar gå upp nästan klockan tolv. Jag hade antagligen sovit ännu längre om inte edward hade ringt för att återlämna bilnycklarna. Det är nackdelen att sova i "flygmaskmode", jag märker inte att det har blivit ljust ute så jag vaknar inte av mig själv.

Så du kan tänka dig att jag inte har åstadkommit mycket vettigt idag. Har mest luffat omkring i dina, alldeles för stora, kläder, läst lite serier, hälsat på föräldrar och bakat en kaka. Nu är jag redo för sängen.

Jag skriver mer imorgon.

lördag 22 november 2008

after work

hemma nu. Från after work. I sängen. Full. Första gången jag skriver på bloggen i sådant tillstånd. Det var inte alls meningen faktiskt. Drack inte så mycket. Räknar... ett glas vin, en cider, en drink, en öl (var jag nu fick den ifrån, då jag inte köper öl själv) och en cider till. Inte jättemycket. Men jag antar att en bidragande faktor kan vara att jag har inte ätit sen klockan ett. Det är ungefär tolv timmar sendan. Vi hade tänkt hinna till maten på after worken, det gjorde alla, förutom josefin och jag. Vi var kvar på jobbet till sju. Djävla jobb. Jag hade bil, edward åkte med och lämnade av oss och sen körde hem bilen. Hoppas han inte har krockat på vägen. Han kör som en tok. Ringde dig på hemväg. Antar att jag inte väckte dig eftersom du inte svarade. Eller så är du ute och festar och inte hör. Saknar höra din röst, känns tomt att vi inte hörst på kvällen, känns fel och jag kommer sova oroligt. Eller, mer sannolikt så kommer jag sova som en sten när jag väl somnar. Jag hoppas allt är bra med dig iallfall. Jag är alltid orolig när du är i norrland. När du kör bil. Eller när du är i situationer där du dricker. Jag kan inte hjälpa det. Alltid orolig. Fick komplimang idag från adam (it kille) att jag har snyggast kläder på kontoret. Adam säger aldrig ett ord. Till någon. Låt mig tilläga att han var full. Jag känner att jag svamlar. Hoppas vi hörs snart. Nu ska jag försöka sova, om det inte snurrar för mycket.

fredag 21 november 2008

dagens spaning

Vi har fika på jobbet minst en dag veckan, ibland oftare. Då serveras allt som oftast olika typer av vetelängder, bullar med gult klet i eller diverse andra bakverk. Jag brukar inte äta dessa. Bland annat så tycker inte det är särskilt gott, jag försöker inte småäta samt att antalet kemikaler och transfetter i en sådan bulle vill man antagligen inte ens veta. Det jag upptäckte iag är att detta "inte ätande" av fikat alltid uppmärksammas.
Jag får alltid kommentarer av typen -Men ska du inte ha? -Klart du ska äta en bulle, här ta denna. -Bantar du eller? -Vad duktig du är som avstår. Detta sagt med en viss gömd gadd i tonen.

Precis på samma sätt kan det låta på krogen när man avstår från att dricka alkohol (med tillägget att man är gravid eller alkoholist). Det ifrågasätts på samma sätt som det ifrågasätts om man inte äter en bulle. Hur kommer det sig?

Är det ren vänlighet? Det kan det vara i bullfallet, så länge man inte kommer in på bantningskommentarer eller duktighetskommentarer. Men jag tror någonstans att människor väldigt gärna vill dela med sig av sina dåliga vanor. De vet att det inte är bra för dem att dricka eller äta bullar, men om de kan dela detta men någon annan så kanske det blir lite mer legitimt. I sil med -Jag borde inte, men Anna gör det också så då är det ok. Antagligen resonerar man som så att vikten av dåligheten minskar ju mer personer som man kan dela den med.

Såg lite samma syndrom i Heroin Diaries där Nikki Sixx inte på något sätt hindrade utan snarare uppmuntrade och tryckte på andra att dela hans missbruk.

Känner man sig så mycket bättre genom att dra ner andra i träsket? Måste fundera mer.

Annars dagen. Jobb jobb jobb. Snoozade runt en timme på morgonen. Jag är verkligen okapabel att gå upp ur sängen om jag inte har bestämt tid med Josefin. Sen åkte jag till Grimmered, gick ut och sprang med mamma. Sprang även intervaller i backe på egen hand. Kändes bra så jag tror att förkylningen är på klar tillbakagång. Fick middag med tillhörande lunchlåda och har precis kommit hem. Dusch och sova.

torsdag 20 november 2008

godnatt

jag som skulle gå och lägga mig tidigt idag. Så kommer jag ändå på mig själv att borsta tänderna när klockan närmar sig halv elva. Verkar som om jag är oförmögen att avsluta dagen för tidigt.

Läste ut Heroine diaries idag. Kan inte säga att jag tycker det var en bra bok. Var tvungen att läsa den i portioner för att komma igenom. Blev lite för mycket på en gång annars. Man blev verkligen översköljd av den enorma livsleda, ångest och tristess som dominerade Nikki Sixx liv om man läste för mycket på en gång. Som jag sade förut så har jag lite svårt att relatera till typen av verklighetsflykt han väljer. Men jag kan förstå behovet av att slippa känna efter. Bara inte hela tiden. Är det inte så, att känner man inte de dåliga sakerna så kommer man inte heller känna de bra. Idag kom jag hem klockan sju, och kände att jag verkligen uppskattade att ha tråkigt ett tag. Inga planer, inga måsten, inte bråttom någonstans. Väldigt skönt. Sen fastnade jag vid sudoko, men det är en annan femma.

Imorgon ska jag försöka komma iväg och träna. Nu har jag sagt det till dig, då blir det svårare att slingra sig undan. Så lätt att komma ur fas med träningen. Speciellt när det är så väldigt mörkt, blött och kallt som det är nu.

Saknar dig igen.

torsdag 13 november 2008

många trött blir det

jag vet att jag skriver att jag är trött varje morgon. Och det är möjligt att jag överdriver kanske lite emellanåt. Men i morse var jag trött. Och då menar jag det verkligen. Trött. Min kropp kändes som bly, mina lemmar vägrade flytta på sig, jag hade huvudvärk bakom ögonen och hela min kropp startade en övertalningskamanj om hur mycket bättre det hade varit att ligga kvar under duntäcket. Jag hade antagligen lyssnat också om jag inte hade bestämt med Karin att jag skulle hämta henne på Linnéplatsen halv åtta.

Vanligtvis är jag bara trött i "gå upp ur sängen" ögonblicket och sedan går det över. Men idag kände jag mig trött hela dagen på jobbet. Och när klockan närmade sig sex började jag känna mig sjuk också. Jag hoppas verkligen det är något övergående. För jag har absolut ingen lust att bli sjuk, speciellt nu när du kommer hem. Jag hade tagit med mig springkläder för att ta en runda i Ruddalen när jag hälsade på mormor, men det blev inget med det. Det blev knappt något hälsande på mormor heller. Jag kom dit, åt mat och två muffins och åkte hem.

Kände mig inte riktigt redo att gå och lägga mig klockan åtta dock, så jag gjorde en insats och bakade bröd. Mycket gott. Med aprikoser och äpplen inuti. Och inga kemikalier. Har redan hunnit provsmaka, trots två muffins för inte så länge sen. Håller säkert på att bli sjuk, det brukar göra mig hungrig.

Förresten. Hur gör man nudlar i micron? Och varför?

onsdag 12 november 2008

uähh!

har väldigt svårt att vakna på morgonen, idag var inget undantag. Men jag var för ovanlighetens skull grymt effektiv när jag väl gick upp. Äggröra till frukost och sen ut från lägenheten inom en trettio minuter. Jag har helt enkelt rationaliserat bort att sminka mig på morgonen. Visst, jag ser ut som ett spöke. Men fort går det.

Efter jobbet åkte jag bort till grimmered. Mamma är i Berlin så jag håller mormor sällskap. Och för övrigt har jag lovat mamma att vara behjälplig med mormor så mycket jag kan, samt att jag faktiskt tycker om att prata med henne. Vi åt middag och sen så lagade vi muffins. Tyvärr upptäckte vi mitt i processen att vi inte hade alla ingredienser, men det gick bra ändå.
Mitt under muffinslagandet stoppade jag ner handen i en burk med russin och tog ett par, bara sådär i förbigående som man gör. Utan att reflektera över det. Efter en kvart eller så hör jag ett skrik från mormor "Det är maskar i russinen! Kom och titta" Aldrig i livet tänker jag och försöker ignorera det faktumet att jag precis stoppat i mig ett par stycken. Blir lätt illamående bara att skriva om det just nu. Blääh, maskar i russinen. Urk.

På väg hem lyckades jag äntligen uppbåda lite energi och lust till att handla mat. Dock så tog det lite längre tid än vanligt att gå runt i affären eftersom jag var tvungne att läsa på innehållsförteckningen till alla varor jag köpte. Kunde dock köpa det mesta jag brukar. Förutom skinka, Urk igen här. Bara jag tänker på de här valsarna med nålar som sprutar in kemikalier i muskelslamsor känns det lite sådär. Ska jag köpa skinka ett tag framöver så får det vara en sån där dyr upphängd sak som man ser faktiskt är en rumpa från ett djur. Eller julskinka, det brukar vara en bit.

Hemma har jag lagat blomkålssoppa till lunch. Hade tänkt vara duktigare än så och baka bröd också, men det kommer nog inte bli av. Imorgon kanske.

Update: Jag har gjort en grymt god tonfisksallad. På dyr tonfisk. Utan delfiner.

tisdag 11 november 2008

favorite day

måndag igen. Och det regnar och blåser på tvären i göteborg idag. Ute vid Arendal blåste det så mycket att hela fönsterrutorna vibrerade och skallrade. Molnen flög över himlen. Rätt coolt väder. Iallfall om man befinner sig innomhus.

Var tyvärr sen på jobbet i morse, för trots att jag åkte hemifrån vid åtta fastnade jag i en bilkö och kom fram lite innan nio. Sjukt irriterande, speciellt som kön var på oljevägen, så den sista kilometern till jobbet tog nästan trettio minuter.

Har lyckats komma ut och springa idag, trots vädret. Först gick jag och mamma ut. Mamma har blivit grymt duktig. Vi tog tre varv runt platten på Ruddalen ömsom joggande ömsom gående. Sen tog jag rundan med den branta uppförsbacken i snabb takt. Känns rätt bra. Måste nog köpa varmare byxor, för jag blir jättekall om benen när det regnar ute. Sen kliar det väldigt obehagligt när man tinar upp. Men jag ser fram emot att du kommer hem kan vi springa lite i Delsjön igen, eller kanske milen i skatås.

Har inte handlat mat idag, vilket hade behövts med tanke på att jag slängde ut det mesta i går. Men för tillfället lever jag snyltarliv hos mina föräldrar. Lite pinsamt när jag över trettio och allt. Dygnet har alldeles för lite timmar för jag ska hinna med allt jag vill. Jag har massa saker jag vill göra mer idag. Men jag måste gå och lägga mig.

måndag 10 november 2008

blääh

sov till (långt) efter tolv idag. Vaknade någongång vid tio, satte på mig min ögonmask och somnade om. Blev så klart ingen träning idag heller. Shame on me. Äggröra med vispgrädde och getost till frukost, eller lunch kanske vore mer riktigt.

Och sen slappande på soffan med den "Hemlige Kocken. Riktigt obehaglig och något omskakande läsning. För visst vet man om alla dessa grejer egentligen men försöker låta bli att tänka på dem. Denna boken fick mig att fundera en extra gång. Jag ska nog i framtiden lägga lite mer pengar på att försöka köpa så naturlig och ren mat som möjligt. Försöka skippa alla äckliga E nummer och smakförstärkare och grönsaker som måste fraktas runt halva jordklotet för att det är fel säsong. När jag hade läst ut boken gick jag iallfall och städade ur kylskåpet och slängde ett helt gäng grejer. Känns bra nu. Imorgon ska jag tömma ut skafferiet.

Hämtade upp syster sen och vi åkte hem till föräldrar. Det är fars dag idag ju så vi köpte lite choklad och nötter till honom och åt middag. Stillsamt och trevligt för ovanlighetens skull. Åkte hem relativt tidigt för jag är faktiskt rätt så trött och hoppas på att lägga mig tidigt.

Därför borde jag nog inte sätta mig och spela zelda nu. Suck

söndag 9 november 2008

the power of gold

precis kommit hem nu. Har haft väldigt roligt. Vi gick till Push, som är det nya innestället på Avenyn. De har ingen kö, utan man får stå utanför och se snygg ut för att komma in. Vi var där hyfsat tidigt, så vi behövde inte se alltför coola ut. Snygg inredning inne och goda drinkar. Har lagt massa pengar på drinkar, men med tanke på att jag är ute ungefär en gång i halvåret så gör det inte så mycket. Annars har vi mest dansat hela tiden. Har grymt ont i fötterna nu. Har pratat med några killar, efter några fåtal minuter har kommentaren "aaa men, du är ju gift!" kommit. Moahaha. Förlovnngsring är ju grymt bra att ha. Jag behöver inte ens anstränga mig för att jaga bort dem. Det är bara att vifta lite med handen. Anna har det jobbigare.
Annars måste jag säga att det inte alls var så många coola och snygga människor som jag trodde att det skulle vara. Alla såg mer eller mindre vanliga ut. Ingen var särskilt full, men anna sa att det luktade marjuana och åsa sa att det stället är välkänt för mycket droger. Jag märker som vanligt ingenting.
Nu ska jag nog dricka en kopp té, varva ner lite och försöka få bort ringningen i öronen. Jag är lite sugen på att spela zelda, men jag anar att det inte är en särksilt bra idé vid den här tiden.

psykbryt

det slog mig idag när jag råkade oavsiktligt tänka på jobbet att jag är den enda i vår grupp som inte har fått ett bryt. Josefin har varit inne hos chefen och gråtit ett antal gånger. Johan har jobbat ner sig så pass att hans hjärna har slutat fungera. Men än så länge har jag inte uppvisat några sådana syptom. Och efter över fyra år på arbetet är det inte så sannolikt att jag gör det heller. Jag undrar vad det beror på. Bryr jag mig inte tillräckligt om jobbet för att göra det personligt och därför ta åt mig, är jag inte tillräckligt engagerad, jag undrar. Vi har många på kontoret sjukskrivna för utbrändhet, många som inte mår bra, jag undrar vilka så kallade "early warning signals" jag bör titta efter hos mig själv.

Annars har det inte hänt så mycket idag (ännu). Har mest sovit större delen av dagen. Somnade och drömde om att jag somnade och vaknade av att spindlar ramlade in genom hål i taket. Creapy. Ätit smoothie, målat naglarna, spelat Zelda och lyssnat på ljudbok. Nu väntar jag på Anna. Hon ska komma hit och vi ska gå ut nånstans. Kanske ut på en drink, eller dansa. Får se vad det blir.

Skriver sen om vad det blir.

lördag 8 november 2008

edward oh edward


Nu har jag läst färdigt alla vampyrböckerna om Bella och Edward, och jag måste bara säga, oh yeah! Vilken kille.

Mörk, farlig, hård, fel, hemlighetsfull, hatad/ogillad av samhället, och såååå lockande pga all of the above. Och så lägger vi till det där riktigt fanatiskt överdrivna ‘du är den ende för mig, någonsin, överhuvudtaget, fast vi vet att det är fel båda två’.
Lite språkliga jobbigheter, jag tycker hela Edwards minspel tex påminner om clownen Manne på speed. Han är ju liksom aldrig bara normal, att han kan säga en replik rakt upp och ner. Allt ska vara tillsammans med ett skevt leende / ett bländande leende / ett cyniskt leende / en kall blick / en rasande blick / sammanbitna käkar / och så vidare. Som att se en film i fast forward.
Sen fattar man snabbt hur snygg han är. Över hela kroppen. I alla olika ljus, kläder, sinnestillstånd och tidpunkter.
Och han är maskulin som få och bara slänger upp henne på ryggen och räddar och håller på, och hon är svimmig och tjejig. Till max. Men även kåt, och hon vill ligga men inte han. En seger för feministerna. Att man sedan måste blunda för en stor dos amerikansk puritanism och en rejäl laddning moralkakor, det är jag beredd att bortse från.

Läs dem.

fredag 7 november 2008

hemma

från jobbet nu. Ovanligt uppe i varv. Men det har varit en väldigt lång dag med så mycket stress att det har varit omöjligt att varva ner. Nu kommer det vara omöjligt att sova. Ska läsa ett tag och hoppas på iallflall fyra timmars sömn. Jag är ändå glad att det är torsdag annars hade helgen varit helt bortslösad. Sitta över midnatt på kontoret en fredag är inget mer än patetiskt. En torsdag känns lite bättre.

Längtar mycket efter dig. Just nu är det något som fattas mig.

tisdag 4 november 2008

midnatt

fastnade i läsningen av Breaking Dawn och upptäckte inte att klockan är långt över tolv. Och jag som har bestämt med Josefin att åka klockan sju imorgon, idag. Det värsta är att jag är inte ens trött. Men varje morgon när jag vaknar längtar jag efter att få gå och lägga mig igen.

Åkte iväg till grimmered och hängde med mormor ett par timmar efter jobbet. Mamma var ute någonstans så det var bara mormor och jag. Jag kan inte låta bli att tänka på vilken annorlunda person mormor hade varit om hennes man inte hade gått bort. Han dog yngre än min pappa är, han dog när mormor var yngre än min mamma är. Över trettio år, ensam, sörjande sin livs kärlek, hela tiden med fina minnen om honom. Det måste vara så tungt. Det får mig verkligen känna mig slösaktig att inte ta vara på varenda sekund med dig. Varenda sekund av mitt liv. Det kan ta slut, eller ändras irreversiblet för alltid, så enkelt, av en slump. Och ens hela liv tar en annan väg och man blir en helt annan människa än den som man kanske var menad till. En helt annan än den man skulle kunna bli.

the hunt begins

ligger i sängen och hade tänkt att jag skulle sova. Men började surfa runt lite på e-bay efter bröllopsklänning och tiden rann iväg. Det finns så många fula klänningar så det är inte klokt. Jag förstår inte hur jag ska hitta nåt jag gillar. Jag vet inte ens riktigt vilken typ jag vill ha, eller inte ha för den delen. Antar att om jag börjar leta efter nåt på allvar så kanske jag upptäcker vad jag inte vill ha iallfall. Det brukar komma först.

Annars vet du det mesta av vad jag har gjort idag.

Jobbat
ätit mat på Grimmered
sprungit i Ruddalen
kört hem
lagat lunchlåda med ljudbok i öronen
duschat
vattnat min orkidé
och nu är det dags att sova

Ska nog läsa en liten stund och inte försöka låtsas om att det är tomt i sängen brevid mig.