måndag 29 oktober 2012

sälj din grej med en tjej

det var länge sen det var ett "sälj grej med tjej" inlägg. Inte för att jag saknar material. Mer för att jag har saknat tillfälle. Här kommer iallafall två trevliga bilder. 
Högtalare. Två stycken. Och en tjej i mitten, med strategiskt genomskinlig t-shirt smekandes dem med ett stort leende. Säkert mycket bra ljud tänker alla. 

Energidryck. Och en tjej som... vad? Drack den och blev så trött att hon var tvungen att lägga sig, i bara underkläderna. Med texten "testa hur den funkar". Jag tycker att det inte riktigt framgår om det är drycken man ska testa. Eller tjejen?

2 kommentarer:

Mikael sa...

effekten är den önskade tror jag, de drar blickarna till sig och sedan spelar det ingen roll om de har något med produkten att göra.
Den som är intresserad av kvinnor och sex med kvinnor (samt även de som är intresserade av varför kvinnor och sex används för att sälja exempelvis högtalare och sportdryck;-) kommer lägga märke till annonseringen. .
Så summa summarum reklamtypen funkar för uppmärksamhet men när man tänker på vad det är blir det ofta komiskt, eller tragiskt eller båda. Fortsätt leta, fortsätt fota.

scarecrow sa...

Ja, du har rätt. Det väcker uppmärksamhet. Det tråkiga är att ingen egentligen reagerar. Man tar det för givet att grejer sälj med kroppar, oftast tjejers kroppar. Genom att fundera på bildspråket i sådana foton kanske man kan ifrågasätta lite.