onsdag 7 november 2012

brasilian dinner

idag var jag ute med lite folk från kontoret på ett lokalt Brasilianskt ställe. Och det som är stort i Brasilien är kött. Kött och grillning. Det verkar vara ett stort helgnöje att samlas i parker eller trädgårdar, hela familjer eller stora kompisgäng och grilla saker.
När jag har gått omkring på stan har jag säkert sett sju restauranger som skyltar med "the best burger in the world".
Så ikväll gick vi såklart till ett ställe med grillat kött. Och konceptet är så att man sitter vid bordet, och så går det runt olika kypare i hela restauranger med olika köttbitar i högsta hugg. Till exempel så gick det föbi nån med lite grillat lamm på ett spätt och skar ner en bit på din tallrik. Eller en bit av revben från något djur, eller lite grillat kycklinghjärta, eller nån blodig bit biff. Och där sitter du och får massa små bitar från olika ställen. Man äter så mycket olika köttbitar man vill och kyparna slutar inte komma förren du fäller upp en röd flagga på sitt bord. Väldigt gott fast lite osmakligt på något vis. Med allt detta överflöd av kött. 
 Men ändå en mycket trevlig middag.

4 kommentarer:

Anonym sa...

...och inga bilder på blodiga biffar...och inga bilder från toaletten på dagens utstyrsel heller, bildmässigt du latar dig, I´m disappointed. Love mum

scarecrow sa...

ha ha. Jag lovar att bättra mig idag. Finns bara små små speglar på toaletterna här.

Anonym sa...

Det låter gott, och kul. Lite utopiskt nästan. Önskar jag vore där.
/Micke

Anonym sa...

Var på en liknande restaurang i Warszawa. Glömde namnet men den hade någon sydamerikansk klang.

Tata