fredag 9 november 2012

fram och tillbaka

lite fler självporträtt kommer här. Mest för mamma som är min bästa läsare och kommentator. Mycket uppskattat! Himlars svårt att ta bilder på sig själv utan att se fånig ut (jag känner inte att jag lyckas så bra). Lite kredd till modebloggare här. Jag har inget mer intressant att fotografera för tillfället eftersom jag befinner mig antingen på hotellet eller på kontoret eller i transit mellan hotellet och kontoret.
Igår dock, efter långt tvekande över vad jag skulle ägna mig åt gick jag ut på en liten kvällspromenad. Köpte lite frukt. Gick tillbaka till hotellet. Sprang sex kilometer på löpband och lyfte lite vikter. Ingen simning eftersom klockan nästan var tio. Men ändå! Mycket nöjd med mig själv.

Lite saker jag har lärt mig om stan på vägen mellan kontoret och hotellet: 
  • Curitiba är Brasiliens mest miljövänliga och ekologiska stad. Till exempel så kan fattiga människor lämna in  skräp och sopor på speciella stationer där de byter det mot mat eller bussbiljetter. Eller skolgrejer för sina barn.
  • Överallt på gatorna ser man soptunnor som sorterar skräp. Och väldigt få människor skräpar ner.
  • Biltrafiken är mycket reglerad och bussar kör överallt väldigt billigt. Nästan alla som ska någonstans åker buss.
  • Dock så är det väldigt dyrt överallt. Folk flyger till USA för shopping. 
På väg ut på promenad igår kväll

På kontoret idag morgon

3 kommentarer:

Anonym sa...

Gillar puss bilder, mkt roliga och avspända. På kontoret, kanske toamiljö gör att du kastar sneda blickar :)Intressant med dem saker du beskriver. Varför gör vi inte det i Sverige, är folk för stolta näää staten delar ut pengar för ingenting så folk behöver inte anstränga sig.Ja, bussar blir segregationsfråga för dem som har pengar att köpa biljet och dem som kan läsa(instruktionen hur man betalar). Idag första dagen på länge utan regn, varit ute på lunchen och gått 40 min. Annar sitter och jobbar och växer i omkrets. Tre pussar mamma

Anonym sa...

Gölmde påpeka att ser en ny kavaj på dig:) Puss puss

scarecrow sa...

Ja,tycker att många saker härifrån hade kunnat appliceras i Sverige ocskå. Speciellt när det handlar om miljölösningar och kollektiva lösningar som kollektivtrafik, parker, vägar etc.
Kavajen är långt ifrån ny. Köpte den för ett par år sedan. Second hand på Myrorna. Redan begangnad då ;)