onsdag 14 november 2012

observationer från norra halvklotet

nya länder nya observationer. Nu har jag inte varit här så länge att jag verkligen har grundmurade belägg för min tankar. Men det har inte hindrat mig förut.
  • Artigheten. "Hello mam, how are you?" från varenda person jag möter. Jag snubblar på orden "Imfinethanksandhowareyou". Både amerikaner och kanadensare har tränat in det till perfektion. I själva verket har jag fått lära mig att här så tycker man att de flesta européer är väldigt oartiga.
  • Maten. Don't let me start att prata om maten. Allt är artificiellt. Äggröran ser ut som plast, osten som något man tar med sig på en rymdfärga, flingorna är färglada, youghurten smakar socker, brödet är vitt och svampigt, och smöret heter "you can not belive it tastes as butter" Och nä det kan jag inte eftersom det i själva verket är en äcklig kemisk produkt och inte smör.
  • Kaffet får en egen paragraf. ODRICKBART
  • Om man inte går och äter på lyxrestaurang så är det enda som existerar olika typer av kedjor. Inte så illa som McDonalds, vissa helt ok, men ändå standardiserade kedjor. Och folk älskar dem här.
Nu låter det som jag är supernegativ. Men det är jag inte. Bara det att det enda jag har sett hittills är hotellet, kontoret och lunchrestauranger. Svårt att observera så mycket då.  

2 kommentarer:

Anonym sa...

Perhaps a "promised land" to do business med en räkmacka och andra goa smörgåsar..
Tata

Anonym sa...

Nog låter det Amerika alltid. Det som gör skillnaderna så oväntade och stora är väl likheten vi förväntar oss. Vi ser rätt lika ut, vi har samma klädmärken, samma populärkultur. Och ändå, våra kulturer skiljer sig åt rätt vesäntligt märker man när man är där, eller de här...
/Micke