måndag 5 november 2012

bilder från helgen

nu är jag på kontoret igen. Vilket innebär att jag kan ladda min dator. Och uppdatera med lite bilder. Helgen har gått mycket fort med promenerande, besökande av ställen, turistbuss, marknad. Och lite träning och simmning i hotellgymmet.

Det här är Jardim Botanico de Curitiba. Stort stort grönområde nära centrum

Med ett fint växthus

Ett litet torg
 
Bron till Opera de Arame. Det simmad stoora fiskar i vattnet.
 
Inne i operan

 
Söndagsmarknad. Jag gick en timme åt ena hållet innan stånden tog slut


Hittade ett gäng som tränade Capoeira

Och en fin moske

Här pressar man sockerrör till en klibbig honungliknade sirap

Mycket gott med kokosnöt

Och jag smakade pierogi även här på andra sidan jorden

Promenderade ända tills solnedgången

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, jag vet inte riktigt vad skall jag tycka om staden. Jag tror det är en blandning av litet av varje. Botaniska trädgården och operan ser spännande ut. Olika folk grupper och polska pierogi (direkt från Tadeu dvs prosto od Tadzia) gör en varm och enkel icke pretentiös intryck. Ingen lyx dock. Jag gillar mycket din bild med hallonröda läppar och illgrön kokosnöt. Det är kul att jeans passar dig, de är kanske designade av designers som gillar kvinnokroppar och inte pinnsmala, raka figurer på unga pojkar. Har du druckit maté? Tydligen rensande och uppiggande drick (te). Testa (om det kanske inte är national drick i Argentina) Jag är glad att du får lite extra solstrålar på dig så här årstid, det är en lång vinter eller snarare dyster mörkerperiod före oss. Hoppas att du orkar hålla dig glad och pigg till april. Hoppas att det går lika strålande på kontoret i Brasilien, glöm inte uppdatera oss på könskvoten där på kontoret :) ha det bra Pussar mamma.

scarecrow sa...

håller med att staden ger ett mycket blandat intryck. Men de som bor här verkar trivas mycket bra. Och vad jag förstår har de väldigt låg arbetslöshet, bara 4%.
Jag tror det är väldigt segregerat. När jag åkte buss såg jag stora områden inringade med taggtråd och el med lyxvillor bakom. Men bredvid stora områden av plåtskjul och små stugor.
Men trevliga människor, och mycket skönt med värme. Inte testat maté, ska spana vad det är. Och kolla hur uppdelningen är på kontoret. Många tjejer som jobbar. Men jag vet inte ännu hur ledningen ser ut.
Pussar

Mikael sa...

Tycker det ser fint ut. Väldigt sydamerikanskt som jag föreställer mig det, fast med vissa oväntade arabiska och polska inslag. Växthuset är fantastiskt! Vid operan väntar jag mig att det när som helst skall dyka upp en välklädd herre med promenadkäpp och en dam i lång kjol och parasoll.