fredag 2 november 2012

rakt fram åt båda hållen

första dagen är passerad. Tillbaka på hotellrummet och rätt så trött. Försöker samla ihop tillräckligt mycket energi för att gå och borsta tänderna och ta ut linserna.
Jag åkte till kontoret klockan ett. Tar ungefär en halvtimme från hotellet till Volvo beroende på trafik. Fyra timmar jobb och taxi tillbaka klockan fem. Då började jag bli lite lätt hungrig. Hade bara ätit frukost, men upptäckte att man äter sent här i Brasilien. Inga restauranger verkar öppna förren sju, åtta. Jag åt lite nötter och gav mig ut för en promenad. Vid sextiden är det fortfarande ljust, men börjar gråna lite. Med tanke på min historia med att gå vilse var jag lite tveksam över vart jag skulle bege mig. Slutade med att jag gick en stund åt ena hållet på gatan. Sen en stund åt andra hållet. Vågade inte riktigt vika av. Vill absolut inte vara vilse i Curitiba när det är mörkt. Speciellt med tanke på att typ ingen pratar engelska. En del folk på gatan kommer fram och pratar med en och jag fattar absolut ingenting, ingen i någon affär pratar ett ord på engelska, inga taxichafförer, nada. Lite svårt att gå vilse då.
Stannade förbi i ett shoppingcenter och spanade lite. Det mesta verkar väldigt dyrt, men coolt. Köpte lite vatten. Tog lite kort. Och gick tillbaka igen. Middag på hotellet. Svindyrt det med. Så jag måste verkligen våga mig ut till nån hyfsad restaurang imorgon. Just nu lyder jag Mickes råd och laddar ner offline gatukarta av Curitiba till min telefon. Hoppas det hjälper.
Min lånekamera. Lite stor och otymplig

Gata som hotellet ligger på. Åt höger tror jag

Gågata med palmer (plus att jag såg lite julgranar här och där, skumt med sommar och julgranar)

Genom fönstret, fast "by night"

3 kommentarer:

Anonym sa...

Der ser fint ut runt om hotellet. Fin gatsten med vågig svart-vitt mönster typ samma som i Portugal. På varje hotell i reception finns det stadskartor, gå ner och hämta, det är bra att ha i fickan en pappersversion av karta i fall mobilen dör/blir stulen etc… I receptionen markerar dem vad hotellet ligger olika shopping centra i närheten eller sevärdheterna och sen är det lätt att navigera. Jag tycker att du är missunnsamt mot sig själv. Du jobbar hårt, tjänar hyfsat med pengar och dessutom får du traktamente för att ha råd att typ äta middag på finare ställe medan på tjänsteresan så sluta tramsa och gå på en flott restaurang, beställ ett glas Champage och lätt supé och ENJOY LIVE medan du är ung. :) Love mamma

Anonym sa...

Förresten, glömde säga att du har snygga röda naglar och du ser snyggt ut inte alls trött :)

Anonym sa...

Ser fint ut, jag gillar bilden "by night". håller med din mamma om att du skall se till att unna dig en del nu "because you're worth it". du ska se att det kommer bli lättare att hitta idag. Ibland när den inre klockan inte är riktigt synkad med den verkliga tiden så är det inte alltid lätt att tänka klart. Tycker du gjorde rätt som gick tillbaka till hotellet. du har en hel helg på dig.
/Micke