onsdag 7 november 2012

you had me at hello?

här kommer de utlovade badrumsbilderna (till mamma). Annars inget nytt. Jag jobbar. Solen skiner. På lördag flyger jag till Toronto. Där snöar det.
Har för övrigt försökt hålla mig uppdaterad på olika sätt man hälsar på människor från olika länder. Tenderar att ibland vara något förvirrande. Men vad jag har sett hittills.

Polen > tre pussar. Jag tror man börjar med höger kind.
Spanien > två pussar.
Italien > två pussar, men det kan också vara tre. Lite frivilligt.
Brasilien > en puss
Tyskland, Kina och USA > inga pussar alls. Bara handskak.

Ibland kan detta tendera att vara lite förvirrande. Bästa sättet är att försöka avvakta och göra som andra. Men det händer mig jämt och ständigt att jag ger för många pussar, eller för få, eller krockar nånstans på vägen. Eller så börjar jag med hanskak men det ska egentligen vara pussar. Så det blir pussar hållandes i handen.



3 kommentarer:

Anonym sa...

Snygg kamera, puss-munen och blusen också. Bakom instruktionen hur man använder toalletstolen mest effektivt. Du måste ha det ganska kul. Hoppas att du hinner vistas i solen innan du åker till Kanada, när skall du vara i US? Här mörkt hela dagen och regn, döds trist. Enjoy your time in Brasil, love mum

Anonym sa...

varför blev det tre kommentarer? mysko puss puss

Anonym sa...

Gillar också pussbilden. Själv finner jag det ganska skrämmande med detta pussande. Det är på tok för långt innanför min komfortzon. har fortfarande inte riktigt kommit över att det förväntas att jag ska kramas emellanåt med folk jag känner (även om jag visst känner av den vänskaplighet en kram innebär). Ett fast handslag med högerhand känns tryggt och förtroendefullt. Det tvingar en inte att släppa garden eller att få sitt synfält skymt men man kan känna av den andres upprigtighet utifrån hur fast handslaget är och hur länge och med vilken kraft trycket pågår.
Antar att det skall bli skönt med lite snö och moln efter att behövt utstå sol och värme i flera dagar nu;-)
/Micke