fredag 21 november 2008

dagens spaning

Vi har fika på jobbet minst en dag veckan, ibland oftare. Då serveras allt som oftast olika typer av vetelängder, bullar med gult klet i eller diverse andra bakverk. Jag brukar inte äta dessa. Bland annat så tycker inte det är särskilt gott, jag försöker inte småäta samt att antalet kemikaler och transfetter i en sådan bulle vill man antagligen inte ens veta. Det jag upptäckte iag är att detta "inte ätande" av fikat alltid uppmärksammas.
Jag får alltid kommentarer av typen -Men ska du inte ha? -Klart du ska äta en bulle, här ta denna. -Bantar du eller? -Vad duktig du är som avstår. Detta sagt med en viss gömd gadd i tonen.

Precis på samma sätt kan det låta på krogen när man avstår från att dricka alkohol (med tillägget att man är gravid eller alkoholist). Det ifrågasätts på samma sätt som det ifrågasätts om man inte äter en bulle. Hur kommer det sig?

Är det ren vänlighet? Det kan det vara i bullfallet, så länge man inte kommer in på bantningskommentarer eller duktighetskommentarer. Men jag tror någonstans att människor väldigt gärna vill dela med sig av sina dåliga vanor. De vet att det inte är bra för dem att dricka eller äta bullar, men om de kan dela detta men någon annan så kanske det blir lite mer legitimt. I sil med -Jag borde inte, men Anna gör det också så då är det ok. Antagligen resonerar man som så att vikten av dåligheten minskar ju mer personer som man kan dela den med.

Såg lite samma syndrom i Heroin Diaries där Nikki Sixx inte på något sätt hindrade utan snarare uppmuntrade och tryckte på andra att dela hans missbruk.

Känner man sig så mycket bättre genom att dra ner andra i träsket? Måste fundera mer.

Annars dagen. Jobb jobb jobb. Snoozade runt en timme på morgonen. Jag är verkligen okapabel att gå upp ur sängen om jag inte har bestämt tid med Josefin. Sen åkte jag till Grimmered, gick ut och sprang med mamma. Sprang även intervaller i backe på egen hand. Kändes bra så jag tror att förkylningen är på klar tillbakagång. Fick middag med tillhörande lunchlåda och har precis kommit hem. Dusch och sova.

1 kommentar:

Mikael sa...

Om alla gör det är det normalt, eller hur?
Då spelar det ingen roll om det är dåligt eller onyttigt. Och det handlar om gruppkänslan "vi gör detta tillsammans", både positivt och negativt.
Meningen med bullarna är ju inte att förgifta dig och ofta är det inte meningen att du ska supa skallen av dig...

men ibland kunde vara skönt om folk bara skötte sig själva.

hoppas du kom upp bra idag.