onsdag 12 november 2008

uähh!

har väldigt svårt att vakna på morgonen, idag var inget undantag. Men jag var för ovanlighetens skull grymt effektiv när jag väl gick upp. Äggröra till frukost och sen ut från lägenheten inom en trettio minuter. Jag har helt enkelt rationaliserat bort att sminka mig på morgonen. Visst, jag ser ut som ett spöke. Men fort går det.

Efter jobbet åkte jag bort till grimmered. Mamma är i Berlin så jag håller mormor sällskap. Och för övrigt har jag lovat mamma att vara behjälplig med mormor så mycket jag kan, samt att jag faktiskt tycker om att prata med henne. Vi åt middag och sen så lagade vi muffins. Tyvärr upptäckte vi mitt i processen att vi inte hade alla ingredienser, men det gick bra ändå.
Mitt under muffinslagandet stoppade jag ner handen i en burk med russin och tog ett par, bara sådär i förbigående som man gör. Utan att reflektera över det. Efter en kvart eller så hör jag ett skrik från mormor "Det är maskar i russinen! Kom och titta" Aldrig i livet tänker jag och försöker ignorera det faktumet att jag precis stoppat i mig ett par stycken. Blir lätt illamående bara att skriva om det just nu. Blääh, maskar i russinen. Urk.

På väg hem lyckades jag äntligen uppbåda lite energi och lust till att handla mat. Dock så tog det lite längre tid än vanligt att gå runt i affären eftersom jag var tvungne att läsa på innehållsförteckningen till alla varor jag köpte. Kunde dock köpa det mesta jag brukar. Förutom skinka, Urk igen här. Bara jag tänker på de här valsarna med nålar som sprutar in kemikalier i muskelslamsor känns det lite sådär. Ska jag köpa skinka ett tag framöver så får det vara en sån där dyr upphängd sak som man ser faktiskt är en rumpa från ett djur. Eller julskinka, det brukar vara en bit.

Hemma har jag lagat blomkålssoppa till lunch. Hade tänkt vara duktigare än så och baka bröd också, men det kommer nog inte bli av. Imorgon kanske.

Update: Jag har gjort en grymt god tonfisksallad. På dyr tonfisk. Utan delfiner.

1 kommentar:

Mikael sa...

Du ser inte alls ut som ett spöke när du är osminkad...

Verkligen hemska saker du upptäcker med mat på sistone. brrrr.

Låter gott med delfinröra och muffins, gärna mask fria helst. Även om jag misstänker att masken är både smaklös och proteinrik så låter det bläää.
själv åt jag tre kotletter och en tomat.
och gjorde ingen lunchlåda, fy på mig.

Jag lärde mig att göra nudlar i mikron igår.