måndag 31 maj 2010

äntligen ok

idag har jag äntligen fått klartecken att jag är helt ihopläkt, blodvärden är på rätt nivå och kroppen är återhämtad efter graviditeten. Vilket betyder att jag kan börja träna som vanligt. Jippie! Nu kan jag röra mig snabbare än promenadtakt, jag kan gå till gymmet och jag kan äntligen komma iväg och klättra.

Förutom läkarbesök så har vi hunnit med en längre promenad till Skatås eftersom Micke kom hem tidigare. Återigen sommarväder ute.

på vägen hem stannade vi på thairestaurangen vid Sankt Sigfrieds plan för en matpaus.

I helgen gjorde vi ett besök i Malmö för att hälsa på Mickes morfar och mormor. Första längre bilresan för Simone och första hotellövernattningen. Båda gick väldigt bra. Helt klart så bådar det bra för framtida resor.

Bild på Simone och Torsten snodd från Mickes blogg och bild på Gull, Mickes mormor som jag har tagit.

fredag 28 maj 2010

fredagsnöjen

idag så var Simone mycket stiligt klädd i farmors stickade tröja och byxor med får på. Hon såg ut som en mycket stor bebis och hon tog sig själv väldigt mycket på allvar.

Vi promenerade ner till stan för att träffa syster och Sammi. Vi lyckades slika in på café precis innan ösregnet började. Mackor, kakor, té och kaffe konsumerades. Och bebis flyttades från famn till famn. Hon var lika nöjd överallt.


Ewa skulle jobba vid fem, så jag och Simone promenerade vidare för att hälsa på Micke som satt och drack öl med några polare. Det blev Simones första krogbesök.
Väl hemma så lagade vi lite paj. Och nu tittar vi på rymdfilmer på tv och äter choklad. Myran sover på Micke. En helt klart godkänd fredag.

lång tid?


ännu lite mer barnvagnsgympa igår. Lite jobbigare pass denna gången med fler utfall, knäböj och armhävningar. Men väldigt skönt att göra lite mer än bara promenera. Jag börjar inte göra armhävningar för mig själv på en Delsjöpromenad. Känns inte riktigt rätt.

Det är studenttider på stan nu. Överallt åker stora lastbilar fullastade med vitklädda, glada artonåringar. Det slog mig att det var 14 år sedan jag själv tog studenten. My God vad tiden har runnit iväg. På ett sätt känns det som om man är precis samma person som man var då och ingenting har hänt. Men samtidigt så har livet förändrats radikalt på så många olika vis. Hade gärna utvecklat detta lite mer, men hör att Simone börjar låta lite från sovrummet så det är dags att bära runt lite. Ett av de många olika vis livet förändrats på.

onsdag 26 maj 2010

baby free

idag har jag gått iväg från Simone på egen hand för första gången sen hon föddes (mer än några minuter). Josefin och Karin kom över och vi gick till Johannebar för middag. Micke var kvar ensam med bebis.
Mycket trevligt att träffa dem, prata jobb, prata andra saker, sitta och äta, dricka kaffe och inte hela tiden ha en bebis på, bredvid eller i närheten av mig. Även om jag måste erkänna att jag fick säga till mig själv att INTE skicka iväg ett mess för att fråga hur det går. Jag var inte nervös för jag vet att Micke klarar sig alldeles utmärkt på egen hand. Men nånstans hade jag känslan att vilja vara uppdaterad på läget. Men jag avhöll mig. Och tillbringade över två timmar borta.

Och självklart hade det gått bra. En promenad, flaskmatning och lite vaggande. Storgråt mötte mig när jag klev in genom dörren i och för sig, men jag tror att det berodde på att Simone inte riktigt är van att äta från flaska och hade satt i sig mjölk lite väl snabbt. Med viss magont som resultat. Men det gick över efter lite matning "the old fashion way" och hade säkert gått över efter lite vaggning och klappar och kramar även om jag inte hade dykt upp just då.

Så det bådar bra för lite barnvaktande och mer freedom och flexibilitet i framtiden.

barnvagnsmotion

var på barnvagnsgympa igår. Mycket intressant upplevelse. Över femton barnvagnar med tillhörande mammor och bebisar samlades på Linéplatsen för en timmes lugn träning. Ledaren är en tjej som jobbar som sjukgymnast och har dessa organiserade motionspass som en del av sitt arbete. Inte illa att få promenera och träna på arbetstid två dagar i veckan. Vi började med snabb promenad sen lite stretching för att därefter köra styrkeövningar på en bänk. Armhävningar och dips. Kan tänka mig att det såg något roligt ut när femton personer utförde styrkeövningar i ösregnet bakom varsin barnvagn. Är säker på att ankorna skrattade. Sen lite mer promenerade samt en del utfallsövningar runt fotbollsplanen. För att avsluta med ännu mer promenerande. Måste säga att det är ett väldigt bra initiativ sådana här träningspass. Kan tänka mig att många har svårt att komma igång att börja röra på sig. Och är man ensam så är det ett bra tillfälle att träffa andra.

Och jag måste erkänna i hemlighet att jag kände av lite muskelvärk både från armhävningarna och utfallen. Kommer få tufft när jag börjar gymma igen.

måndag 24 maj 2010

gbg varvet

sådan pappa sådan bebis. Jag har hört från många att Simone är väldigt lik Micke. Det verkar stämma när det gäller hur man sover iallfall.

Lördag morgon och uppladdning inför Göteborgsvarvet. För båda två.
MIcke var laddad innan. Men vädret var kanske inte det bästa för en halvmaraton. Långt över tjugo grader varmt, inga vindar och gassande sol. Folk svimmade av som käglor längst med banan. 61 personer till sjukhus. Det blev ingen rekordtid men jag tror lite inspiration till att komma igång med träning för nästa gång.

Jag stod och hejade på vid Vasa tillsammans med Ewa, Sammi och Simone. Vid 18 kilometer började Micke se något trött ut. Dock hann jag inte fånga det på kort. Vi firade varvet med pizza och öl på Ewas bakgård.

På söndag blev det inte många knop gjorda. Jag skulle gå och prämiergymma, men vi skulle ha gäster så jag hann inte. Sen kom inte gästerna så jag hade hunnit. Sen blev Micke sjuk. Det blev ingen höjdardag. Men en promenad till Trädgårdsföreningen hann vi med. Massa blommor och grönt i massa nyanser.

fredag 21 maj 2010

sommarkväll (nästan)

jag vet inte riktigt vad jag ska göra av mig själv på dagarna. Så efter frukost packade jag ner bebisen i barnvagnen och gick ut för en promenad (som vanligt). En kortare runda på 7,5 kilometer. Höll på att smälta bort idag också.

På eftermiddagen, efter jobbet för vanliga människor, promenerade jag bort till Anna och Åsa. Vi packade ner en termos med kaffe, korv och en grill och traskade iväg till Skatås. Det regnade rätt mycket när vi började gå, men slutade relativt snabbt som tur var. Vi hann inte bli dränkta.

Första grillningen för säsongen för min del och första grillningen för Simone ever.
hon var mycket förvånad och facinerad av allt fågelkvitter.
Anna och Åsa var också mycket facinerade, fast av bebisen.

träden och löven var också mycket facinerade

På det stora hela hade vi mycket roligt

Micke kom och hämtade oss så jag behövde inte promenera hem och nu har han tagit över bebishållandet lite.
Bebisfreedom

very unusual

jag äter frukost och bebis sover
Wohooo!

torsdag 20 maj 2010

lättlurad

trots en mycket gnällig kväll igår så blev det en lugn natt. Vaknade vid åtta bredvid en sovande Simone. Sen ägnade jag morgonen åt frukost, borsta tänderna och bära bebis.

Jag lyfter och bär omkring i lägenheten, bebis somnar. Jag lägger ner på sängen, bebis börjar gråta. Jag lyfter igen, bär omkring, bebis sover. Lägger ner, skrik. Lyfter, snark, lägger ner, skrik. Mycket frustrerande.
Bebis har ätit
Check
Bytt blöja
Check
Blivit klappad och kramad på
Check
Vad isåfall är problemet?

Efter ett gäng omgångar av lyfta och lägga ner ger jag upp. Hon får skrika. Jag lämnar henne på sängen. Hon skriker. I två minuter. Sen ser det ut så här:

Och jag går på de där skriken varje gång.

Sen en promenad för att hämta ut Mickes startkort för Göteborgsvarvet. Redan massa folk och feststämning på området. Jag är lite avundsjuk på att inte jag får springa. Låter lite ologiskt att vara avis på en två timmars lång plåga. Men jag längtar tills min kropp blir lika stark som den var när jag sprang förra året.

Dock hoppas jag inte att de som springer får lika varmt som det var idag. För då blir det verkligen en plåga. Hett och tryckande har det varit idag. Åska i luften och tunga moln. Det blir antagligen skitkallt och regn på lördag inte roligt att springa då heller.

Nu på kvällen har jag lyckats lägga ner bebis i korgen ett tag och ätit middag. Samma som igår och precis lika gott. Hann även med lite efterrätt. Gul vattenmelon. Mycket gott. Smakar nästan som den röda fast inte riktigt lika söt.

Och nu hör jag att bebis vaknar, så nu är det slut på vilan. Got to go.

mitt i veckan

extra lång promenad igår. Mina vanliga åtta kilometer plus två smårundor till. Säkert över en mil. Jag var rätt så trött när jag kom tillbaka och genomvarm. För första gången över 20 grader ute, typiskt längta till havet väder.

Gjorde ett nytt försök för att få tag på ägg men:


På kvällen kom mamma förbi med massor goda saker. Vi lagade ungsbakad lax med spenat och blomkålsmousse. Och jag har kvar ett helt gäng av dem goda sakerna till frukost. Bland annat en gul vattenmelon.

Vi gjorde ett nytt försök på flaskmatning. Det gick mycket bra, hon fick i sig allt som fanns i flaskan. Det gäller bara att mata mycket långsamt.


Senare blev Simone ovanligt orolig och skrek lite. Men ingen som inte gick avhjälpa med lite mat. Vi somnade som vanligt vid tio.
Det är mycket underligt. Jag gör inte så mycket på dagarna, men ändå försvinner dem ytterst snabbt. Hade jag inte skrivit här hade jag inte vetat vilken dag det är och vad jag gjorde dagen innan.

tisdag 18 maj 2010

just another tuesday med bebis

vaknade med en bebis på bra humör. Vilket gjorde mig på bra humör också. Dock fick jag inte mer än fem minuter för frukost i vanlig ordning.

Åt lunch med Carolina nere på stan. Väldigt trevligt och roligt. Har behov av lite vuxenkontakt och jobbsnack på dagarna. Inte riktigt blå himmel och sol, men iallafall riktigt varmt ute idag. Och jag upptäckte ett alldeles ypperligt sätt att få i mig mat utan en bebis i knät. Äta med någon annan, någon utan barn är då att föredra.

Sen har vi mest glidit planlöst runt hemma. Tittat på dåliga TV program, lagat mat, vikt tvätt och läst böcker.

och övat på att krypa. Jag klarar det, vissa andra har fortfarande lite problem.

och det var det denna dagen. Nu sitter jag och bloggar, Myran ligger och sover. Tyvärr i min säng och inte i sin egen, men det är första gången idag jag har kunnat lägga henne ifrån mig utan högljudd klagan. Ska utnyttja tiden till att borsta tänderna ensam.

måndag 17 maj 2010

join the joyride

kom äntligen iväg på en premiärtur igår. Så himla roligt.


idag har det inte varit mycket action. Micke har åkt till Kiruna och jag har varit oförklarigt trött hela dagen. Det ända vettiga jag har gjort är tagit en promenad. Och fastän det har varit skitväder flera veckor nu kan man säga att våren har kommit. Det här är samma vägsträcka med tre veckors mellanrum.
Delsjön 28:de April

och Delsjön 17:de Maj

söndag 16 maj 2010

la famillia

ett första kort på hela nya familjen Faber

foto taget av farmor

fredag 14 maj 2010

en sällsynt solig dag

göteborgs oförutsägbara klimat presenterade fint väder, sol och varmt. Micke skulle till jobbet och vi bestämde oss att promenera ner via hamnen och pausa för en fika.

Kubiska hur på vägen mot kanalen

Kranar och båtar på lagning

Polkagrisbebis med dubbelhakor

Dansföreställning vid operan

och jättestort pariserhjul nära kanalen


På det stora hela en mycket trevlig förmiddag.
Micke fick ta en sväng till jobbet och jag promenerade hem. Med största sannolikhet kommer eftermidagen ägnas åt TV spel. Vi har ännu inte varvat Zelda.

onsdag 12 maj 2010

The real thing

Fyra grader och ösregn. Äntligen har den riktiga vintern kommit till
Göteborg.

tisdag 11 maj 2010

utflykt

att packa ihop barn, barnvagn, barngrejer in i en liten bil är ett helt projekt i sig. Och det tar en bra stund. Men jag lyckades och jag och syster, Simone, och Tyson åkte iväg till Amundön för en liten promenad.

Riktigt fint väder för en gångs skull och nästan inga människor. Mycket trevlig dag.

Vi ägnade oss åt att dricka té vid havet

kasta pinnar

en hel del spring


poserande på klippor

och sova i bärselen
Hade tänkt laga mat och tvätta lite vid hemkomst. Men det blev tre avsnitt av House istället. En av de bättre sakerna med föräldraledighet. Det finns absolut inga måsten.

måndag 10 maj 2010

just another monday

återigen besök på BVC idag. Och Myran har bivit ännu större och tjockare. Synd att jag inte går ner i vikt i samma snabba takt som hon går upp.


Lång promenad i Delsjön efteråt. Kallt som fan. Blåser verkligen vintervindar. Ingen som helst vår eller sommarkänslor infinner sig. Hoppade på att kunna köpa ägg vid Stora Torp. Tyvärr var alla äggen slut.

Vi gick nästan två timmar, snäll bebis nästan hela tiden. Det är väldigt roligt hur hon kan gå från snäll, söt och sovande

till lite ledsen och hungrig

till alldeles förtvivlad och halvt ihjälsvulten. Och detta på 30 sekunder.

Lyckades även laga mat idag. Frikadeller i grädd/tomatsås. Blev riktigt gott.
Frikadeller in the making

bästa krossade tomater

nästan färdigt..

Hade Simone i sjalen hela matlagningen. Hon är en liten igel, jag kan inte lägga henne ifrån mig mer än fem minuter. Men en rätt så söt igel.