onsdag 30 juni 2010

bankörning

igår blev det banåkning på Anderstorp. Sammi kom på morgonen och vi lastade min hoj på hans pic-up och sen åkte Micke, Simone och jag dit på eftermiddagen.

Jag missade tyvärr första åket för vi hade en liten bebiskris på vägen och var tvungna att stanna för att krama och mata på vägen men jag fick åkt en timme totalt ändå.

Och det var grymt kul. Jag var väldigt nervös först men sen när jag började åka släppte det mesta av nervositeten. I början försökte jag bara ta mig framåt, men efter några varv började jag tänka lite på teknik. Typ titta långt fram, håll spåret, bromsa inte i kurvorna. Jag blev omkörd hela tiden på alla håll och kanter men jag tror inte jag var i vägen för någon allt för mycket. Snabbaste jag lyckades köra var 150 på raksträckan vilket inte är särskilt snabbt med tanke på att de som tävlar iallfall kör det dubbla. Jag vågade inte riktigt dra gasen i botten. Hursomhelst så tyckte jag det var jättekul att köra, jag fick lära mig känna på motorcykeln lite mer och träna teknik, vilket är bra för jag har inte så mycket körerfarenhet. Kanske inte en sport jag kommer syssla med, sjukt dyrt om inte annat, men jag vill helt klart köra mera. Snart hoppas jag.

Micke var med hela tiden och tog hand om Simone som låg snällt och sov i sin vagn. Tack så mycket för all tid du lade ner på att följa med. Tyvärr blev det inte så många kort eftersom det inte gick att komma för nära med bebis eftersom det lät för mycket. Några bilder blev det iallfall.

jag på väg till första körningen

sammi på väg

några andra som kör



foton tagna av Micke med en bebis i armarna

måndag 28 juni 2010

I'm back

känner verkligen att jag har fått en nytändning idag. Vet inte om det var den fantastiskt bra filmen igår, om det var lite bebisfri tid, eller bara lite egentid med Micke utan en lite Myra som hänger på oss. Eller kanske allt i kombination. För idag känns allt mycket bättre. Jag är på bra humör, fylld av energi, ska gå ut och springa snart. Simone har legat i bebisgymmet för sig själv och småskrattat i en haltvimme och jag har ätit frukost i fred. Jag vet att det kan ändras snabbt. Mina humör verkar växla lika fort som bebisens, men just nu är livet bra.

UPDATE:
Resten av dagen fortsatte minst lika bra. En 7,5 kilometer runda i Delsjön. Försökte hålla pulsen på runt 170, men det är inte så lätt eftersom hela Delsjön består typ av uppförsbackar och då rusar pulsen upp direkt. Men jag var väldigt nöjd efteråt ändå.

Sen på eftermiddagen precis när Micke kom hem gick vi ner på stan för att träffa Anna och Åsa. Middag på Wasabi och sen kaffe, glass och kladdkaka på Frankas. Tyvärr glömde jag att dokumentera det hela men vi hade väldigt trevligt. Vi har alltid massa att prata om och träffas inte tillräckligt ofta för att hinna täcka in alla samtalsämnen. Och det var äntligen en riktig sommarkväll, så som sommarkvällar ska vara. Varmt, även i skuggan, massa sommarklädda människor i parkerna och glass.

Och imorgon ska jag åka hoj.

söndag 27 juni 2010

lovely


Bio idag! Mamma och pappa passade Simone medan Micke och jag gick på bio och såg Avatar. Den var så bra! Grymt bra gjord, fantastiska miljöer och så väldigt vacker. Jag kände mig som ett barn på julafton. Sist jag var på bio var någongång i vintras och då var jag höggravid och så kissenödig hela tiden att jag ändå inte kunde koncentrera mig på filmen. Men nu. En helt annan grej. Filmen var så bra att jag inte ens tänkte för bebisen. Vilket jag inte hade behövt göra heller eftersom det visade sig att hon hade varit hur snäll som helst och mestadels sovit hela tiden. Men iallfall. Tack tack tack tack!!! Vi hade jätteroligt på bio, filmen var grym och lite egentid utan bebis var skönt. Även om det var lika roligt att se henne igen efter filmen.

lördag 26 juni 2010

midsommar med bebis

består inte av festande. Inte detta året iallfall. Detta året har vi slappat hela dagen hemma och sen åkt över till föräldrar på en väldigt god middag.

Annars har vi utan inbördes ordning även flaskmatat bebis. Det gick blandat. Först storgråt sedan något bättre.

Passat katten

multitaskat

och läst i sängen

onsdag 23 juni 2010

ingen lust idag

jag har tappat motivationen lite. Är trött idag. Inte trött som i att ha haft en jobbig natt med skrikande bebis, för det har vi aldrig, ta i trä. Men trött som i att jag har ingen lust längre.
Jag är less på att bli kräkt på fem gånger dagligen. Less på att känna att det är lika bra att inte klä på sig eftersom jag ändå kommer bli äcklig. Less på att veta dagens TV tablå och komma på mig själv att se fram emot nästa avsnitt av City Akuten. Trött på att inte kunna göra någonting som kräver koncentration. Inte kunna göra något som jag vill utan att anpassa mig hela tiden till någon annan. Jag är hela tiden splittrad. Antingen av att bära omkring på bebis, eller lyssna efter ifall bebis skulle vara missnöjd. Jag har ingen lust att gå ut och promenera fastän jag vet att jag borde och att det gör mig gladare. Ingen lust att träffa någon eller ta en runda på stan. Och det här med att bära omkring. Jag bär hela dagarna. Fram och tillbaka. Till köket till vardagsrummet till sovrummet och sen tillbaka till köket. Och hon är tung, på väg att bli tyngre och tyngre. Men det är en avvägning där. Antingen bära omkring eller hålla och ha lugn och ro, eller lägga ner och höra på skrik. Och jag vet att hon är söt. Och snäll. Och världens bästa bebis. Men idag är jag trött.

söndag 20 juni 2010

en lång väg

igår blev det äntligen tillfälle att träffa Maria och hennes Tuva. Av en fantastisk slump har vi fått våra bebisar med några dagars mellanrum. Vi diskuterade det igår. Från gymnasiets oansvariga galet roliga festande tillvaro har vi kommit ganska långt. Även om vi, trots alla vuxenattributen, känner oss relativt unga och ovuxna fortfarande. Något att vara glad över skulle jag tro. Hoppas känslan håller i sig.

Vi konstaterade att vi har mer eller mindre samma känsla för moderskapet. Att det är mycket jobbigare än man trodde, att saker inte blir riktigt som planerat och att det emellanåt är jätteskönt att hänga tvätt eller tvätta toaletten bara man får lämna ifrån sig bebisen lite. Men att de samtidigt är sjukt söta och ett leende uppväger det mest.

Vädret var rätt så uselt igår. Kallt med blandade störtskurar. Trots detta lyckades vi med en lång promenad och en lång uteserveringsomgång.

På väg upp till Skansen Kronan

Maria och jag

Bebisfika

Lilla Tuva

Lilla Simone med pappa

Vi blev rätt så dränkta


de flesta bilder tagna av Micke, två tagna av mig

torsdag 17 juni 2010

god mat

på förmiddagen var det en första träff med föräldragruppen. Eller mammagruppen snarare, för av tjugo personer fanns det två pappor närvarande. Jag är lite skeptisk till föräldragrupper. Osäker på nyttan av att sätta ihop massa människor vars enda gemensamma nämnare är att de har barn. Men jag ska ge det en chans iallfall. Den här gången var inte särskilt givande tyckte jag, men det kanske blir bättre.

Det bästa med dagen var att Micke var ledig resten av tiden. Och trots att det varma fina vädret verkar ha tagit slut hade vi en mycket trevlig eftermiddag.

Vi tog en tur ner till stan för köpa ett bebisgym till Simone. Hon har börjat titta mycket mer på sin omgivning och vi tänkte att detta kan vara ett sätt för henne att kunna ligga ner för sig själv en stund.

Sen en paus för lite mat. Torskrygg

och pasta med musslor.

Mycket gott, men det blev lite kallt i längden eftersom vi satt ute. Den enda som hade det mysigt och varmt var Simone som var inlindad i päls.

tisdag 15 juni 2010

ibland är föräldraledighet riktigt nice

strålande vacker dag idag. Hade egentligen tänkt springa en lång tur och sen sitta hemma och ta det lugnt men det blev istället en tur på stan. Mycket trevligare.
Kaffe och mjölk på Barsidan.

Shopping och sova i selen. Bland annat köpte jag klockan från föregående inlägg. Så grymt snygg.

Väldigt goda laxspätt i solen. Tror att en väldigt stor motivation till träning är att kunna fortsätta äta, inte i betydelsen stoppa in livsuppehållande föda, utan i den där lustfyllda sexiga bemärkelsen där mat är en evig njutning.

Glidarbebis med cool moster

Hemma nu med en väldigt trött bebis. Hon sitter och sover i bilstolen sen en timme tillbaka. Får nog väcka henne om ett tag för lite mat. Och hoppas på att hon sover i natt.

söndag 13 juni 2010

helgen är alldeles för kort

Inte så mycket att säga om idag.
Besök på morgonen av Kristoffer och Ylva. Kaffe med vispgrädde och en sovande bebis. Sen en tur till Grimmered medan Micke fick vara ensam hemma och fixa med foton i lugn och ro.
Nu på kvällen hemma är det bada bebis, mata bebis och natta bebis som gäller. När det är klart ska jag göra ungefär samma saker med mig själv.

Nya fina jeans

sova hos (min) mormor

ett litet bebisdjur med ett stort huvud

ett försök till flaskmatning som inte gick bra alls. Tre klunkar och sen gallskrik. Vi måste bli bättre på att öva med flaska.

det regnar hinkar

vi sov länge idag morse, Simone sov länge också. Nästan sex timmars obruten sömn, ovanligt och väldigt skönt. Resten av dagen förflöt också i ett relativt långsamt tempo. Vi började med att göra ingenting på förmiddagen. Jag städade och Micke gick runt med kängurubebis.

Sen gick vi ner på stan. Promenaden började med ösregn. Och då menar jag total ösregn, som hinkar från himlen. Men som tur gick det över relativt snabbt. Även om det blev många återkommande ösregn resten av dagen. Och stormvindar. Oh yeah, göteborgsväder. Vi träffade upp Ewa och Sammi för en kaffe på Barsidan och sedan en runda på stan.

Rundan slutade med att Micke köpte en jacka och jag tror att jag hittade en klocka till mig själv. Har kommit på att jag förtjänar en present till mig själv efter att ha varit gravid och fött barn. Klocka känns helt rätt.

Vi köpte även ett gäng bebiskläder för Simone har plötsligt växt ur alla sina. Och jag står fortfarande fast vid att det är väldigt svårt att hitta roliga, fina kläder som inte har Hello Kitty eller andra figurer på.

Vi kom hem vid sex och har spelat Zelda till midnatt. Ingen skrikfest ikväll, och jag hoppas på en lika lugn natt som föregående.

lördag 12 juni 2010

dagarna som gått

Torsdag fortsatt dåligt väder. Enda tiden spenderat utomhus var på väg hem från gymmet. Annars har jag bara varit hemma och tagit det rätt så lugnt. Iallfall tills jag blev frustrerad och hungrig framåt kvällen.
Jag han dock göra lite egen müsli. Massa frön och nötter och grejer som först blötläggs och sen rostar i runt 15 timmar på låg värme. Mycket gott och den långsamma rostningen ska göra att alla nyttiga ämnen finns kvar.

Lite bebismotion på golvet. Hög frustrationsfaktor där med.


På fredagen blev det joggingtur till mina föräldrar. 9.3 kilometer på cirka 1 timme och 19 minuter. Rätt så jobbigt att putta på en barnvagn hela vägen. Men ska man jobba upp en kondition så ska man.

Väl där så skulle alla leka med bebis.




På kvällen hemma blev det värsta skrikfesten. Så hysteriska skrik har jag inte hört från Simone ännu. Nästan som hon höll på att kväva sig själv med skrik. Väldigt jobbigt och man känner sig extremet hjälplös. Vet inte vad det är för fel och vad man ska göra för att hjälpa till. Som tur gick det över relativt snabbt och hon däckade helt utmattad. Jag tillbringade kvällen med att titta på Armagedon och prata lite med Micke och Kristoffer. Och nu går jag och lägger mig alldeles för sent.

torsdag 10 juni 2010

Blandade kläder

har inte hänt mycket alls de senaste två dagarna. Uselt väder, därav ingen promenad. Ingen promenad inga bilder att lägga upp. Men på allmän begäran kommer ändå lite bilder från igår och förrgår. Om inte annat för att kolla in klädbytena. Simone byter kläder oftare än stjärnorna på Oscarsgalan
Rödrandig

Vitrandig

Tigerrandig

Pacificerad av pappa

Pacificerad av the pacifier


Alla bilder tagna med telefonen. Därav den dåliga kvaliteten

måndag 7 juni 2010

sleepy

inatt har det varit rekordsovning. Bebis somnade vid halv elva och vaknade inte förren halv fem. Och det var inte hon som vaknade utan Micke som tyckte det var ovanligt tomt i sängen utan henne där. Resten av dagen har mer eller mindre bestått av sömn också. Sova i vagnen på promenad, sova efter promenad, sova i bilen och nu sova hemma. Börjar nästan oroa mig för all denna sovning. Ska nog ta och väcka henne snart.

Annars har jag tagit min första joggingtur idag. Extremet dålig kondis och saker som inte ska dallra dallrade lite väl mycket men det var väldigt skönt. Jag alternerade springa med att gå runt i Ruddalen. Totalt 7,3 kilometer med medeltid av 9 minuter per kilometer. Pensionärstempo, men iallafall en start.

Och förresten, det fina vädret är slut. Idag har det ösregnat större delen av dagen.

Nu dags att skaka liv i bebis. Annars blir det rekordvakenhet i natt istället.

söndag 6 juni 2010

oh happy day

på lördag var det dags för bröllop. Allt stämde, solen sken, himlen var klarblå

och bruden och brudgummen var mycket vackra.


Vigseln var i Sankta Birgittas kapell

brudparet åkte lång vit limousin till en

fest med middag på Malins Skafferi.



Mamma och pappa tog hand om Simone och jag hoppas att de tyckte att det gick bra. Pappa såg mycket nöjd ut på väg ut på en promenad.

Tack så mycket för all hjälp. Måste erkänna att jag var rätt så nervös att vara borta från bebisen så länge. Trodde inte jag skulle vara det för jag har fullt förtroende för mina föräldrar. Det var nog mer en nervositet som handlade om att jag ville att det skulle gå bra och att de skulle tycka det var kul att ha Simone hos sig.

Vi lämnade festen runt elva, precis efter tårtan men tyvärr innan dansen. Fick dock höra från tillförlitliga källor att det hade varit party till fyra på natten.

Jag satt under vigseln och kom ihåg vårat bröllop och hade känslan att jag skulle velat paketera det så man kan ta fram dagen och återuppleva den då och då. Det var en så fantastiskt dag, en fantastisk fest och så väldigt rolig.

Bilder tagna av Micke och mig