söndag 20 november 2011

mina planer vs. andras förväntningar

helgen är nästan slut igen. Micke håller på att lägga Sim precis just nu. November är verkligen i full blom nu. Det är kallt, rått och mestadels mörkt. Jag ogillar verkligen November. På sommaren så känns det som att dagen börjar klockan fem. Nu undrar jag ifall det inte är dags att lägga sig snart. 

Vi har diskuterat mycket denna helgen. Om spontanitetens vara eller icke vara. Jag hittar helst på saker med en timmes varsel (på mina villkor då of course). Vilket gör Micke stressad. Micke planerar helst veckor eller dagar i förväg. Vilket gör mig stressad. Resultatet blir att ingenting blir gjort. 

Sedan känner jag ofta att jag vill klämma in för mycket på de två ynka dagar som helgen är. Jag vill umgås med Micke och Sim, träffa syster, ta en runda på stan, ta det lugnt själv, fixa hemma, träffa föräldrar, hinna träna. Allt vill jag göra och ofta så blir inget gjort. Jag lyckas inte kompromissa ihop eller planera ihop på rätt sätt. Alltid blir det någon som inte är nöjd, som tycker det är fel val, som vill göra något annat. 

Jag tror att jag måste bättra mig på att ta ansvar för mina känslor och handlingar. På att tänka på vad det är egentligen JAG vill göra. Och vara tydlig med det. Jag måste bli bättre på att inte påverkas av andras dåliga humör eller missnöje. Om jag gör ett val, så måste jag stå för det och vara nöjd inte känna att jag gör fel.
Pappa kom förbi i fredags för att bygga lite lego med Sim
Åka bil

Lammfärs i filodeg. Väldigt gott blev det. 
Promenad längst med Drömmarnas Kaj
Vädret var novembrigt

2 kommentarer:

Anonym sa...

Två dagar som blåser förbi, vare sig man gör mycket eller lite. Det är helgen det...
Det blir lättare för alla om man uttrycker vad man vill, att man sedan inte alltid får det är ju något helt annat. Och jag är inget föredömme i den frågan men håller med om vad du säger.
Lammkakan blev jättebra!
/Micke

Anonym sa...

Principen är enkel, om du blir glad, nöjd med det du gör så alla runt om dig blir också belåtna och lyckliga. Det är mkt komplicerat att ha ballans mellan att tänka på andra och se till att man själv är tillfredsställt med tillvaran. Love mamma