söndag 14 oktober 2012

long time walking

nu är jag tillbaka i Warszawa efter en mycket hektisk vecka i Tyskland. Landade i Polen igår tidigt på morgonen och tillbringade hela dagen mer eller mindre med att sova på soffan. På kvällen tvingande jag mig ut på en promenad runt parken.
Idag däremot, tänkte jag att det kanske kan vara läge att se lite av stan. Jag gick hemifrån vid tolv med planen att gå till Centralstationen. Men eftersom det bara tog en timme tog jag mig vidare till en stadsdel som heter Praga som ligger på östra stranden av Wisla. Det är en gammal stadsdel som är väldigt nergången samtidigt som den verkar full med lite trendiga barer och cafeer. Vad jag har förstått så blev just den här delen av stan inte helt raserad under andra världskriget. Så många gamla byggnader står kvar. Om en med söndersprängda fönster och kulhål i väggarna. Iallafall en intressant promenad med väldigt mycket att titta på.
Dagens förta kaffe. Tillräckligt fint och varmt för att sitta ute

Gamla stan i Praga börjar häromkring

Fina färger på en vägg

Slitna hus

På väg tillbaka till den moderna delen av stan

Gick enda till solnedgången

4 kommentarer:

Mikael sa...

Ser att jag har mer av Warszawa att spana in, såklart. Sista bilden är verkligen jättebra! de andra är bra med men sista bilden har stuns!

Anonym sa...

Der verkar att du hade en härlig dag. Här är kallt och regning så njut av solen så länge det går :) Visste inte att Praga är så nedgången, bild med gamal löpswedel var intressant, det måste vara 30 år gammal. Kramar mama

scarecrow sa...

Jag hade en jättefin dag faktiskt. Praga är väldigt sliten mestadels med några renoverade hus. Men mest gammalt och förfallet. Mycket att titta på. Jag hittade en hel uppgång tapetserad med gamla löpsedlar. Lyckades inte hitta exakt årtal, men jag tror att de var rätt gamla. Fint. Jag hade bra timing igår. Idag är det dimma.
Anna

scarecrow sa...

Förresten så är alla bilder tagna med telefonen. Vissa blev faktiskt bra. Roligt att du gillar den sista. Min favvo är med löpsedeln.