onsdag 17 oktober 2012

och i göteborg kan vi inte hantera snö


Syns inte så bra på bilden, men hela vägen är täckt av vatten.
Midjehögt på sina ställen. Jag var lite orolig att fastna.

igår verkade det ha varit storm nästan överallt. Lite dålig timing för Micke och Simone att flyga hit till Warszawa. Men men. Sådant man inte riktigt kan styra över.
På väg för att hämta dem på flygplatsen, som ligger runt 50 km utanför Warszawa, fastande jag i bilkö. Hade inte hunnit köra mer än tio kilometer och sedan var det totalstopp. Tydligen så var det översvämning någonstans på vägen. Och jag stod totalt stilla i över två timmar, kom inte ens i närheten av flygplatsen. Som tur är fick jag ett sms att Mickes flyg hade omdirigerats till en annan flygplats inne i stan istället. Så när jag väl lyckades tråckla mig ut från översvämningen tog det bara en kvart att ta sig dit.

Som pappa sa när jag pratade med honom i morse, att man kan inte veta att saker som verkar oflyt och otur verkligen är det. En två timmar trafikstockning verkade vara maximal otur. Men blev i själva verket tur, för då hade jag bara en kort liten bit att köra när jag fick veta att flyget blivit omdirigerat istället över en timme.

För att ge en liten mer nyanserad bild av hur mycket det regnade i Warszawa. Igår skulle det spelas en stor fotbollsmatch här. På den jättefina nybyggda stadion. Enlgand/Polen. 50 000 biljetter sålda. Folk har rest hit från Englad för att se matchen. Vad händer. Jo. Stadion har ett tak, som går att fälla upp när det regnar och fälla ner när solen skiner. Mycket bra ju. Igår regnade det. En hel del. Man borde fälla upp taket. Men här kommer kruxet. Tydligen så går det inte fälla taken medans det regnar. Säkerhetsproblem. Man måste fälla taket medans det är torrt. Det hade arragörerna inte gjort. Alltså tak; uesless. Fotbollsmatch ställs in tills dagen därpå. Det får alla människor som sitter och väntar inne på stadion veta ungefär runt elva på kvällen. 5 000 ditresta charterturister som skulle flyga hem samma kväll står plötsligt utan boende utan möjlighet att ta sig nånstans mitt i natten i Warszawa.
Not så bra reklam för stan.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilket dramatik, men allt slutade lyckligt :) Pussar mamma