onsdag 23 juni 2010

ingen lust idag

jag har tappat motivationen lite. Är trött idag. Inte trött som i att ha haft en jobbig natt med skrikande bebis, för det har vi aldrig, ta i trä. Men trött som i att jag har ingen lust längre.
Jag är less på att bli kräkt på fem gånger dagligen. Less på att känna att det är lika bra att inte klä på sig eftersom jag ändå kommer bli äcklig. Less på att veta dagens TV tablå och komma på mig själv att se fram emot nästa avsnitt av City Akuten. Trött på att inte kunna göra någonting som kräver koncentration. Inte kunna göra något som jag vill utan att anpassa mig hela tiden till någon annan. Jag är hela tiden splittrad. Antingen av att bära omkring på bebis, eller lyssna efter ifall bebis skulle vara missnöjd. Jag har ingen lust att gå ut och promenera fastän jag vet att jag borde och att det gör mig gladare. Ingen lust att träffa någon eller ta en runda på stan. Och det här med att bära omkring. Jag bär hela dagarna. Fram och tillbaka. Till köket till vardagsrummet till sovrummet och sen tillbaka till köket. Och hon är tung, på väg att bli tyngre och tyngre. Men det är en avvägning där. Antingen bära omkring eller hålla och ha lugn och ro, eller lägga ner och höra på skrik. Och jag vet att hon är söt. Och snäll. Och världens bästa bebis. Men idag är jag trött.

4 kommentarer:

Mikael sa...

Vissa dagar är tyvär sådana, det är då det skulle vara bra om jag kunde komma hem och ta Simone, om bara för en timme så du får egen tid. Vissa dagar är man utan lust vare sig man har bebis eller inte. Men det är tråkigt när den känslan rotat sig.Du är jättebra ändå.
Och hon blir snabbt tyngre och tyngre, det håller jag med om.

Anonym sa...

Såna dagar har man, det får man lov till och ska inte förneka. Sen kommer andra mycket bättre. Hoppas Midsommardagarna blir jättebra! och sen ska man ju inte glömma att man har såna dagar på jobbet också - fast det gör man förstås, glömmer alltså. Stor kram, till er bägge!
/Elisabeth

Anonym sa...

Varför ska man vara på topp jämt? Å pigg? Å duktig? Är själv trött å grinig och oduktig- men skit i det, nåra måste vara det oxå. snart är det nån annans tur å vara trött å grinig.
Ha det lite bra i din pöl av trötthet. /Maria

scarecrow sa...

tack för kommentarerna. Det är helt rätt, man behöver inte vara på topp jämt. Men ibland känns det så och man känner att man egentligen inte har någon rätt att klaga när allt är så bra som det är.
//anna