torsdag 28 juli 2011

jepp, dagarna går fort när man är ledig

Jag lagade pesto igår. Med obscena mängder vitlök, fin olivolja, massa färsk basilika och parmesan. Behöver inte vara svårare än så och blir fantastiskt gott. Trodde det skulle vara lite för starkt och vitlökigt för Simone, men hon slukade en lika stor portion som jag. För övrigt om man kollar färgen på den hemlagade peston (nedan) och tänker på hur peston man köper i affären ser ut kan man föreställa sig vad det är för skit man köper. 
Ingredienser
Den färdiga produkten
Smakar så här gott!
På kvällen tog vi först en tur på vår trogna loppis på Mölndalsvägen. En Herrbetjänt inhandlades för tjugofem pengar. Och en byrå. Jag är fortfarande lite tveksam till byrån. Vi får se var vi ställer den när vi får hem den. Sen åkte vi till Amundön för en lite promenad och bebisplask. Det är alltid lika fint där. Och jag kommer ihåg hur mycket vi promenerade där när jag var liten. Allt ser fortfarande likadant ut. 
Plask på Amundön. 
Torka bebis
Idag var vi rätt trötta på morgonen efter en sprattlig natt från Simones sida. Så planen att gå ut att springa kasserades för att istället ta en tur på stan. Men halvvägs bestämde vi oss för en tur i Trädgårdsföreningen istället. Och Palmhuset. Palmhuset är lovely. För en tjuga kan man gå omkring och titta hur länge som helst. Det är som en liten oas mitt inne i stan. Sim hade jättekul på alla vindlande stigar i tropikerna. 
Balansera på muren
Springa i gångarna
Måste alltid se till att plaska lite
Hmm.. Nån äter min lunch!
Trots att den nån fick en sån lunch också
På eftermiddagen tog jag en tur till mina föräldrar för att Sim skulle få bada lite i poolen som de har skaffat. Det var jättekul. Även om kvällens roligaste var att klättra ut och in i poolen. Ut och in. Igen och igen.
Simone börjar även uppvisa lite musikaliska talanger. Både på keyboard och flöjt. Men mest på YouTube där vi tvingas lyssna på "Tänk om jag hade en liten apa" sången en trilion gånger. 
More and more plask
Playing


tisdag 26 juli 2011

förhoppningsvis kommer solsken efter regn

vädret har vänt (igen) och det har blivit kallt och regnigt. Lite grått, lite tråkigt, lite halvdeppigt några dagar.

Lördag gick vi på bio. Börjar nästan bli en vana det där. Två gånger inom loppet av två månader, yay. Simone hos mina föräldrar. Fantastiskt bra som vanligt. Årets största åskväder på kvällen.

Söndag. Sovmorgon till tio. Helt galet ju. Äggröra och kaffe till frukost. Med varsin bok. Egoistiskt så det förslår men väldigt skönt. Nu för tiden har vi så sociala frukostar att det var rätt skönt att vara lite lätt osocial. Hängde hela dagen hemma hos föräldrar. God middag, mycket prat, mycket SimoneLööv, mycket trevligt. Micke hade tråkigt hemma hela dagen själv (eller inte).

Måndag. Mer regn och ännu mer regn. Jag jobbar en sväng, bakar bröd, tar en promenad ner till stan. Träffar föräldrar för kaffe och macarons. Hittar fett snygga skor på NK. De ligger undanlagda för lite betänketid.
Gulligan? Javisst!
Mamma beställer goda saker
Som dessa

fredag 22 juli 2011

helt oplanerat

Idag var en sån dag, då vi inte hade några som helst planer eller tankar på planer. Det spöregnade när vi gick upp och det lade en viss sordin på stämmningen. Men trots det, eller kanske därför har vi:
  • Åkt till Frölunda och köpt sandaler till Simone. Sen så plaskade hon så mycket i vattenpölar att vi var tvungna att köpa nya byxor och byta om henne där och då. Samt regnbyxor.
  • Druckit té med syster
  • Slappat under lunchen
  • Sprungit femman i Skatås
  • Ätit indinskt med Ewa
  • och hängt på lekpark
Alla dessa aktiviteter gjorde att Sim hamnade i säng först efter elva. Hoppas det inte är allt för mycket bebisplågeri. 

Hmm vad ska jag välja?
En mango Lassi kanske. Yummie yummie
Sen lite ris med räkor på det. Blir nog bra. 
Sliding 
Yo!
Focus

Kom igen, gunga högre!
När får jag klättra på en sån här?

torsdag 21 juli 2011

sommarutflykt

Vi tog bilen för att åka och hälsa på Ninni och Thirias i Lysekil idag. Trots varierande väderleksrapporter hade vi strålande sol mest hela dagen. Vilken var lovely. Vi gjorde, typ, ingenting. Drack kaffe. Åt ett berg av plättar som Ninni hade gjort (Sim åt nog flest). Promenerade lite. Tittade på bebisarna. Slappade. Så väldigt skönt. 

Sim och Thirias däremot var enormt aktiva. Åka bil, bada pool, leka i gräset, plaska i pölar, hoppa studsmatta. Äta vinbär. Hur roligt som helst. Det är då man förstår varför det kanske finns en poäng i att äga hus. Men sjutton, all jobb man måste lägga ner. Kanske inte.  

Vi började åka hem vid sextiden och Simone däckade på tre sekunder. Dock upptäcker vi nu att det kanske inte är så taktiskt att låta henne sova en timme precis innan läggdags. Hoppas natten inte blir för jobbig. 
Plätt i ena handen, bilen i andra
Får jag plaska i din pool
Äta äta
Fanns fina fjärilar i mängder 
Sim matchar bärselen
På väg 
Ninnis fina stickade tröja
Studsmatta is da shit

onsdag 20 juli 2011

vi äter a lot

Franska bageriet
Glass!!


Hallon

måndag 18 juli 2011

att hantera semester

nu har första semesterveckan gått. Damn it vad tiden går snabbt! Det finns både för och nackdelar med att vara hemma på semestern. Fördelarna är att man är hemma, hinner fixa det som inte har hunnits med förut. Kan ta det lugnt. Slösar inga pengar. Nackdelarna är att man känner sig tvungen att fixa det som inte hunnits med förut. Jag har lite svårt att komma in i semestermode på det sättet man kan göra när man är bortrest. Det finns liksom andra saker att göra än att bara läsa böcker, tyvärr på ett sätt, jättebra på ett annat.

Idag har vi varit på bibblo på morgonen (förmiddagen eftersom jag som vanligt är för långsam på morgonen). Simone lekte lite, läste lite böcker, slängde omkring böcker, och försökte ge böcker till andra barn. Sen promenad hem, äta lite och sova...
Läsa bok
Vad finns det där?
Andra delen av dagen åkte Micke iväg för att spela badminton och jag åkte iväg till mina föräldrar. Jag älskar att de bor så nära. Att det är bara att packa ihop lite smågrejer i bilen och sticka iväg ett par timmar. Sim tycker det är hur kul som helst. Jag blir alltid matad. Simone blir matad. Vi gör roliga saker. Vi pratar om roliga saker. Det blir lite bebisavlastning för mig och lite Simonelööv för mamma och pappa. Ren win-win-situation. Idag sprang jag jobbiga fem kilometer i Ruddalen och sen spelade vi fotboll.

Those shoes where made for fotball
I mål
Snygg räddning
Oups 
Vadå, får man inte bära bollen?

söndag 17 juli 2011

resten av lördagen

Resten av lördagen spenderades åt att fira mammas födelsedag. Samling på Grimmered för presenter och bubbel och sen taxi till Sjömagasinet. Fantastiskt god mat. I tell you. Så gott att man inte vill inte äta något efteråt för att inte tappa smaken av hur bra allting var. 

På det stora hela en lovely kväll. Tack tack tack. Och massa grattis!! 
I taxin
Utanför
Hummersallad
Hummersoppa på G
The King of all hummersoppor

Fina fisken
Yummie
Torsk med gåslever
Pappas fisk
Donut holes
Och promenad hem i solnedgången