tisdag 20 november 2007

the demon barber och andra sagor


Min absoluta favoritregissör Tim Burton har ett par nya intressanta projekt på gång. Det första är en musikal vid namn Sweeney Todd, självklart med Johnny Depp och Helena Bonham Carter i huvudrollerna. Johhny Depp spelar rollen av en man som felaktigt sänds i fängelse och som när han kommer ut lovar att hämnas, inte bara för det grymma straffet utan även för vad som hände med hans fru och dotter under tiden. När han återvänder för att öppna sin frisyrsalong blir han The demon barber of Fleet Street. Tillsammans med sin vackra medhjälpare börjar han ta död på och äta upp? stora delar av den manliga befolkningen. Låter grymt bra tycker jag. Premiär runt jul i USA och antagligen nåt halvår senare här hos oss i utkanten av världen.

Det andra projektet är en 3D filmatisering av Lewis Carolls Alice i Underlandet. Vågar man gissa vem som ska spela Alice? Vet dock inte riktigt var Johnny Depp ska få plats. Jag kommer ihåg att jag älskade den surrealistiska och fantasifulla Underlandet och beundrade Alice som tog sig ur alla knipor utan att egentligen reflektera över den osannolika omgivningen. Jag kan precis föreställa mig hur fantastiskt bra det kan bli i händerna på Tim Burton.

1 kommentar:

Mikael sa...

Hehe, Kan förstå kopplingen med Burton och Carter till Demon barber. De verkar ha en viss relation till sina frisyrer...

Klockan äe 04:17 och jag har vaknat men kan inte somna om, vet ej varför..