fredag 23 november 2007

landning i verkligheten

Hemma igen efter de två avslutande dagarna på kursen som ska visa mig vad jag vill göra med mitt liv. Lite tröttare, lite visare, inte särskilt säker alls men kanske med en viss idé en viss tanke som möjligtvis skulle kunna bli någonting.

Det har definitivt blivit många funderingar och tankar en del aha-uppleveleser och en del förnekanden under kursens gång. Nu är det upp till mig att ta tag i vad jag har fått tilldelat, att anväda verktygen och göra något bra med dem. Det är upp till mig att bestämma mig för vad jag vill. Jag och ingen annan.

Jag har levt större delen av mitt liv efter vad andra vill. Först (och tyvärr fortfarande) efter vad föräldrar vill, jag har gjort mitt bästa att leva upp till deras förväntningar på ett bra liv och en bra karriär. Sen när jag väl flyttade hemifrån levde jag efter vad min dåvarande pojkvän ville. Jag ville bli läkare och plugga utomlands, han ville plugga på Chalmers. Vi stanndade i göteborg och jag blev inte läkare.

Nu har jag oerhört svårt att bryta mönstret. Jag har ingen som helst aning om vad jag vill för alla drömmar jag möjligtvis har haft förut har alltid blivit överkörda av någon annans drömmar. Som har varit viktigare, som har varit större, bättre och mer dominerande. Så nu drömmer jag inte längre. För det är liksom ingen idé nån mer för någon annan drömmer alltid bättre.

Så framför mig ligger nu den extremt svåra uppgiften i att hitta vad jag vill.

Jag måste hitta min dröm...

1 kommentar:

Mikael sa...

Förbannat bra uttryckt! Nu kan jag förstå dina tankebanor bättre tror jag.

Minns när vi låg och pratade på en soffa i guldheden hela natten om våra drömmar om framtiden och vad som skapat oss i det förflutna. Kände då att vi hade en hel del gemensamt, och känner det fortfarande. Bara att påtryckningarna utifrån har blivit starkare, för mig i alla fall. Jag försöker ju vara acceptabel nu för tiden;)

Jag hoppas att du hittar din dröm och att jag kan passa in i den.