söndag 18 november 2007

sökes: tid för ett liv

Jag trodde att man som vuxen skulle komma ifrån det att titta på vad andra får och kan med sina liv. När man var yngre så handlade det ju alltid om att andra fick vara ute mycket längere än mig, eller att nån annan fick mycket mer i veckopeng än mig. Jämförelsen kom direkt, jag vill också vara ute sent. jag vill också ha mycket i veckopeng. Andra får ju. Men jag har ändå levat i övertygelsen att när jag blir stor så slipper jag allt detta. Men ack så fel jag hade.

Nu handlar det istället om att jämföra sig hur andra hinner med sina liv.
Exempel från min egen verklighet. Stickfightingen är fyra gånger i veckan, jag är glad om jag hinner gå dit hälften av tiden, sen försöker jag gå till gymmet två gånger på en vecka, kanske simma med pappa nån gång i månaden. Det är allt som får plats. Att förbättra konditionen ligger som en avlägsen dröm vid horisonten. Sen så tillkommer att träffa vänner. Även om jag inte har världens största vänkrets så har jag ju några realationer jag vill hålla vid liv. Träffa familj, händer nästan aldrig. Jag har ju iallfall fördelen av en pojkvän som bor hur långt bort som helst, jag slipper ödsla tid på att raka benen. Och då har jag inte ens nämnt att tio timmar per dag går till att jobba.

Så min fråga är enkel. Hur gör alla andra? Hur hinner folk träna, träffa vänner, träffa familj, ha roliga fritidssysselsättningar, gå på bio och allt det andra som jag gärna vill göra men aldirg klarar av. Vad är hemligheten. Dela gärna med er. Hur ska jag hinna med mitt liv?

1 kommentar:

scarecrow sa...

Nu kommenterar jag mina egan inlägg. Men jag ville bara säga tack för föregående kommentar. Jag vet att du lyssnar. Jag är bara dålig på att dela med mig.