fredag 21 december 2007

not the man I used to be

Orkar inte skriva idag.
En sen kväll samt lite blandade alkoholhaltiga drycker och jag är sänkt för hela nästkommande dag.

Det blev brocolisoppa när jag kom hem. Så nu är jag helt varm i magen och ögonen faller ihop av sig sjävla, men jag ska försöka hålla mig vaken lite till.
Det är Star Wars, Attack of the Clones, på tv nu.

onsdag 19 december 2007

home sweet home

Åkt buss till jobbet idag. Måste säga att trots att bil kostar väldigt mycket så skulle jag fortfarande välja det framför buss vilken dag som helst. Bussen är full med folk, som trängs, som luktar blöta yllekläder, som skräpar ner och puttar på en. Bilen är tom och lugn fylld med musik som jag har valt och luktar möjligtvis en blandning av min parfym och bensin. Vilket jag tycker är gott.

Anledning till bussresan var dagens julbord. Som utspelade sig på Tjolöholms slott. Hemligt som vanligt, men efter en stunds resa i limousinbussen gissade vi rätt. Om du undrar vad en limousinbuss är för något så är det en buss. En buss med puffiga lädersoffor, en buss med röda sammetsväggar med kulörta lampor på, en buss med bar och dansgolv, och zebrakuddar. Det är en limousinbuss. En sådan åkte vi med.

Julbordet var väldigt gott, med mycket vilt och mycket pepparrot. Pepparrotssnapsen var i och för sig inte särskilt god. Den smakade pepparrot. Med en bismak av snaps.

Nu ska jag gå och lägga mig. Det verkar som syster har flyttat in. Hon finns inte här, men många lampor är tända och det ligger en krossad vinflaska i vasken.

Sov gott.

livet i en liten ask

Stressigt på jobbet *CHECK*
Missat lunchen *CHECK*
Telefonsamtal med Volvo IT *CHECK*
Grälat med syster *CHECK*
Ingen mat hemma *CHECK*

Det är som bäddat för en trevlig kväll.

tisdag 18 december 2007

life on the sofa

Stannade faktiskt hemma idag. Hade kunnat gå till jobbet, för jag mår inte så väldigt dåligt, men för första gången såg jag inte poängen. Så förmiddagen tillbringades i min sedvanliga sjuklingposition, horisontalt på soffan med té och bok.

På eftermiddagen tog jag mig ner till stan. Göteborg ser ut som en bordell nuförtiden, lampor i olika kulörta färger på varenda träd, stolpe och gren. Rätt skönt att vara ute en vardag klockan fyra, inte alls särskilt mycket folk. Fixade mina grejer och tog bussen hem. Satt på bussen och dividerade med mig själv ifall jag skulle köpa en pizza eller inte. Ingen mat hemma som vanligt och en pizza hade inte varit helt fel. Men kom fram till att pizza liksom vin ska konsumeras i sällskap. Så jag köpte choklad.

måndag 17 december 2007

the end of the weekend

Återigen Söndag. Inte en dag som tillhör mina favoriter, inte en dag som väcker mig med ett leende med ett löfte om framtiden. Mer en dag med ångest över ouppfyllda uppgifter, ångest över framtiden, ångest över att inte räcka till. Idag till råga på allt är jag sjuk.

Dagen idag, precis som igår tillbringades till största delen i soffan med en bok och otaliga koppar té. Varvade mellan att läsa, slumra, läsa och halvslumra. Inte så givande. Vid fem lyckades jag packa ihop mig själv och åkte iväg till föräldrar. Mormor har ju kommit så jag ville säga hej.

Väl där blev jag matad med polsk soppa som ska vara rena underverket mot förskylningar. Och faktiskt, efter två fulla, heta koppar var jag tvungen att skala av mig ett gäng tröjor och kände mig något bättre. Sen blev det middag med biff, svampar och ostar till efterrätt.

Efter föräldrar åkte jag till Carolina. Har inte sett henne på nästan två månader och jag vet inte om vi hinner att ses innan jag åker till Rumänien, det blir två månader till. Jag och Carolina har, precis som jag och Maria, ett sådant förhållande som gör att man inte behöver höras ofta för att uppehålla vänskapen. Det är OK att inte höras varje vecka, båda vet att den andre har fullt upp och förväntar sig inte kontakt hela tiden. Samtidgt behöver man inte känna sig som en dålig kompis bara för att man inte ses eller hörs. Och när vi väl ses är det enkelt, rätt och väldigt trevligt.

Har pratat med M för en liten stund sen, han verkar lite nere, men jag hoppas att det går över. Han kommer hem snart och ska vara med mig i två veckor. Mycket trevligt.

Sitter nu framför Jedins återkomst. Star Wars har alltid varit mina favoritfilmer och jag avverkade de två första (eller snarare fyran och feman) igår. Känner mig något friskare nu, kanske kommer vara lite vild och galen och stanna från jobbet imorgon.

Love

söndag 16 december 2007

the misunderstood artist? or not

Fredag morgon vaknade jag och upptäckte att jag inte längre var helt frisk. Halsen kändes som inlindad i taggtråd, huvudet som inlindat i bomull och jag var snuvig och hes. Hade en snabb fundering på att inte gå till jobbet men då jag skulle ha ett möte om Rysk moms klockan nio, ett möte som jag har försökt att få till stånd senaste månaden, känndes det inte helt rätt att utebli.

Ett gäng Ipren senare var jag så gott som ny. Fick äntligen veta min nya lön, och mot all förmodan blev jag väldigt nöjd. Fick en löneförhöjning på runt 9.3% vilket är väldigt bra. Om man tänker på att max löneförhöjning brukar ligga på 2,8%. Det kommer bli väldigt intressant den dagen jag faktiskt ska förhandla om min lön på egen hand, de senaste åren har jag bara tackat och tagit emot. Det är mycket bättre på jobbet nu för tiden, chefen har slappnat av en hel del och är på nästan riktigt bra humör, det gör att hela gruppen fungerar mycket bättre.

Jag gick relativt tidigt från kontoret men fastnade tyvärr i en vattenläcka på Oljevägen. Och där var jag fast nästan 40 minuter. Det enda roliga under tiden var att titta på hur stora långtradare försökte vända runt på vägen då det inte gick att köra rakt fram på grund av vattnet. Måste säga att det finns en hel del duktiga chafförer där ute. Vända en lastbil med två trailers på en vanlig tvåfilig väg kan inte vara det lättaste, men många klarade det galant. Ringde J för att varna henne från att köra Oljevägen hem och hon messade mig en timme senare att brandlarment hade gått och hela kontoret var nedsläckt. Det var tydligen fullt pådrag med brandbilar men dock ingen brand. Förmodligen vattenläckan som hade spridit sig.

Åkte förbi mamma en sväng för att få mediciner och mat. Det är lite komiskt, är nästan 30 år gammal nu men åker fortfarande till mina föräldrar då kylskåpet är tomt.


Väl hemma var jag trött men hade tvättid och var tvungen att vänta på att allting skulle hinna bli torrt. Roade mig under tiden med att måla lite. Jag gör mig inga illusioner om att någon skulle vilja ha mina tavlor på väggen. Inte ens jag skulle vilja ha mina tavlor på väggen. Men roligt är det. Vilket, antar jag är huvdsaken.

fredag 14 december 2007

the lion and the bear in the freezer

Kom just på att glass är bra för halsen....
Och att min absoluta favoritglass finns i frysen.

the burning lucia

Lyckades pallra mig upp före sju i morse, i rätt så bra form men väldigt ont i halsen. Svalde ner några Ipren och åkte till jobbet ändå, inte riktigt tid eller lust att vara sjuk just nu. På kontoret innan åtta för ovanlighetens skull. Inte illa.

Klockan nio hade vi Luciafika. Min första lussekatt för i år konsumerades. Så väldigt gott. I lööööv lussekatter. Har viss liten ambition att kanske baka några i helgen men jag säger inte för mycket. Även het glögg (som jag inte är så väldigt förtjust i) och pepparkakor med grönmögelost serverades. Pepparkakorna åt jag även till lunch men det behöver jag inte säga mer om. Sedan släcktes ljusen och in kom ett litet luciatåg bestående av 10 gymnasietjejer som såg ytterst bortkommna ut. Precis när processionen klev över tröskeln började vax från ljuskronan droppa ner på Lucian som började pipa fram "aj vad ont det gör" upprepande gånger genom luciasjungandet. Mycket roligt.

Annars hände inte så mycket. Har bokat biljetter till Rumänien. Måste ringa MJ imorgon och be henne försöka ordna ett hotell med ett gym och internetuppkoppling. Det är inte så roligt att bo på hotell och ska man göra det i en hel månad måste jag verkligen ha något att roa mig med. Det kommer nog ändå bli väldigt ensamat i vilket fall som helst.

Hemma runt sju idag. Det blev ingen klättring för mig eftersom jag känner mig hänging och trött så jag ska försöka vila upp och vara frisk i helgen istället. Hoppas M klättrar med mig mycket när han kommer hem.

Och tro det eller ej, kors i taket, (varför säger man så egentligen?) jag lagade mat när jag kom hem! Kände nästan inte igen mig själv, ställde mig vid spisen, lagade brocolisoppa och ingen macka passerade mina läppar. Jag måste verkligen börja blir sjuk. Men gott var det.

torsdag 13 december 2007

mitt i veckan på väg mot slutet

Trots mina massiva protester igår kväll hade J bestämt att vi skulle träna idag på morgonen. Så det var bara att ställa väckarklockan på sex och hoppas på det bästa.

Jag vaknade tyvärr redan klockan fem av dammsugaraljud från grannarna. Vem dammsuger klockan fem på natten? Och om inte dammsugning är tillräckligt så har jag vid andra tillfällen vaknat av ommöblering, hamrande i väggar och om jag inte misstar mig en borrmaskin. De brukar även spela musik vid tidpunkter som gör sig bäst i tystnad så högt så man skulle kunna tro att högtalarna befinner sig i mina hörselgångar istället för på andra sidan väggen.

Eftersom vårat gym befinner sig under renovering får vi träna på Sörredsgården gratis. Jag har inte varit där förut, men det var verkligen mycket mycket bra. Vi behövde inte vara rädda att maskinerna skulle falla sönder, att repen skulle gå av, det gick att andas där inne och man såg inga konstiga alldeles för stora kryp springa och gömma sig i vråna. Med andra ord var det riktigt snyggt, rent och med alla redskap man kan behöva. Och nästan inga folk. Riktigt nice.

Ute med Alice på lunchen. Jag hade lite extra tid så vi tog en kort runda i Ruddalen. Alice är så söt. Hennes ben uppför sig som spaghetti som har kokat lite för länge men hon bryr sig inte utan spriger runt, snubblar, leker med pinnar och ser lika glad ut som alltid. Det verkar inte bekymra henne nämnvärt att hon inte riktigt orkar med längre. Jag är dock lite orolig när det blir så dåligt att hon alls inte kommer orka gå eller ställa sig upp.

Jobbet som vanligt fullt upp. Tiden går så extremt snabbt så det nästan är löjligt. Har fortfarande inte riktigt greppat att det är elva dagar kvar till jul, sen är det jul, sen åker jag iväg till Rumänien, sen till Costa Rica. Känns så avlägset i kalendern men jag vet att det närmar sig med stormsteg.

Träning efter jobbet också, så det har blivit två pass idag. Känns mycket ambitiöst. Roligt på träningen med blandat teknikträning och fys. Det är då det blir som bäst. Jag anser att det ska kännas i hela kroppen när man har tränat och att tröttheten verkligen ska sprida sig i musklerna.

Så nu är jag helt slut, alldeles för trött för att tömma diskmaskinen idag igen och längtar efter att få rulla in mig i duntäcket. Det hade vart trevligt om M hade varit hemma så jag kunde rulla in mig i honom istället.

onsdag 12 december 2007

day and night

Gjorde det igen i morse. Vaknade verkligen pigg klockan sex, snoozade alldeles för länge och var helt dödstrött klockan sju. Vad är problemet egentligen. Gå upp när klockan ringer for fucks sake!

Annars fullt upp på jobbet som vanligt. Inga nyheter på lönefronten. Ute med Alice på lunch, i princip enda dagsljuset som jag absorberar på en dag.

Åkte till verkstan för att kolla vad min påkörda bil skulle kosta att laga. Träffade kanelbullskillen. Han började med att inspektera bilen. Sen gick vi in, han bjöd på kaffe, ringde mitt försäkringsbolag och gjorde en skadeanmälan, ringde tjejen som hade kört på min bil, tog reda på hennes regnummer och försäkringsbolag, ringde till dem, ringde tillbaka till mitt, bokade tid nästa vecka för mig att lämna in min bil. Allt fixat medan jag under tiden drack kaffe och försökte vara trevlig. Jag är helt övertygad om att jag inte hade löst det på ett lika bra sätt om jag hade tagit hand om det själv. Men nånstans kan jag ändå inte låta bli att undra om jag inte blir lurad på något plan. Jag vet inte om det är nån form av inbyggd instinkt att alla bilmekaniker är falska utsugare eller om det är en känsla av osäkerhet över att befinna sig på ett område som jag kan absolut ingenting om. I vilket fall som helst så blir det gratis för mig och väldigt dyrt för hon som körde på mig. Undrar om hon ångrar sig att hon lämnade en lapp?

Efter jobbet blev det räkmacka och drinkar på Heaven 23. Eftersom Graham återvänder till UK imorgon så tyckte vi det kunde vara trevligt att gå ut på en hejdåkväll. Dock så var det inte så många som kunde, så det blev jag, Graham, Josefin och Johan. Business Control kärntruppen. Mycket trevligt i vilket fall som helst.
Jag kände ännu en gång inte igen en kille från min klass, han stod i garderoben och kände så klart igen mig. Jag kom på vem det var efter att han sa att vi kunde få Handelsrabatt. Som tur hade jag inte konsummerat så många Irish Coffés att jag frågade vad sjutton han gjorde som garderobsvakt efter fyra år på Handels.

Nu är det dags att sova. Ska upp och gymma imorgon tidigt.
Ciao

tisdag 11 december 2007

första måndagen i resten av din vecka

Lyckades inte stiga upp med väckarklockan eller väckarsmset för den delen. I'm the king of snooze. Men jag kompenserade faktiskt mitt timslånga slappande med att ta med mig frukostmackor och ändå vara på jobbet klockan åtta. Inte illa tycker jag själv.

Jag kommer inte vara i Sverige de två första månaderna av 2008. Nu när det är så gott som personalkris i Rumänien har det äntligen bestämts att jag ska åka dit. De ville egentligen skicka mig genast, men nån måtta på den dåliga framförhållningen får det faktiskt vara. Så jag åker den 7:de Januari och kommer hem ca 8:de Februari. För att två dagar efter åka till Costa Rica ända till första Mars. Gött. Det ska bli roligt att åka iväg. Kommer säkert bli jobbigt och ensamt och tufft på kontoret men jag tror jag kommer lära mig en hel del. Och kanske kan få nån form av känsla ifall jag vill jobba där på allvar en längre period eller inte. Jag kanske inte passar alls för att jobba som expat, det får jag väl se när jag provar lite.

Tränade efter jobbet för första gången på länge. Kändes mycket bra. Tydligen är det nån form av tävling på Lördag, men jag känner mig tveksam till att ställa upp. För det första har jag inte sparrats någonting nästan, för det andra har jag inte samma förtroende för tränarna här som jag hade till exempel för Kenneth. Om han sade att jag var redo och klarar av en match så kunde jag lita på honom och veta att jag var tillräckligt bra. Här känns det mest som folk säger att det är klart att man ska vara med bara för att det är tufft.

Jag lyckades till och med att handla mat efter träningen. Spana in hur frysen ser ut nu.

måndag 10 december 2007

sunday bloody sunday

Jag somnade med huvudvärk igår och vaknade tyvärr med huvudvärk i morse. Inte en bra start på dagen. Hela förmiddagen gick åt till att hjälpa pappa att flytta bokhyllor. Inte det roligaste man kan göra men med tanke på hur många gånger han har hjälpt mig att flytta så kändes det inte som det går att säga nej. Efter bärandet var jag tvungen att åka hem och lägga mig med en blöt handduk över ansiktet, efter ett par timmar i horisantalt läge blev huvudet bättre och jag kände inte för att kräkas längre.



Nu tittar jag på I Robot på TV. Den är inte slut ännu men jag tycker defenitivt den är bra. Hela tanken med att maskiner får en egen vilja och tar död på mänskligheten har antagligen funnits lika länge som maskinerna. När jag var liten hade vi en shackdator, en spelbräda med riktiga pjäser men som var datoriserad. Efter att ha spelat på den ett tag blev jag bättre och bättre. Jag kommer så väl ihgå att efter ett tag blev jag tvungen att sluta spela eftersom jag var rädd att datorn skulle bli arg ifall jag vann. Jag har ingen klar bild över vad den skulle göra ifall den blev arg, men det var inget bra.

Jag har inte sett M ännu ikväll. Vi skulle pratas vid men jag var ful nog att vilja se klart filmen.

Liten update. Nu är filmen slut och M ska somna och vill inte prata med mig. Jag förstår honom. Men det var en bra film. Mycket snyggt gjord.

söndag 9 december 2007

back in black


Tillbaka till bloggen nu. Jag har haft en fantastiskt bra vecka nu när M har varit hemma. Vi har hunnit med massa roligheter med egentligen enda intentionen att ta det lungt. Veckan på jobbet har inte varit lika rolig med bokslut och inte hållna deadlines. Med resultat att jag har varit tvungen till sena kvällar.

Nästa vecka så får jag veta min nya lön. Fick aldrig nåt lönesamtal, lönen är redan satt. Chefen sa att han förstår att jag är arg och besviken men att vi kan ha ett lönesamtal ändå, för tränings skull. Spontant tycker jag nog "up yours", fast det kanske är bra att träna lite, då jag aldrig har haft en löneförhandlig i mitt yrkesverksamma liv. Jag har mest tackat och tagit emot. Jag vet inte varför. På något sätt känner jag att jag borde vara tacksam bara för att jag har ett jobb, och inte ställa massa krav. Vet att det är dumt att tänka så, men på något plan kan jag inte låta bli.

Annars har dagen varit nice. Var ute på stan, träffade mina föräldrar och gick omkring med dem. Var ute och åt på Spice. Mycket gott. Göteborg är fint nu. Inget regn idag, massa ljus, tomtar, musik och glada människor. Inte ens de gräsliga blåa lamporna förtar intrycket. Är faktiskt lite sugen att gå till Liseberg innan jul. Kanske hinner det när M kommer tillbaka nästa gång.