söndag 9 december 2007

back in black


Tillbaka till bloggen nu. Jag har haft en fantastiskt bra vecka nu när M har varit hemma. Vi har hunnit med massa roligheter med egentligen enda intentionen att ta det lungt. Veckan på jobbet har inte varit lika rolig med bokslut och inte hållna deadlines. Med resultat att jag har varit tvungen till sena kvällar.

Nästa vecka så får jag veta min nya lön. Fick aldrig nåt lönesamtal, lönen är redan satt. Chefen sa att han förstår att jag är arg och besviken men att vi kan ha ett lönesamtal ändå, för tränings skull. Spontant tycker jag nog "up yours", fast det kanske är bra att träna lite, då jag aldrig har haft en löneförhandlig i mitt yrkesverksamma liv. Jag har mest tackat och tagit emot. Jag vet inte varför. På något sätt känner jag att jag borde vara tacksam bara för att jag har ett jobb, och inte ställa massa krav. Vet att det är dumt att tänka så, men på något plan kan jag inte låta bli.

Annars har dagen varit nice. Var ute på stan, träffade mina föräldrar och gick omkring med dem. Var ute och åt på Spice. Mycket gott. Göteborg är fint nu. Inget regn idag, massa ljus, tomtar, musik och glada människor. Inte ens de gräsliga blåa lamporna förtar intrycket. Är faktiskt lite sugen att gå till Liseberg innan jul. Kanske hinner det när M kommer tillbaka nästa gång.

1 kommentar:

Mikael sa...

Håller med om att det arit riktigt härligt att vara hemma. jag börjar förstå vad norrlänningarna menar med att "inte stressa", man får gjort mycket bara man tar det lugnt.

Jag skulle nog inte påstå att du bara tackar och tar emot, om du jämför med exempelvis min far... Men jag anser väl att lönen speglar ens insattser och försöker själv komma på något sätt att meddela mina chefer detta, vem det nu är...

Jag anser att du gjort ett exeptoinellt jobb, åtminstone om man ser till vad du satsat. Att bara få den avtalade årliga löneökningen är det samma som att säga att du inte gjort något speciellt, inte mer än vad som förväntas av dig. Det är ju något du kan fråga Mr Boss.

Ska ta reda på vem som är min chef eller löneansvarig och fråga vad jag gjort för att förtjäna sänkt lön:).

Ska jobba vidare nu... Kram