torsdag 31 maj 2012

alla sover

och jag fotar gula saker på köksbordet mitt i natten

tisdag 29 maj 2012

fyllda paprikor och sjukstuga

fortfarande hemma sjuk. Gör inte så mycket mer än ligger på soffan lyssnar på ljudbok och vilar. Känner mig hyfsat bra, men fortfarande väldigt ont i halsen. Micke är också sjuk. Men som tur är så håller sig Simone frisk och på gott humör. Förutom när hon ska sova då. 
Igår hade jag lite energi för att laga mat. Fyllda paprikor. Mycket gott tyckte Micke och jag. Simone vägrade ta ett enda bett.  
Några stora färgglada paprikor
Gröp ur och lägg in i ugnen
Hacka tomater, zuccini, cous-cous, fetaost och lite annat. Stek ihop så det blir mjukt. 
Fyll paprikorna och lägg in i ugen
Ät och enjoy

nu är det klippt

jag klippte Simones hår igår. I soffan, med kökssaxen. Det blev riktigt bra om jag får säga det själv. 


måndag 28 maj 2012

fredagen lovade så bra, men sen gick det lite utför

helgen gick förbi i ett virrvarr av aktiviteter, roligheter, trötthet och begynnande sjukdom. På lördag morgon gick jag och simmade med pappa och sen träffade vi upp Mickes kompisar från Kirkenes för en liten promenad på stan. Och för att hitta en morsdag present. Varmt och en Simone som vägrade somna. Men annars trevligt. På väg hemåt stoppade vi förbi på Konstmuseet för att se Warhol vs. Bacon utställningen. Den var bra, men lite liten tycker jag. Kunde varit något mer tavlor. På kvällen sen kändes sig Micke hängig och jag och Sim åkte till Fiskebäck så han kunde vila lite. 
På Söndagen kände jag mig rätt hängig och efter en kort promenad på stan så däckade jag på soffan medan Micke och Simone åkte iväg till Mickes kompis Jörgen. Min hängighet visade sig bli värre och värre och måndag morgon vaknade jag med en jätteond hals och svårt att svälja. Hemma från jobbet och sova på soffan nästan hela dagen. Sådär kul. 
Glasstrutpaus på Magasin 11

Jag är konst på Konstmuseet.

Sim kollar på utställningarna

Kvällsbad. Även om efter en stund var Sim mer intresserad av att klättra i klipporna. 

Blandade gubbar

fredag 25 maj 2012

tänk vad livet är roligare när det är varmt ute

 veckan är slut och Micke är hemma igen. Just nu, sedan en timme tillbaka, försöker han få Simone att somna. Det går väl sådär kan jag säga. Jag ska nog strax gå dit och lösa av honom. Vi som trodde att dagens kvällsaktivitet skulle få henne att somna snabbt. Speciellt som hon verkade trött och spak. Ja ja, så fel man kan ha. 
Men förutom den här lilla missräkningen just nu så har kvällen (hittills) varit väldigt trevlig. Jag lagade äpple/youghurt pannkakor. Och till skillnad till många av mina matexperiment så gillade Sim dem faktiskt. Och Micke kom hem precis när de stod på bordet och vi var mitt i ätandet. Och han gillade dem också, även om han inte brukar vara kräsen med maten jag lagar. Förutom möjligtvis soppa då. 
Eftersom det var så varmt och kvavt i lägenheten och vi inte hade varit ute idag (förutom hela dagen på dagis då) så bestämde vi oss för att ta en kort sväng till Delsjön. Vi tänkte att Simone skulle plaska lite vid strandkanten, som hon gjorde sist. Men tydligen så var hon väldigt sugen på att bada. Och hon var ovanligt modig. Först vadade hon ut ända till midjan, och sen skulle hon ta sig för att hoppa från bryggan. Från ingenting, helt crazy. Väldigt roligt. 
Nu för övrigt har det blirvit tyst i sovrummet, så Micke kanske går segrande ur somna striden. Eller, mer sannolikt, har han redan somnat själv. 
Äpplepannkakor på väg
Med lite socker på 
Hur goda som helst
Vi hade tänkt oss lite lätt strandplask 
Simone hade lite seriösare bad i åtanke

Det där med att hoppa från bryggan vet jag inte riktigt vad jag tycker om

en eftermiddag med Andi

medelhavsvärmen fortsätter. Förutom inne på mitt kontor. Jag sitter och fryser halva dagarna. Inte jätteskönt när det är typ plus trettio ute.
Igår hade vi en "hänga med Andi" dag. Pappa följde med mig till dagis för att hämta Simone, för att träna lite inför när vi är bortresta då han får hämta henne på egen hand. Sen åkte vi iväg till Grimmered och roade oss där hela kvällen. Premiärbad i poolen, spring i trädgården, och efter det, halvt ihjälsvulten, satte Simone i sig en fjärdedels familjepizza helt på egen hand. 
Jag vet att jag skäller på Micke för att han matar Sim med falukorv, som jag inte anser kan klassificeras som mat, och sen ger jag henne pizza. Men jag ursäkter mig med att pizza egentligen inte är ett halvfabrikat med massa e-nummer.   
På kvällen var det ridning för mig. Och eftersom Micke fortfarande är i Kiruna följde pappa med mig för att vara Simvakt. Och han lyckades söva henne på fem minuter. Igen. Jag vet inte vart jag går fel när det gäller att lägga henne. Att det alltid tar typ en timma för mig. Jag tror att Simone skrattar åt mig innerst inne och tänker "moahahah lättlurad" 
Poolbad på verandan

Jepp, hon åt nästan allt. Plust pizzasallad

torsdag 24 maj 2012

det där med att det är nyttigt att ha tråkigt verkar inte stämma på tvååringar

Sim har lite ögoninflammation så jag bokade en läkartid igår för att kolla upp det. Tiden var runt halv elva så vi var tvungna att häga hemma tills dess. Och det där med att vara inomhus medan ens förälder gör annat hör inte till Simones favoritsysselsättningar. Hon höll bokstavligt talat på att krypa på väggarna. Hon stod vid ytterdörren bankandes med knytnävarna skrikandes "GÅ UT, GÅ UT! ÖPPNA DÖLLEN!!" Och sen när vi väl gick ut var det till en tråkig läkare. För att sedan gå hem igen och göra andra tråkiga saker. Ja ja, jag antar att man inte kan ha roligt jämt.

Men faktiskt. Dagis är så  mycket mer än en förvaringsplats för barn som vissa säger. Jag lyckas iallafall inte på egen hand stimulera Simone såpass mycket på dagarna som de gör på dagis. Där sjunger de, dansar, bygger med lera, målar, lär sig massa saker. Hur bra som helst.

På kvällen däremot, då var Simone nöjd. Då cyklade vi ner till Ewa och Tyton och katten Mymla. Vi köpte Indisk mat, åt ute, hängde på lekplats och förundrades över medelhavsvärmen i Göteborg. Ingen av oss tror att den kan vara sann. Hur skönt som helst. Vi hade så trevligt att jag inte tog mig för att cykla hem förren klockan nio. Så det blev ännu en sen läggning.
Inte för att någon klagade.

tisdag 22 maj 2012

varma dagar

tillsammans med söndagen har måndag och tisdag nog varit årets varmaste dagar. 20 grader varmt redan klockan sju på morgonen och bara varmare och varmare under dagen. Inte för att jag märker så mycket av det inne i mitt kontor utan fönster. Men eftersom Micke är i Kiruna kommer jag iväg från jobbet tidigt och har mycket tid att hitta på saker efter jobbet. 
I måndags gjorde jag genidraget att gå till Universeum. En strålande solig dag när klockan närmar sig fem. Jag och Simone hade stället helt för oss själva. Jag skojar inte. Inte en människa förutom personalen som passade på att peka ut spännande fiskar och roliga växter. 
Och idag åkte vi iväg till mamma direkt efter dagis. Och vissa av oss passade på att springa omkring helt nakna ett par timmar. Och när vi hittade en djup balja att fylla med vatten var lyckan total. 
Nya trappor att klättra i. 
Titta en haj!
Dagens plask. Sen kom baljan fram, då blev det ännu mera plask

måndag 21 maj 2012

pizza

pizza måste vara den perfekta maten. Den kombinerar ju det som är allra godast. Nybakad bröd, olika ostar och ett gäng andra goda saker man hittar i kylskåpet. Vi äter pizza rätt ofta. Och jag tycker att den varken behöver kännas särskilt tung eller onyttig. 
Igår gjorde jag en med grillad aubergine och fetaost. 
Skär en aubergine i skivor
Lägg på en plåt med olivolja och sprinkla lite flingsalt på
Grilla tills den får fin färg
Riv ost, skär fetaost i fyrkanter och skiva lite mozarella
Skiva rödlök
Kavla ut degen. Jag brukar föredra flera småpizzor. Men man kan även göra en stor. 
Lägg på tomatsås, och alla andra ingredienser. Och in i ugnen. Enjoy efteråt. 

söndag 20 maj 2012

måste bara säga; lammsafari!!!

jag har haft lång Kristi Himmelsfärdhelg. Fyra dagar ledigt. Så otroligt skönt. Nästan som semester. Vi har gjort så väldigt mycket. Både varit hemma och fixat, promenerat på stan, vart på Ikea, åkt på utflykt, tränat, lekt i parken, lagat mat, åkt motorcykel så det känns som mycket längre en fyra dagar. Och jag är inte alls särskilt laddad att packa ihop och åka till jobbet imorgon.  
Så, en kort dag för dag sammanfattning. 

Torsdag: Regn, kallt och fult. Således, städa hemma, rensa ut garderoben, packa ihop kläder som ska till Myrorna, rensa i Simones rum och åka till Ikea. Vi bytte ut så gott som hela sängen. Ny bäddmadrass, nya täcken, nya kuddar, nya lakan. Och för första gången på flera månader kan jag andas på natten. Och du sköna nya värld. Jag kan känna lukter igen.  
Fredag: Ingen regn, men kallt och blåsigt. En promenad runt på stan och häng i Trädgårdföreningen och Palmhuset. Mycket åka kana och gunga och gräva i sanden för Simones del. Hemma igen nästan runt sextiden. 
Lördag: Jag börjar dagen med att simma med pappa. Och sen åker vi på utflykt till Åkulla bokskogar. Hörde från Laurita att det ska vara fint. Och sen när jag fick se på nätet att de hade lammsafari så var jag såld. Vi var helt enkelt tvugna att åka. Det var jätteroligt. Verkligen jätteroligt. Både för Simone och för oss. Vi tittade på hippiekossor, klappade lamm, åt goda mackor, plockade blommor, ramlade i ån, lekte med andra barn och massa massa mer. 
Söndag: Måste vara årets varmaste dag. Och också den dagen då vi antaglgen kände lite söndagsångest av att inte ha några specifika planer. Vi irrade omkring lite hemma och gick ut på promenad. Sen på något sätt tog dagen slut. Däremellan lagade vi mat, bakade bröd, lekte bakom huset, åt glass köpte vattenmelon åkte hoj och lite sånt. Men i princip tog dagen slut jättefort. 
Ikea. Bygga torn av batterier. Simone var lite trött och hängig nästan hela den dagen.
Fika i Trädgårdsföreningen
Lammsafari. Väldigt viktigt att fånga vilddjuren på bild. 
Fina håriga kossor
Micke och Sim poserar
Fiska i bäcken. Sekunden efter bilden ramlade hon i. Tur att vi som rutinerade föräldrar hade ett helt extraombyte med oss.  
Plocka blommor
Tata var är du?!
Micke klippte till en fisk. Det blev Söndagens populäraste leksak. Hon ville sova med den.
Årets första glass 
Och årets första utomhus i t-shirt



onsdag 16 maj 2012

stadsvandring och matkoma

var på middag och stadsvandring med lite gamla kollegor igår. Mycket roligt. Speciellt stadsvandring var häftig. Det handlade om hur det såg ut i Göteborg på 1800-talet och det är fascinerande att gå runt och försöka föreställa sig hur det var utifrån gamla kort och berättelser. Och tragiskt att se hur många väldigt vackra gamla hus som revs på 70 och 80 talen för att lämna plats åt betydligt fulare alternativ. Tjejen som höll i vandringen var arkeolog och oerhört insatt och engagerad. Hon spann verkligen loss och hade massa berättelser och historier. Hon pratade med stor entusiasm och nästan som om hon kände människorna hon pratade om. Tänk om man själv hade varit så engagerad och uppskattande av sitt jobb. 
Middagen var på Nonna och det var så god mat att jag fortfarande var mätt i morse.  

Färsk pastarulle fylld med ricotta & spenat, gratinerad med parmesan samt tomat- & bechamélsås.
Så jäkla gott!!

Simone och Micke på väg till dagis nu i morse. Jag på väg till min bil



tisdag 15 maj 2012

Prickig

Allergitest på Carlanderska. Har inte fått resultatet ännu. Men tittar jag på min arm verkar jag allergisk mot det mesta.




- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 14 maj 2012

17 gubbar goes matblogg

eftersom vädret är extremt tråkigt med hällregn och stormbyar och vi gör inget annat än sitter hemma och tittar på Mumin efter dagis och jobb så har jag inte så mycket spännande att visa upp. 
Så här kommer ännu ett matinlägg. 
Måndagsmiddag. 
Ta chili, ingefära och vitlök 
Hacka fint och stek i olivolja
Pressa en grape och en citron
Häll i stekpannan tillsammans med kokosmjölk, röd chilipasta och honung 
Häll på ett gäng olika grönsaker
Blanda och låt ångkoka lite under lock
Ät med ris