söndag 28 september 2008

kvällens film

The killing gene

Människor hittas mördade och snart kommer polisutredningen fram till att varje offer var tvungen att välja mellan att ge upp sitt eget liv eller döda någon de älskade. Förövaren visar sig vara någon som söker hämnd efter att ha hamnat i en likadan situation.

Trots att det är ett dilemma som tål att funderas på rätt så mycket så är det inte så mycket som ger en ny vinkling i filmen. Det är duktiga skådespelare med, Stellan Skarsgård i huvudrollen är lysande som vanligt och Selma Blair är mycket övertygande, men jag drogs inte in i filmen, hade svårt att behålla intresset eller bry sig om karaktärerna. Jag tycker den är lite ytlig, den saknar det extra djup som skulle få en att tänka efter och försöka placera sig själv som både offer och förövare. Och lite väl mycket realistiskt blodigt våld för min smak. Även om den har en viss oväntad tvist. Och jag tycker den är snyggt filmad, med handhållen kamera och mycket mjukt ljus så hela filmen är och miljön är väldigt mörk. Lite lik Seven på i känslan. På det stora hela en bra men något o-orginell film. En som man tittar på en gång, men inte kommer tillbaka till. Jag kan avslöja om mer detaljer om du inte tänker se den.

3 kommentarer:

Mikael sa...

Jag har mycket konstiga sidor men jag skulle aldrig låta någon jag älskade dö istället för mig. Men filmen verkar intressant.

Lite SAW typ-

under hot bryr jag mig bara om två personer, jag är bror till och en, och den andra personen har jag valt som livskamrat

Mikael sa...

Har fler tankar men skrev dem inte inatt för att mina ögon är uttorkade av bastun, vilket gör det jättesvårt att läsa vad det står.

Men jag ska se Max Payne och se vad den är för ngt snart

Mikael sa...

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=563&a=447143

Mat pornografi är du inte ensam om, kolla denna ressension av basement.

Vet inte vad jag menade med "Under hot bryr jag mig bara om två personer" tror det var ölen från bastun som talade tillsammans med den sena timmen. Nu blir det inget dricka förrän det ska champangas nästa måndag. Nu ska det tränas och jobbas