tisdag 29 maj 2012

fyllda paprikor och sjukstuga

fortfarande hemma sjuk. Gör inte så mycket mer än ligger på soffan lyssnar på ljudbok och vilar. Känner mig hyfsat bra, men fortfarande väldigt ont i halsen. Micke är också sjuk. Men som tur är så håller sig Simone frisk och på gott humör. Förutom när hon ska sova då. 
Igår hade jag lite energi för att laga mat. Fyllda paprikor. Mycket gott tyckte Micke och jag. Simone vägrade ta ett enda bett.  
Några stora färgglada paprikor
Gröp ur och lägg in i ugnen
Hacka tomater, zuccini, cous-cous, fetaost och lite annat. Stek ihop så det blir mjukt. 
Fyll paprikorna och lägg in i ugen
Ät och enjoy

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det blev väldigt gott. men för att vara lite petig tänkte jag hoppa på bilderna lite;-)
Tomatbilden är klockren. Den översta paprikabilden kanske du skulle taigt på köksbordet istället. Skärbrädens detaljer stör det fina motivet tycker jag. De urgröpa paprikorna är fin men samma sak där, jag tycker formen borde ha stått på köksbordet istället, vidvinkeln ger en bra känsla i bilden dock. Sedan är ju fyllningen väldigt svårfotad, färgen och formen drar ju tyvärr iväg asosciationerna åt osmakligare håll. På den första kanske det skulle gå att dra lite i vitbalansen, kanske ett sidoljus skulle ge lite skuggor som vore bra. Förstår att bilden skall vara som kontrast mot tomma paprikor vs fyllda paprikor så de två bilderna skall ju vara arangerade på samma sätt.
Den sista bilden är mycket bra komponerad, med undantag av kniven, det enda är om man skulle kunna lösa utseendet på fyllningen smidigt, så att den inte ser så "hal" ut, kanske om du underexponerade den lite. jag vet faktiskt int. Allt gott ser inte bra ut...
/Micke

scarecrow sa...

ja, små detaljer är lätt att missa men gör mycket för bilden. Som bakgrund som man knappt märker när man fotar. Och mat är jättesvårt att fota och få det att se gott ut samtidigt. Ska försöka tänka på tipsen nästa matxperiment