tisdag 1 maj 2012

things we do on a good weekend

lovely lovely långhelg. Hela fyra dagar för min del. Liten kort jobbinsats under måndagen annars bara ledigt. Hur bra som helst. Och välbehövt, trots en veckas semester för ett tag sen.

Lördag kom Micke hem efter tre veckor borta. Jag och Simone tog en tur till Botaniska under tiden vi väntade på att han skulle komma. Det var kallt och obehagligt men Simone hade roligt ändå. Sen blev hon överlycklig när Micke kom hem. Och skulle visa och göra alla grejer på en gång. Vi satt uppe tillsammans allihopa tills sent och sen somnade på fem minuter i en stor familjehög i sängen. 
Klättra i Botaniska
Söndag gav vi oss ut på stan. Dels för att njuta lite av vad som verkade bli fint väder samt att bara få se lite liv och rörelse. Vi fikade vid Kronhuset och hängde en massa i Trädgårdsföreningen, med både besök i Tropikhuset och på lekparken. Väl hemma lagade jag grymt goda FiskWallenbergare och vi lyckades få Simone att somna innan nio. 
Första fikan på uteservering tror jag
Häng vid rutchkanan
 På månadagen var den största grejen ett besök hos Manuel. Jag kände att det var dags för en förändring, var hjärtligt trött på mitt ostyriga burr. Just nu är jag är supernöjd. På kvällen åt vi take-away från Italienaren och dagen avslutades med ett besök av Ewa och Sammi. De skulle bara hämta katten Ninja men blev kvar till elva. Simone var väldigt uppsluppen hela kvällen och somnade som en sten när de hade gått. Det gjorde jag också, men Micke var tydligen vaken halva natten på grund av massa festande utanför. Jag hörde inte ett skvatt. 
Precis på väg från frisören
Tisdagen vaknade med strålande sol och över tjugo grader på termometern. Och hela dagen fortsatte lika varmt och sommrigt. Vi började i Botaniska där vi träffade upp Christoffer för, vad man nu kan kalla, den traditionsenliga Hanamin (vi började förra året). Massa folk att titta på. God mat, rosa bubbel,  varmt och soligt och en glad Simone. Kunde inte varit bättre. På väg hemåt stannade vi förbi Avalon för en öl och en Dagens med Ewa och Sammi. Tydligen lyckades vi precis pricka in Simones "hänga på uteservering" humör för hon var supernöjd med att stå och hänga lite vid bordet, leka lite med sina fantastiska nya Mumin som Ewa hade hittat och sjunga för sig själv. Nu på kvällen skulle man kunna tro att hon är trött. Men Micke har precis burit iväg henne till sängen. Vilt protesterande.  
Hanami fördrink
Jag kan baka annat än bröd  
Simone glad bakom körsbärsträdet
Kolla här vad vi har. Nu är det en hel Mumindal hemma.
Uteserveringshäng

1 kommentar:

Anonym sa...

härlig helg indeed.
Fina bilder också, Sim Hanamiklädsel var riktigt bra. När jag ser foton av folk i solglasögon dras alltid min blick till vad som reflekteras i glasögonen, iblan är det ingenting men ibland blir man nyfiken.
/Mikael