fredag 25 juli 2008

my kind of frukost



så gott

where did all the dammtuss´s go

det är väldigt kvavt ute. Jag försöker öppna alla fönster och skapa korsdrag, men eftersom alla fönster i vår lägenhet ligger i fil är det rätt så hopplöst. Kanske är det detta som kallas tvärdrag.

Kommit hem från boxningen, lagat kesoplättar med äpple och kanel och städat lägenheten. Jag förstår inte var all damm kommer ifrån. Det är inte så att jag smutsar ner så väldigt mycket. Jag är inte ens hemma så väldigt mycket och jag försöker dammsuga relativt ofta på grund av min allergi. Men ändå. Dammtussar var jag än vänder mig om. Damm på lampor och fönsterbräden, eluttag. Ja, damm överallt. Suck.

Jag försöker ändå leva efter devisen att jag vill ha en hög standard i mitt liv. För mig själv. Du vet vad jag menar. Det finns människor som kör fina flådiga bilar. Lacken glänser och fälgarna är välputsade. Men sätter man sig i bilen så se man det. Det behöver inte vara så mycket som bortglömda godispapper, läskflaskor och skräp, det räcker med den där isskrapan som ligger på golvet. Fast det är juli. Dessa människor har inte en hög standard. Det är samma sak med småsaker. Hur många gånger måste jag gå förbi diskmaskinen innan jag tömmer den? Den ska ju ändå tömmas, den kommer bli tömd. Varför väntar jag? Vilket är bättre? Att komma hem och tänka -just det, jag måste fixa låset, kolla lampan och städa upp mina kläder från golvet. Men strunta i allt detta. Eller att bara komma hem. Hög standard. Jag måste bli bättre. Jag vill leva mitt liv efter mitt eget val och så bra som möjligt. Jag vill kunna svara att om jag var en regissör i filmen om mitt liv så skulle filmen bli precis som jag lever livet. För så är det ju. Jag är regissör i filmen om mitt liv.

Läser självbiografin om Tim Burton och har passat på att ladda ner lite av hans gamla filmer som jag inte har sett förr. Som Beetlejuice och Pee Wees big Adventure. Ska bli roligt att se. Här kommer hans allra första skapelse. Jag tycker det är genialt.

torsdag 24 juli 2008

finally food

dagen flög iväg idag. Jag har mycket att göra hela tiden och upptäckte att jag, i egenskap av deputy CFO och Alexei som för tillfället är deputy VD har lite olika åsikter då det gäller penningtvätt. Jag har tex sagt nej när jag har blivit ombedd att skicka faktura till någon annan är kunden. Den någon annan ska då betala i kundens ställe. Medan Alexei anser att det är väl OK att göra det, vi är inte polisen, så anser jag att vi må inte vara polisen, men vi måste fortfarande följa regler. Och när en tredjepart betalar istället för någon annan så tycker jag att det är misstänkt likt penningtvätt, och jag har inte lust att stå med ansvaret ifall så skulle vara fallet. Disskussionen gick lite fram och tillbaka och vi kom inte riktigt överens om något. Jag tror att den slutatde med att han sa -But we are paid to take responsibility. Och jag ansåg att -Maybe, but in that case I´m not paid enough.

Efter jobbet, ett pass boxning. Börjar kännas lite bättre nu. I början kände jag mig väldigt stel men nu känner jag mig mer och mer avslappnad. Vi ska köra på Lördag också, hade vart mycket roligt ifall du hängde med.

Sen handla mat, hem, och tro det eller ej, laga mat. Jag bjöd in Ewa eftersom jag tänkte att det skulle kunna motivera mig till att laga middag. Det blev en grymt god en också. Köttfärsbiffar med kryddor, diijonsenap, lök etc gjorda i ugn så det blev extra saftiga med taziki och tomat- och mozzarellasallad. Jag skulle tagit ett kort åt dig, men vi var så hungriga att jag inte hann innan allt var uppätet. Det blir över till en lunchlåda med, och jag ser redan fram emot det.

Det blir inte till att somna innan tolv idag heller. Alltså snoozande imorgon.

onsdag 23 juli 2008

vardagsliv

snoozade lite väl länge i morse, men kände mig helt utvilad när jag väl tvingade mig upp ur sängen runt åttatiden. Jag tror jag lägger mig alldeles för sent. Det är sällan jag släcker ljuset före midnatt och jag går oftast upp före sju samt att jag tränar nästan varje dag. Fast o andra sidan så behövde varken Winston Churchill eller Margret Thatcher mer än fyra timmars sömn per natt. Jag klarar mig hyfsat bra på sex till sju timmars sömn om jag få sova ikapp lite på helgerna.

Inget intressant på jobbet idag. Vi är bara fem personer på hela kontoret. Svårare att jobba då tycker jag. Jag saknar energin och stressen som brukar ligga i luften när vi är fullt bemannade. Spänningen brukar göra det lättare att motivera ett bra utfört arbete.

Åkte till gymmet efter jobbet. Blev biceps och rygg. Jag gillar ådrorna som kommer fram på armarna när jag kör biceps. Testade att springa en halvtimme på löpbandet efteråt. Det var sjukt jobbigt. Jag var tvungen att varva lite med att gå för jag blev alldeles för trött. Jag brukar inte bli särskilt trött om jag ska springa 30 minuter bara. Undrar om det var gymmandet innan som gjorde det, att det var ett löpband eller att jag har nya inlägg i skorna och min kropp är ovan vid att benen faktiskt är lika långa. Mysteriet tätnar. Klart jobbigt var det iallfall.

Hemma har jag ätit gravad lax med hovmästarsås och youghurt med solrosfrön. Kylskåpet är tomt igen. Ska försöka handla innan fredag.

tisdag 22 juli 2008

jag är en skam för feministerna

hur mycke som helst att göra på kontoret. Jag hinner inte med och jag klarar inte av att prioritera för allt måste göras. Resultat: inget bra.

Annars:

Dörrlåset har blivit så trögt att jag knappt får in nyckeln i låset.
Varje dag är ett äventyr.
Kommer jag in eller blir jag utelåst.
Lampan i badrummet funkar inte.
Jag sminkar mig i mörker.
Reslutat: konstiga blickar från främmande människor.
Taklampan i köket har slutat fungera.
Den går inte tända även om jag anväder våld.
Jag lagade omlett till middag idag.
Mycket gott.

Men jag råkade ställa stekpannan på diskbänken.
Resultat: inte så fina inbrända märken av stekpannan i träet.





Jag gjorde mangosmoothie till efterrätt.
Men jag råkade skvätta ner både mig själv och golvet med mjölk.
Nu har jag lagt mig på soffan
Jag vågar inte röra mig härifrån ifall jag sabbar något mer.
Kom hem och ta hand om mig.

Förresten så drömde jag inatt att jag tappade min förlovningsring då jag grävde gravar åt min fyra marsvin. I jorden. Med händerna. Fyra marsvin.

I´m loosing it

måndag 21 juli 2008

dystopic future

det är kolsvart ute och regnet öser ner. Vatten flyter i strömmar ner för gatan utanför och jag ser inga människor och knappt några bilar. Det ända som hörs är smattrandet mot asfalten och billarmen som har utlösts av vattnet. På något sätt känns det trösterikt.

Har precis sett färdigt på Blade Runner, det är verkligen en jäkligt snygg film. Ridley Scott gör grymt bra scinece fiction filmer. Ailen som kom bara något år före (tror jag) är minst lika bra.

Det är roligt med framtidsvisionfilmer där det hela tiden är kopplingar till nutiden. I Blade Runner har vi ju överbefolkning, genmanipulation, männiksan som leker gud (som vanligt) det är kopplingar till bibelns syndaflod med det ständiga regnadet, utrodade djur och att allting långsamt faller sönder. Människorna på gatan är kalla och onda och replikerna är varma och bryr sig om varandra.

Det jag också undrar. När får vi de första flygande bilarna i verkligheten.

söndag 20 juli 2008

slappis lördag

vädligt slapp dag idag. Förutom på morgonen då. Jag gick upp halv åtta och gick ut på promenad med Naja. Sen boxning med syster klockan tio. Känns bra att boxas, även om jag märker att ryggen är ovan vid att slå på säck. Men roligt är det.

Efter boxningen blev det inte många knop gjorda. Jag låg mest i sängen, under en filt och omväxlande läste, titta lite på film, surfade, sov, pratade i telefon. Och hade inte ens dåligt samvete för det.

En intressant iaktagelse. Jag har kylskåpet fullt av enbart nyttiga saker. Och jag åt en väldigt bra lunch efter träningen. Två kycklingbröstfileér med sallad av sallad, tomater, avokado, rödlök och fetaost. Jättegott och säkert nyttigt. Jag blev proppmätt iallafall. Men tre timmar senare hade jag sådan enorm längtan efter hönökaka med honung så jag var tvungen att tina en skiva som vi hade i frysen och äta. Sååå gott.

Nyttig proteinrik diet. Just not for me.

lördag 19 juli 2008

sleepy friday

idag var jag verkligen jättetrött på jobbet hela förmiddagen, lyckades inte göra något vettigt alls. Och EUR/SEK kursen gick inte heller upp som jag hade hoppats på så jag var rätt bitter hela dagen. Åt till och med kakor vid fikat, även om jag hade lovat mig själv att återgå till min icke småätande regim efter Non Stop orgien i Norrland.

Efter jobbet åkte jag till grimmered för att hjälpa mamma att installera och få igång hennes I Touch. Och den är så cool! Jag vill också ha en sån. Den är verkligen väldigt väldigt snygg. Och häftiga touch screen funktioner. Jag är nog en succer för häftiga prylar. (mamma är det med)

Sen hem och tvätta. Rätt mycket smutsiga och leriga kläder från Norrland. Och jag kan nästan svära att det flög fram en mygga från tvättkorgen när jag hällde ut innehållet på golvet. Ve och fasa. Tänk om jag har importerat Lannavaaramyggor till Göteborg. Stan kommer bli lika öde som New York i I am Legend.

Drog på mig träningskläder och gick och hämtade Naja. Hade egentligen tänkt åka till Skatås och springa men det hann bli så väldigt mörkt och det är inte så trevligt i skogen på egen hand, även med en hund. Så det fick bli Korsvägenrundan (du vet, den som vi sprang tillsammans en gång) i väldigt lugn takt eftersom hunden inte har någon kondition. Jag var inte särskilt trött när jag kom tillbaka så jag körde intervall i trappan utanför huset upp och ner (för halva) tio gånger. Nu är jag nöjd.

Ska dusha och sen lägga mig och kanske titta på Jurassic park i sängen. Jag blev lite sugen på dinosaurier av någon anledning så jag laddade ner den.

Lyckades ladda upp lite matporrbilder den här gången. Det var verkligen fantastiskt gott.

Förrätt. Gurksoppa med laxtartar, Och lite annat

Havsabborre med jordrotspuré och blomkålsrutor med kycklingsky

Ankbröst


Just det, glömde tillägga. Josefin försov sig och inte blev sjuk som tur är. Men lite roligt var det. Det är sådant man tar fram och retar folk med vid högtidliga tilfällen.

fredag 18 juli 2008

in the middle of the night, its empty without you

började dagen med att stå och vänta på J brevid hennes bil. Efter tio minuter vankandes av och an och frysandes skickade jag ett mess till henne om var sjutton hon är nånstans. Trettio sekunder senare ringer hon upp med en väldigt hes röst. Jag kan säga att vi samåkte inte i morse...

Jobbet. Inga kommentarer. Fullt upp, fullt upp, fullt upp. Jag misslyckades tyvärr med att tajma in en grej. Hade tänkt köpa EUR på termin för kursen låg väldigt högt 9,52 igår. Idag så hade den gått ner till 9.45, jag kan säga att jag var rätt bitter. Hade kunnat tjäna ett par miljoner där, men jag missade fönstret.

Annars så fyller mamma år idag (eller snarer igår eftersom det är efter midnatt). Vi träffades hela familjen för en sällsynt familjesammankomst på Heaven 23. Det blev faktiskt otippat trevligt. Och så här glad blev mamma för sin nya I Touch.


Jag försökte lägga in lite matporr med bilder på allting vi åt. Men av någon outgrundlig anledning så vägrar blogger ladda upp mer bilder än en. Typiskt när jag ansträngde mig för att lägga över dem på datorn mitt i natten för jag ville att du skulle se dem. Ja ja, kanske imorgon. Det var fantastiskt gott iallafall.

By the way. Det funkar fortfarande inte att kommentera på din blogg. Jag får ett felmeddelande när jag trycker på kommentarraden.

Nu ska jag sova. Kommer nog inte vara helt pigg imorgon.

torsdag 17 juli 2008

fullt upp

snoozade nästan en hel timme i morse, men lyckades vara på kontoret nästan innan halv åtta ändå. Ingen trafik finns och kanske bara tre bilar på parkeringen. Mycket tomt.

Trodde att jag skulle ha betydligt ondare i kroppen idag efter mina dubbla träningspass igår. Men faktiskt så kände jag mig helt ok.

Fullt upp på jobbet. Det är typiskt, när alla chferna är borta, då kommer de krångliga frågorna och annorlunda set-ups som det är jättebrottom att lösa. Och alla tycker att deras problem bör lösas först. Jag har inte hunnit med några problem, tillbringande hela dagen med att försöka få ordning på vårat bankkonto som hade överskridit alla limiter medan jag var borta eftersom vikarien inte riktigt hade förstått hur man skulle kolla hur mycket pengar som finns på kontot. Hmm? Hur svårt kan det vara? Mitt nya favorituttryck.

Skulle fixa födelsedagspresenter till mamma, men jag hann inte iväg i tid så syster fick fixa allt. Men det blev bra presenter tror jag.

Sen gick vi och boxades på kvällen. Kändes mycket bra. Imorgon kommer jag definitivt ha ont i kroppen.

Och jag har handlat mat, så kylskåpet är fyllt av frukt, fisk, ägg och massa andra nyttiga saker. Ingen choklad i sikte.

Nu ska jag duscha och sen sova.
Ciao

onsdag 16 juli 2008

det gäller att börja som man tänker fortsätta

det var med blandade känslor jag kom hem igår. Skönt att komma hem, till sin egen säng, egna rena kläder, dush, soffa. Men å andra sidan tomt utan Micke och ingen mat i kylskåpet.

Eftersom jag skulle till läkaren halv två idag gick jag inte till jobbet på morgonen. Däremot gick jag ut och sprang. Jag tänkte att jag borde ha blivit lite starkare efter alla vandringar, och jag hade något av ett dåligt samvete för all choklad jag har ätit. Så jag åkte till Skatås och sprang åttan innan frukost. Det gick faktiskt förvånansvärt bra, med tanke hur katastrofalt dåligt det hade gått sist. Jag sprang rundan på circa 53 minuter, vilket inte är någon väldigt bra tid, men då tog jag det väldigt lungt iallafall i början och kände mig relativt stark i slutet.

Hann inte med mycket på jobbet. Översiktskollade alla 150 nya mail, gick genom lite problem med J, fick lite uppgifter att kolla upp. Som vanligt med andra ord. Men det är väldigt tomt där nu, och ännu tommare blir det när J går på semester nästa vecka. Jag kommer känna mig väldigt ensam.

Efter jobbet gick jag och gymmade med mamma. Vi körde ben och det gick rätt så bra även om jag kände mig lite matt efter löpningen.

Men nu är jag väldigt nöjd med mig själv.

måndag 7 juli 2008

I´m sitting here in the boring room

It's just another rainy Sunday afternoon
I'm wasting my time
I got nothing to do
I'm hanging around
I'm waiting for you
But nothing ever happens and I wonder

I'm driving around in my car
I'm driving too fast
I'm driving too far
I'd like to change my point of view
I feel so lonely
I'm waiting for you
But nothing ever happens and I wonder



Isolation
Is not good for me
Isolation
I don't want to sit on the lemon tree

söndag 6 juli 2008

never ending ... bajs

vart hos carolina ikväll, och så mycket som jag har skrattat där har jag inte skrattat på länge. Vi var ett blandat sällskap av fyra killar och fyra tjejer med varierande bakgrund och yrkeskategorier. Vi hade ekonomerna, ingenjörerna, reklammakarna, lärarna, ja du fattar. Och vad låg sammtalsämmnena på? Politik? Ränteläget? Hmm nja.

Vi lekte bajsleken. Du vet, när man ska ersätta ett ord i en filmtitel med ordet bajs. Som Bajsa med vargar, eller Bajs Hard eller Jag vet vad du bajsade förra sommarn. Fantastiskt roligt.

En av killarna ska skriva in adressen.
-Vart bor du?
-Svanebäcksgatan sex.
- Ok, men, vänta lite. Jag får stånd!
-Öhhh? Ok!
- Jaa, när jag ska skriva Svane får jag stånd istället.

Och mycket annat.

Vi konstaterade i början av middagen att kompetensen hos de inblandade låg rätt så högt. Och kunde konstatera i slutet att samtalsintelligensnivån var rätt så låg.

Jag vet inte om du har sett En annan del av Köping (med utvecklingsstörda). Det här var En annan del av Majorna.

Ciao

lördag 5 juli 2008

trött

ovanligt trött ikväll. Tror att springningen gjorde mig tröttare än jag brukar bli. Och jag har muskelvärk från gymmet. Så det blir inget mer skrivet idag.

Men
jag har köpt nya (begangnade) klätterskor. Mycket fina. Hoppas att få prova dem på söndag.
Och
jag läser en bra deckare.

Mons Kallentoft, Midvinterblod, med den intressanta tvisten att det är inte mördarens tankar man får ta del av, utan likets.

Nu ska jag lägga mig.

fredag 4 juli 2008

goda gubbar


precis hemma från gymmet. Kört biceps och rygg, rätt tungt också så jag kommer nog ha bra ont imorgon. Ätit flera kilo jordgubbar idag. Först hade vi glass och jordgubbar på jobbet, som det blev massa över så jag åt innan gymmet och sen åt jag och mamma jordgubbar till kvällsmat. Mycket gott. Me lööv.

Ifall du inte visste så är jordgubben egentligen ett bär eller en så kallad skenfrukt (samma som ananas) och är en korsning mellan ett gäng olika smultron. Jordgubbe betyder egentligen liten klump.

Nu ska jag dusha och sen sitta uppe alldeles för länge och läsa bok innan jag sommnar.

torsdag 3 juli 2008

whats the difference

angående förra inlägget.
Hmmm!!! Läste du verkligen på sidan. Enda ner? Jag var helt och hållet ytterst ironisk när jag skrev detta. Var du ironisk i ditt svar? Jag menar det att det står att ägaren kan vara "hostile" gör en lite misstänkdam och sen alla som skriver "DONT STAY HERE" med versaler gör en lite mer övertygad om att det inte är rätt ställe. Så du var ironisk va?

Köpt hikingskor idag. Bara så du vet att jag nu har utrustuningen för att springa i stenig terräng ifall jag vill. Grymt mycket pengar jag har lagt på friluftsgrejer. På tiden att vi börjar frilufta lite. Ser fram emot nästa vecka.

Var på Sex And The City ikväll. Filmen gick sönder i mitten så vi tillbringade nästan en halvtimme med att titta på en blank skärm. Inte roligt. Fick dock en extra biobiljett som tröst.

Annars filmen. Hmm, Jag vet inte. Snygga tjejer, snygga kläder, snygga skor. Allla blir lyckliga i slutet. Men helt OK. Jag håller inte med de kommentarer som har lagts av t.ex. Hans Wiklund att om man som kvinna gillar filmen förtjänar man bara halva lönen av männen. Jag har aldrig riktigt förstått det här att det ses som något dåligt och bakåtsträvande när tjejer lägger pengar på skor eller handväskor medan när killar lägger alla sina pengar på skivor så odlar de ett intresse. Whats the fucking difference?

Jag är för fler tjejfilmer. Och vi såg iallafall tre killar i publiken. Undrar om de också förtjänar halva lönen. Förresten så är killar inte så smarta. De borde krylla av dem på bion. Måste vara ultimata stället att ragga snygga tjejer.

Love

onsdag 2 juli 2008

when in Rome

behöver verkligen nån form av boot camp nu för att starta igång mig till att träna ordentligt. Jag hade börjat lite smått men sen blev jag sjuk, sen semester sen sjuk igen. Nu är det svårt att komma igång. För att inte tala om att jag blev sjuk där ett tag igen. Hursomhelst jag räknar mycket med norrland.

Jobbet stressigt och irriterande. Saker blev bara tre timmar försenade så jag missade min joggingtur med Anna. Typiskt. Och jag skyllde på kvarvarande förkylning när jag skulle ge mig ut på egen hand. Jag är en mes.

Om vi ska till Rom kanske det här kan vara vandrarhemmet att bo på.
Folk verkar ju nöjda.

tisdag 1 juli 2008

empty walls

mycket frustrerande dag på jobbet idag. Jobbigt möte med Rumänien och med chefen. Orkar inte ens skriva om det. Känns som jag har pratat och försökt upplysa om vissa saker och tillstånd under rätt så lång tid och det har inte varit någon som har kommit med någon som helst respons på det. Sen när det går dåligt. På grund av sådant som jag har försökt berätta hur länge som helst verkar alla plöstsligt vädligt överraskade. Snacka om slöseri på tid, resurser, pengar och kunskap. Saker bortprioriteras för det inte är viktiga och sen när de blir viktiga så har alla glömt allt arbete som lagts ner och alla måste börja om.

Annars.
Ont i magen
Arg på Micke
Det blåser och är kalllt

men vi kan väl alla låtsas att det är en himla trevlig dag