onsdag 24 september 2008

back in bucharest

tillbaka pa hotellet efter en lang dag i flygplan och sen pa kontoret. Jag fick antligen annan mat an kakor nar jag och MJ gick ut pa middag vid nio. Mycket god italiensk restaurang. Jag at inbakad veal (bebis ko antar jag) med spenat och san ost jag inte kommer ih[g vad den heter. Buffalo n[gonting.

Kanns roligt att vara tillbaka. Stan ser helt annorlunda ut nar den inte ar tackt med en halvmeter gr[brun sno och det inte ar kolsvart. Mycket manniskor som ar ute och ror sig och allt ser mycket ljusare och gladare ut. Framfor allt ar det roligt att kanna igen sig och inte vara sa vilse som jag var sist.

Kommentar till din kommentar. Jag vet inte om jag holler med att det inte borde vara brottsligt att inte vara medmansklig. Ju mer civilkurage som tillampas i samhallet desto battre. Jag tycket nog att om du ser nan som blir angripen sa b;r din forsta medmanskliga instinkt vara att gora nagot. Och ar din instinkt inte det sa borde det vara stipulerat enligt lag. Jag tycker helt klart att de gjorde ett stort fel, de vardarna som inte ingrep.

Nu ska jag ga upp pa rummet, dricka lite te och lasa bok. Imorgon ar det full dag da jag ska ga igenom massa utestaende issues och sen satta mig med varje person pa finansavdelningen och forsoka bekanta mig med vad de jobbar med.

godnatt

1 kommentar:

Mikael sa...

glömde bort att du ligger en timme före i Bukarest, så du sover nu nog nu. Känner mig väldigt glad för din blogg nu när jag inte har något svar på mobiltelefonen eller vet att du är OK.

Själv är jag i Malå just nu.

Jag har svår att anse att feghet skulle vara brottsligt, det är många som som skulle torska då. Men det du säger är sant. Som de säger i Boondock saints. Our biggest broblem is not the evil in itself but the INDIFFERENS of good people.

Som vårdare var det brottsligt de är ju anstälda för att vårda, inte se på.

Men det finns alltid mer som man inte vet. Mannen som hängde sig kanske hade bränt ner huset de bodde i med familjen inne. Så när de hittade honom bestämde de sig att vänta tills han dog innan de ville göra ngt. Inte rätt, men kan vara en anledning som jag inte känner till.

Hoppas du får det bra och att rumänerna är medgörliga...

du är bäst