tisdag 23 september 2008

rules for living?

sjukt trött och lätt illamående. Kom hem för nån halvtimme sedan och har sedan dess tryckt i mig alldeles för många knäckmackor med ost och honung. Med betoning på för många. Alledeles.

Grymt stressig dag på jobbet idag. Chefen är hemma med barn och jag har ansvaret för pengar. Så som det ser ut på finansmarknaden idag har jag inte hunnit ägna tiden åt något annat. Enbart suttit i telefon med förfrågningar på prisindikationer på lån, funderat ifall jag ska låna eller inte. Inte kunnat bestämma mig. Bestämt mig till slut och upptäckt att den djävla låneräntan rör sig flera punkter minut för minut. Suck.

Satt och lyssnade på nyheterna när jag satt i bilkö över bron på väg hem ikväll. Hörde om att det inte skulle bli åtal i det här fallet där två vårdare upptäckte en kille som hade hängt sig på sitt rum och sen stängde dörren och väntade på att ambulansen skulle komma. Killen dog två dagar senare på sjukhuset. Tydligen så fanns det inga tydliga regler hur man skulle bete sig i sådana fall. Jag vet att jag är för gammal för att säga så men: Men Hallå!! Om man ser någon hänga och dingla blå i ansiktet, är inte den första mänskliga reaktionen att ta ner personen i fråga, att hjälpa, att göra något? Jag kan inte förstå hur man kan stänga dörren och låtsas som ingenting. Och vad menar domstolen med att det inte fanns tydliga regler. Ska det finnas regler för hur man ska vara människa? Hur man ska vara medmänsklig? Jag är emot religoner, men seriöst, behandla andra som du vill bli behandlad själv. Eller? Jag tycker de borde bli åtalade för vållande till annans död iallafall. Visst att killen hängde sig själv, men de var där och kunde förhindra det.

Suck. Det är en konstig värld, det behövs regler hur man beter sig som en människa.

Nu måste jag verkligen sluta vela vid köksbordet. Måste packa och gå och lägga mig. Taxin kommer klockan sex. Och det regnar i Bucharest.

1 kommentar:

Mikael sa...

Du lyckas få pressen att synas hela vägen ut i tangenterna. Det låter tufft.

Du menar att det skulle finnas någon typ av motsvarighet till "vårdslöshet i trafiken" fast som "vårdslöshet i livet".
Nej det enda jag tycker det kan fällas för är värdelöst arbete. Det är ett brott att vara vårdare och inte reagera på en sådan här sak. Men inte ett brott som människa, bara fegt eller elakt. Och det kan inte vara brottsligt.

Ha en trevlig resa till Bukarest och hoppas allt kommer gå bra där.

Puss och kram